jansen + co taartplateauDeze gezonde bosbessenmuffins zijn snel gemaakt en smaken heerlijk! Als tussendoortje, of als ontbijt. En hierbij… het recept:

Ik heb zin in een ontbijtje, maar een keer wat anders dan mijn vaste ontbijtsmoothie. Gezonde muffins, daar heb ik trek in. En dus maak ik de heerlijke bosbessenmuffins, van de zusjes Hemsley.

Al eerder schreef ik over Hemsley en Hemsley, twee zussen uit Londen die heldinnen zijn in het bedenken van recepten die gezond en supermakkelijk te maken zijn. Ben je benieuwd naar het boek? Je kunt het hier bij bol.com verkrijgen.

Ik doe wel een aantal aanpassingen aan het originele recept, zo maak ik de muffins van boekweitmeel i.p.v. kokosmeel (mijn kokosmeel blijkt een jaar over datum te zijn!), gebruik ik bevroren bosbessen i.p.v. verse (bevroren heb ik in huis, de verse exemplaren niet) en gebruik ik 3 el kokospalmsuiker i.p.v. 2 el ahornsiroop (gewoon, omdat het me lekkerder lijkt).

Aan de slag! Ik pak mijn leukste vormpjes, mooiste taartplateau en geniet tijdens het bereiden van een heerlijke beker koffie.

Dit heb je nodig voor 5 a 6 gezonde bosbessenmuffins

 • 3 eieren
 • 2 eetlepels boter of kokosolie, gesmolten
 • 3 el kokospalmsuiker (of een andere zoetigheid waar je zelf de voorkeur aan geeft)
 • 1/2 tl vanille-extract
 • 1 el citroensap of appelazijn
 • snufje zout
 • 40 g (boekweit)meel
 • 1/4 tl baking soda
 • flinke hand blauwe bessen

bosbessenmuffin vorm

Zo maak je de gezonde bosbessenmuffins

 1. Warm de oven voor op 200 graden
 2. Doe alle ingrediënten behalve de bosbessen in een keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Of klop in een grote kom de eieren los en roer de boter of olie erdoor met de palmsuiker, vanille-extract, citroensap/appelazijn en zout. Doe de (boekweit)meel erbij en schep alles goed door elkaar tot het een glad mengsel is.
 3. Verdeel het vloeibare beslag gelijkmatig over de vormpjes en druk de bosbessen in het beslag.
 4. Bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven tot de randjes goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.

bosbessen muffins

Credits:

 • Mijn nieuwe taartplateau en koffie/theebekers zijn van Jansen + Co en heb ik via Fonq. De serviesitems van dit merk zijn ronduit ge-wel-dig! Het taartplateau is in verschillende groottes en kleuren verkrijgbaar, net als de bekers. Ook de theepotten van Jansen + Co krijgen een vaste plek op mijn verlanglijstje 😉
 • De bakvorm voor de muffins heb ik via een kookwinkel in Brussel. Ik dacht een enorm uniek item te pakken te hebben maar ik zie ze eigenlijk in elke kookwinkel wel liggen.
 • Het receptenboek van Hemsley en Hemsley is hier verkrijgbaar.