Wist je dat wanneer je op een dieet bent, dat het goed is om per dag minimaal 3 bekers groene thee te drinken? Dit helpt je namelijk bij het afvallen. Hoe dat mogelijk is? Dat ga ik je uitleggen:

In groene thee zitten veel anti-oxidanten (ik schreef er hier al over). Deze anti-oxidanten die zorgen ervoor dat je spijsvertering sneller en beter gaat werking. Door deze betere werking gaat je lichaam eerder over tot vetverbranding, wat er voor zorgt dat de kilo’s er sneller vanaf gaan.

Afvallen met groene thee – 10 feiten:

Er is al veel research gedaan naar het effect van groene thee op de vetverbranding. Deze 10 feiten komen uit de verschillende onderzoeken naar voren:

  1. Groene thee reguliert het glucoseniveau in je bloed en zorgt het ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet extreem snel stijgt nadat je iets gegeten hebt.
  2. De combinatie van cafeïne en antioxidanten zorgt voor een snellere vetverbranding. Maar hierdoor zou groene thee ook vaak niet geschikt zijn voor een detox, omdat je dan juist het cafeïne gehalte wilt verminderen.
  3. De lichaamstemperatuur wordt licht verhoogd tijdens het drinken van groene thee, waardoor het lichaam meer calorieën verbrandt.
  4. Groene thee versnelt de stofwisseling met ongeveer 4%.
  5. Verder bevat het fenolen, die als het ware de vetcellen sneller helpen opnemen in het bloed.
  6. Je krijgt 25% meer energie door groene thee en als je gaat sporten breekt je lijf ook sneller vet af.
  7. Zo zorgt groene thee ook voor vermindering van cellulitis.
  8. 3 tot 4 koppen thee per dag drinken is aan te raden.
  9. Na het drinken van groene thee voel je je sneller vol, waardoor je hongergevoel wordt gestild.
  10. En de thee heeft een licht laxerende werking, maar of dat nou perse goed is…

Gebruik biologische groene thee

In de schappen kun je de ‘Green tea fatburners’ maar beter links laten liggen. Dit zijn vaak dure producten die niet doen wat ze beloven. En bij verkeerd gebruik raken je darmen in de war en kun je flinke hartkloppingen krijgen.

Goede biologische groene (en witte) thee koop ik altijd online bij Thee van Sander. Maar de bio-winkel en zelfs de goede schappen in de supermarkt verkopen ook zuivere groene thee (en dat is dus niet groene thee van Pickwick met citroenaroma…;-))

Groene thee te bitter? Dit helpt:

Laat het gekookte water voor je groene thee eerst even een paar minuten afkoelen en voeg daarna pas het zakje toe. Op deze manier wordt de thee niet bitter. De ideale watertemperatuur voor groene thee ligt rond de 80°C.