Thee tegen ontstekingen? Ja hoor, de specerijen in dit theerecept staan bol van hun goede eigenschappen en gaan de ontstekingen in je lijf tegen. Het receptje is heel eenvoudig:

Ook een fijne bijkomstigheid; deze thee tegen ontstekingen smaakt superlekker!

Wat heb je nodig voor deze thee tegen ontstekingen

Je maakt ‘m met 5 ingrediënten, die heel eenvoudig verkrijgbaar zijn. Hoewel de verse kurkuma nog wel eens voor wat problemen kan zorgen. Tegenwoordig is deze specerij bij de grotere AH vestigingen verkrijgbaar of anders bij een toko. Mocht het niet lukken dan kun je kurkuma (ook bekend als turmeric) anders ook in poedervorm toevoegen. Ik vind dat wel wat minder lekker.

  • 1 cm verse gember, in plakjes. (In dit recept voor gemberlimonade heb ik beschreven hoe gezond gember is).
  • Ook 1 cm verse kurkuma, in plakjes. (Hier heb ik de gezondheidsvoordelen van kurkuma beschreven).
  • 1 kaneelpijpje. Kaneel zit boordevol polyfenolen. Dat zijn antioxidanten die je lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen. Antioxidanten spelen een belangrijke rol in het tegengaan van veroudering van het lichaam. Daarnaast werkt kaneel ontstekingsremmend en voorkomt het hart- en vaatziekten.
  • Een of meerdere citroenschijfjes, afhankelijk van hoe lekker je de smaak ervan vindt.
  • Honing naar smaak

Zo maak je de thee:

Doe alle ingrediënten in de theepot en giet er kokend water overheen. 10 minuten laten trekken en klaar is je thee. Je kunt de thee een paar keer opschenken. Als ik een flinke pot van deze thee heb gezet drink ik hem de hele dag door, ook koud.