Theeliefhebbers opgelet: op OHIMP kun je nu een fantastische rode Le Creuset theepot (1 liter) winnen. Hij heeft een RVS filter, ideaal dus voor lekkere kruiden- en specerijen theetjes. Doe je mee?

Le Creuset ken je waarschijnlijk wel van de prachtige braadpannen die verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende kleuren. Al jarenlang staan deze pannen hoog op de wensenlijstjes van vele kookliefhebbers. Ze zijn niet goedkoop, maar dan heb je ook wel wat. Zelfs voor het leven, zo onverslijtbaar zijn deze braadpannen. Maar wist je dat Le Creuset ook hele mooie serviesitems heeft?

Servies van Le Creuset

Bij serviesgoed van Le Creuset moet je denken aan mokken, kommen, borden, serveerschalen etc. Eigenlijk alles dus en de meeste items zijn net als de pannen verkrijgbaar in heel veel kleuren. Het servies van Le Creuset is heel erg duurzaam: gemaakt van hoogwaardig aardewerk en bestand tegen grote temperatuurverschillen (van –18 °C tot +260 °C), het barst niet en is kras- en vlekvrij.

Le Creuset kruiden thee

Mijn favoriete theerecept uit de Le Creuset theepot

Mijn rode Le Creuset theepot heb ik alweer een paar jaar. Maar je ziet het er niet aan af hoor! Hij is nog zo goed als nieuw. Ik vind het RVS theefilter dat bij de theepot hoort heel erg handig. Het past precies, is lekker groot en de gaatjes zijn heel fijn zodat losse thee niet alsnog in de theepot terecht komt. Veel van mijn favoriete theeën stel ik zelf samen. Deze vind ik erg lekker:

De losse thee, kardemom peultjes en steranijs bewaar ik tezamen in een grote voorraadbus. Mijn voorraadbussen collectie zie je hieronder op de foto, op rechts. De gember en kurkuma staat bij mij standaard op ’t aanrecht.

keuken inspiratie OHIMP

Ik doe alle ingrediënten in het filter, hang deze in de theepot en schenk er kokend heet water overheen. Dan laat ik het een paar minuten trekken en schenk het in een megaglas. Deze thee drink ik warm, maar net zo makkelijk koud. Overigens schenk ik deze thee nog wel 4x op. Met mijn voorraadbus doe ik dan ook erg lang 😉

Maar ook deze detox thee bestaat uit ingrediënten die heel erg lekker combineren:

Detox thee recept: kurkuma, citroengras, kaneel en…

Winnen: rode Le Creuset theepot

Ben jij ook dol op thee en zie je deze mooie rode theepot van 1 liter wel zitten? Dan is deze winactie dus echt iets voor jou.

Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten of jij ook wel eens zelf thee samenstelt en zo ja, welke? Doe je dit niet maar wil je het wel eens proberen… hier heb ik nog meer lekkere theerecepten staan, wie weet zit er iets voor je tussen:

Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media.  De winnaar maak ik over ongeveer 3 weken bekend.

Oh, en mocht je niet willen wachten. De theepot is ook hier bij Bol.com te koop.

detox thee kurkuma