Tivoli Cube speakerOnlangs lanceerde Tivoli een nieuwe collectie audio apparatuur: de Tivoli Audio speakers. Met deze speakers kun je door het hele huis je muziek draadloos, via Wifi of Bluetooth afspelen. Ik heb ze getest en ik kan je verklappen, ze zijn geslaagd hoor 😉 Extra leuk: van Tivoli mag ik 1 van jullie blij maken met een Tivoli Audio speaker!

De nieuwe collectie speakers heeft de toepasselijke naam ART Collectie. Natuurlijk allereerst vanwege de mooie vormgeving, maar bij Tivoli Audio is ART de bedrijfsfilosie en staat het voor Audio Reimagined Together. Hun missie is dan ook:

“Het leveren van gebruiksvriendelijke audioproducten met een prachtig design en hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs.”

Tivoli Cube speaker

Mijn eerste kennismaking met Tivoli?

Dat was ergens in 2008, toen ik werkzaam was bij vtwonen. Op ons kantoor stond de radio altijd gezellig aan. En zoals het vtwonen betaamt, was het een mooie designradio van Tivoli. Wat ik toen superhandig vond was dat ik met een kabeltje mijn iPod kon connecten met de radio en dat deze vervolgens dienst deed als volwaardige speaker. Time flies! Spotify bestond natuurlijk nog niet en van streamen via WiFi hadden ze denk ik alleen nog maar in Silicon Valley gehoord.

Tivoli Orb speaker

Review Tivoli Audio Speakers

Ik test de Cube (vierkante) en Orb (ronde) speaker van Tivoli. De speakers zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken, maar kun je – als je er 2 hebt althans – ook als stereo instellen. Dit zijn mijn bevindingen:

Voordelen:

  • Vormgeving: beide speakers hebben een prachtig design, ik val vooral op de ronde vorm van de Orb.
  • Geluid: ik ben geen geluidstechnicus maar mijn oren worden erg blij van het geluid dat uit de speakers komt: vol en diep.
  • Wifi: heel handig vind ik de mogelijkheid om te kiezen of je jouw muziek vanaf je telefoon, via wifi of bluetooth wilt streamen. Het voordeel van streamen via wifi vind ik dat als je telefoon gaat, dat je dat niet via je speaker hoort, wat bij Bluetooth wel het geval is.
  • Logo touch: bovenop de Tivoli Audio speakers zit het mooie Tivoli logo. In eerste instantie dacht ik dat dit alleen maar “branding” was, maar als je zacht met je vinger op het logo tikt kun je er de speaker mee bedienen.

Nadelen:

  • De App: de speakers bedien je via een app die ik nog wat lastig vind werken. Toegegeven, dit zal gerust te maken hebben met ongeduld en voorkeur voor plug & play principe. Als ik de servicedesk van Tivoli bel heeft de meer dan aardige medewerker Kenneth mij dan ook zo door de verschillende handelingen heengepraat.

Tivoli Orb speaker

Deze winactie is afgelopen

Winnen: een van de Tivoli Audio Speakers

En, ben jij al benieuwd naar het prachtige geluid van de Orb of de Cube? Dan klinkt deze winactie jou vast als muziek in de oren. Van Tivoli mag ik nl. een Orb (t.w.v. 249,-) of een Cube (t.w.v. 199,-) weggeven! Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten voor welk model en kleur jij zou kiezen en… wie weet!

Meer over de Orb en de kleuren lees je hier.
Meer over de Cube en de kleuren lees je hier.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!