groene thee

Om me heen vallen de mensen bij bosjes. Niets ernstigs hoor, gewoon de winterse griepjes en verkoudheden. Een tip om je weerstand te verhogen, is het drinken van veel groene thee. Hoeveel, hoe je het zet en wat het nog meer voor je doet? Ik heb het op een rijtje gezet:

Groene thee wordt gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinesis plant. Omdat de thee niet wordt gefermenteerd (gistingsproces), blijven alle natuurlijke stoffen behouden. Dit heeft tot gevolg dat de thee nog vol zit met waardevolle stoffen.

De gewoonte om groene thee te drinken in Azië stamt al van heel lang geleden. De thee staat vanouds bekend om zijn gezondheidsbevorderende en levensverlengende eigenschappen.

Verhoog je weerstand met groene thee:

  • Het is goed voor je hart en bloedvaten. Groene thee verlaagt onder andere het ‘slechte’ LDL-cholesterol. Je hebt maar liefst 31% minder kans op hart- en vaatziekten als je regelmatig een kopje groene thee drinkt.
  • Groene thee versterkt de weerstand. En als je het gorgelt dan kan het zelfs helpen bij het voorkomen van verkoudheid.
  • Het houdt je gebit gezond. Door de antibacteriële werking van groene thee loop je minder snel gaatjes op.
  • Het vermindert de kans op een beroerte. Mensen die regelmatig groene thee drinken hebben minder kans op een beroerte dan mensen die dit niet doen, zo luidt de conclusie uit grootschalig onderzoek.
  • Minder huidproblemen door groene thee. De thee verlicht niet alleen bacteriële infecties die acne veroorzaken, maar de antioxidanten in groene thee zorgen er ook voor dat je huid minder snel veroudert.
  • Groene thee helpt Alzheimer en Parkinson te voorkomen en verbetert je geheugen.
  • Het heeft een gunstige invloed op je gewicht: het zorgt ervoor dat je sneller afvalt en dat je metabolisme een boost krijgt, waardoor je meer calorieën verbrandt. Hier schreef ik al eerder een blog over het afvallen met groene thee.

Zit er niet megaveel cafeïne in?

Zens theeservies

Groene thee bevat net als koffie cafeïne. Maar dit is slechts een fractie van de hoeveelheid cafeïne in een kop koffie en slechts de helft van de hoeveelheid cafeïne in een kop zwarte thee. Als je niet overgevoelig bent voor cafeïne, kun je deze thee dus ieder moment van de dag drinken.

Zo zet je de lekkerste groene thee:

  • Breng water aan de kook.
  • Laat het water tien minuten afkoelen (tot ca. 80 graden). Hiermee voorkom je dat de goede stoffen in groene thee verloren gaan.
  • Trek de thee 3-4 minuten.

Een grote mok of schattig theeservies?

Omdat ik sloten thee drink op een dag, gebruik ik vaak een megaglas. Maar af en toe vind ik het ook leuk om voor een kopje thee echt de tijd te nemen. Dan pak ik mijn Zens theeserviesje en zet en drink de thee met volle aandacht. Ik denk zomaar dat thee drinken op deze manier al een heel gunstig effect heeft op mijn welzijn, lekker relaxt 🙂

weerstand verhogen met groene thee