Serfaus

Ben jij dol op de wintersport? Ken je het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis in Tirol in Oostenrijk dan al? Met meer dan 2.000 zonuren per jaar behoort Serfaus-Fiss-Ladis tot een van de zonnigste gebieden van Tirol. Het staat bekend als heel kindvriendelijk en is dan ook een perfect bestemming voor het hele gezin. Check deze 8 wintersport vakantietips voor Serfaus-Fiss-Ladis.

Het Tiroolse skigebied Serfaus-Fiss-Ladis strekt zich uit tussen een hoogte van 1.200 tot 2.820 meter. Het heeft een pisteaanbod voor zowel beginners als gevorderden en aan de pistes zijn zelfs heel veel wandelroutes aangelegd.

Ik ben 4 dagen in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis samen met Josine. Wij verblijven in het dorpje Serfaus waar we een heerlijke tijd hebben.

skivakantie in Serfaus

8 wintersport vakantietips voor Serfaus-Fiss-Ladis

Tip 1 – Ga je met de auto of het vliegtuig?

Serfaus staat bekend als een heel kindvriendelijk dorp en dat komt mede doordat het er autovrij is. Ga je met de auto naar Serfaus, dan moet je bij de ’ingang’ van het dorp aangeven waar je gaat logeren. Vervolgens krijg je een kaart waarmee je naar je accommodatie rijdt en daar laat je de auto de rest van de vakantie daar staan. Op straat is het dus heel rustig qua autoverkeer, alleen bestemmingsverkeer en taxi’s rijden er rond. Naar het centrum en de skiliften ga je heel gemakkelijk met de ondergrondse metro, de zgn. Dorfbahn. Wist je trouwens dat Serfaus het enige wintersportdorp is met een ondergrondse metro?!

parkeren in Serfaus

Als je met het vliegtuig naar Serfaus reist dan vlieg je op Innsbruck. Vanaf daar neem je een transfer en die brengt je in ongeveer 1,5 uur naar het dorp. Zo’n transfer kun je heel gemakkelijk van tevoren thuis boeken (even Googlen op transfer Innsbruck-Serfaus en dan krijg je legio opties. Gemiddeld ligt het tarief rond de 180 euro).

Tip 2 – Waar ga je slapen?

In Serfaus kun je kiezen uit veel hotels en appartementen, in verschillende categorieën. Je kunt ook kiezen voor een hotel heel dicht bij het zgn. Mittelstation Komperdell, waar ze “ski-in, ski-out” hebt. Ik slaap in Bernadette Hotel Garni, fijn gelegen op 1 minuut lopen vanaf de Dorfbahn.

Tip 3 – Neem een dag(deel) skiles

Altijd als ik op wintersport ga neem ik de eerste dag of een dagdeel skiles. Zo poets ik mijn skills weer even op, maar ik vind het vooral ook handig om op die manier het skigebied te leren kennen. Zo’n leraar of lerares kent het gebied natuurlijk op zijn/haar duimpje en kan je de mooiste plekken en pistes laten zien die voor jouw niveau het geschiktst zijn. Wij hadden weer een fantastische skileraar, Gerrie. Van hem kreeg ik niet alleen skiles, maar zelfs jodelles 😉 Je ziet het snel in mijn Serfaus vlog.

Tip 4 – Lekkere Oostenrijkse happen

Een van mijn favoriete wintersportactiviteiten is het lunchen op de piste. Heerlijke borden pasta, kaiserschmarrn met natuurlijk een glas cola of een heerlijke Aperol Spritz.

kaiserschmarrn

Bij het Mittelstation in Serfaus-Fiss-Ladis hebben ze ook een speciaal soeprestaurant waar je allerlei verschillende soepen kunt eten. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is hier een special restaurant dat helemaal kindvriendelijk is ingericht. Zo kunnen de kinderen eten in gondels en zijn er overal spelletjes te doen.

kindvriendelijk restaurant Serfaus

Tip 5 – Geniet van het allermooiste uitzicht

Neem je camera mee, want vanaf deze uitkijkpunten in het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis heb je prachtig uitzicht:

 • Zwölferkopf, 2596m
 • Masnerkopf, 2828m
 • Schönjöchl, 2509m
 • Obere Scheid, 2600m
 • Pezid, 2770m

uitzicht Serfaus

Tip 6 – 200 km aan heerlijke pistes

 • Frommes: nr. 7, een dalafdaling van 10 km naar Fiss en Ladis.
 • Schönjoch: nr. 52, rode piste van 7,2 km vanaf de Schönjoch.
 • Arrez Non-Stop: nr. 148, blauwe piste van 5,7 km vanaf de Pezid.
 • Zanboden: nr. 105, blauwe piste van 4,9 km vanaf de Plansegg.
 • Hexensee: nr. 158, rode piste van 4,1 km vanaf de Masnerkopf.
bron

Serfaus

Tip 7 – Extra veel fun in Serfaus-Fiss-Ladis voor jong én oud:

 • Familien Coaster Schneisenfeger: een winter- en zomerrodelbaan van 1,5 kilometer lang.
 • Fisser Flieger
  fisser flieger Serfaus
 • Skyswing
  skyswing Serfaus

Ook op de pistes zelf vind je voor kinderen allerlei leuke thema elementen. Deze foto heb ik gemaakt in het zogenaamde Tierdorf. Je skiet er tussen de bomen door en onderweg kom je allerlei dieren van hout tegen die geluiden maken.

kindvriendelijk serfaus

Tip 8 – Natuurlijk ga je wel even naar de apres ski, toch?

Aan de voet van het dalstation Komperdell ligt Praemontan. Je ski’s en skischoenen laat je achter in het naastgelegen depot en dan is het heerlijk vertoeven op dit terras. Dekentje, kacheltje en mooi uitzicht.

terras Serfaus Praemontan

In het dorpje Serfaus kun je verder goed terecht bij Patschi Pub en cafe George om een leuke après-ski avond/middag te hebben.

En, heb je al zin gekregen? Hier lees je meer over een skivakantie in Serfaus-Fiss-Ladis.

skien in Serfaus