“Begin de dag met een dansje, begin de dag met lach. Wie vrolijk begint met een goede ontbijtsmoothie, die lacht de hele dag.” Aldus OHIMP 🙂 Lees hier het makkelijke recept van mijn dagelijkse ontbijtsmoothie:

Smoothies, ik ben er dol op. Niet alleen vanwege de smaak – of ze nou zoet of hartig zijn – maar vooral vanwege het gemak. Je pakt wat ingrediënten bij elkaar, gooit het in de blender en binnen een minuut heb je een perfecte start van de dag in je handen.

Elke ochtend maak ik deze stevige smoothie. Ik heb een 3-tal vaste basisingrediënten en de rest vul ik aan, met waar ik op dat moment trek in heb.

ontbijtsmoothie recept

3 basis ingrediënten voor de stevige ontbijtsmoothie

  1. glas amandelmelk
  2. 1 banaan
  3. 5 el havermout

Met alleen deze 3 ingrediënten heb je al een prima ontbijtsmoothie te pakken. Vaak voeg ik nog 1 of meerdere van de volgende voedingswaren toe:

  • bevroren fruit, zoals frambozen of blauwe bessen. Dit maakt de smoothie gelijk lekker koud.
  • een snufje kaneel
  • een lepeltje honing
  • een eetlepel lijnzaad

Heb je jouw ideale samenstelling te pakken? Dan is het een kwestie van blenden en smullen maar.

Wat ik zo handig vind aan een ontbijtsmoothie: je kunt hem gemakkelijk “to-go” maken. Op een doordeweekse kantoordag giet ik mijn smoothie in een Dopper en zo heb ik een prima ontbijtje voor onderweg.

Cheers!

ontbijtsmoothie met havermout