Eten en drinken in kirchberg

Waarom wintersportvakanties zo lekker zijn? De hele dag buiten zijn en sporten natuurlijk! Maar ook het eten en drinken op de wintersport maken deze vakanties helemaal compleet. De lekkerste wintersportdrankjes lees je in deze blog.

Drinken op wintersport: broodnodig

Na een ochtend hard skiën kun je wel wat vocht gebruiken. Waarom? Op hoogte droog je sneller uit. En daar krijg je (net als van de après-ski) hoofdpijn van. De droge en vaak koude lucht zorgt dat je sneller vocht verliest. Ook de inspanning van het skiën zorgt ervoor dat je meer vocht moet aanvullen. Het zijn vooral de toeristen die zich voor de middag al laven aan het bier. Wat kun je het beste drinken op de wintersport:

drinken op de piste: almdudler

 • Almdudler
  Almdudeler is een typisch Oostenrijks drankje en mijn favoriet op de piste. De kruidenlimonade is lekker verfrissend. En ook niet verkeerd: het is limonade zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige smaakstoffen. Almdudler was lange tijd alleen in Oostenrijk verkrijgbaar, tegenwoordig bestel je hem gewoon bij de AH online.
 • Apfelschorle
  Oostenrijkers mixen graag van alles met spuitwater. Witte wijn, rode wijn en…. appelsap. Een Apfelshorle is niks anders dan appelsap met prikwater. Een pak appelsap en een fles spa is genoeg om je weer even op de piste te wanen. En een stuk minder suikers dan alleen appelsap!
 • Spezi
  Als kind heb ik er liters van weggedronken: Spezi. Ook deze Oostenrijkse hit maak je gemakkelijk zelf. Spezi is een mix van cola en sinas. Gewoon 50/50 of naar eigen smaak meer cola dan wel fanta. Niet erg gezond, wel een echte ouderwetse wintersport hit.
 • Schiwasser
  Ook dit typische pistedrankje klinkt exotischer dan het is. De grote glazen roze gekleurde drank die je vaak ziet op de piste is niets meer of minder dan een glas grenadine limonade. Hij smaakt alleen veel lekkerder en bijzonder als je net een hele ochtend geskied hebt.

Apres-ski in Kirchberg

Ben je weer veilig beneden? Dan staat niks je in de weg om een drankje met alcohol te drinken. In Kirchberg kan dat prima! Bij de Eisbar in de Kitzbüheler Strasse bijvoorbeeld. Gluhwein en bier stromen daar rijkelijk 🙂 Meer adresjes vind je hier. Zorg er dan wel voor dat je ook na de apres ski weer flink wat vocht naar binnen krijgt, maar dan zonder alcohol. Dan sta je de volgende ochtend weer enigzins fris op de ski’s. Prost!

Proost Kirchberg

WOnze fantastische reis naar Kirchberg werd georganiseerd door Zoover.

Wil jij ook naar Kirchberg? Je vindt op Zoover ook scherp geprijsde last-minutes naar dit wintersport walhalla in Tirol. En trouwens, ook als je ergens anders naartoe wilt is Zoover een prima plek om inspiratie op te doen voor je volgende vakantie. Op hun weblog vind je de mooiste verhalen, tips en praktische verhalen. Wedden dat je meteen je koffers wilt pakken!