Het is niet te geloven, maar om af te vallen kun je ook gewoon wat vaker een warm bad nemen. Onderzoekers beweren dat dertig minuten badderen in een warm bad (40 graden) even goed is voor je gezondheid als een wandeling van 30 minuten. Afvallen in bad werkt als volgt.

Wetenschappers aan de Engelse Universiteit van Longborough hebben een onderzoek gedaan onder veertien personen. Zij moesten eerst een uur lang fietsen en daarna een uur relaxen in een warm bad van 40 graden Celsius.

Uiteraard blijkt dat bij het fietsen de meeste calorieën worden verbrand, maar met het badderen bleken de personen toch ook ruim 130 calorieën te verbranden. Dat staat gelijk aan de verbranding tijdens een wandeling van zo’n dertig minuten. Deze hoge verbranding vond plaats door de verhoogde lichaamstemperatuur.

Afvallen in bad

Uit het onderzoek is verder gekomen dat de bloedsuikerspiegel maar liefst 10% lager ligt tijdens het nemen van een warm bad, ten opzichte van het fietsen. Een bijkomend voordeel is dat de ’passieve opwarming’ door het nemen van een bad, werkt tegen ontstekingen. In Finland is deze vorm van opwarmen natuurlijk al jaren ingeburgerd. Bijna iedereen bezoekt daar meermaals per week de sauna.

Toevallig hebben wij ons bad laatst weer uitgevonden. De laatste jaren deed hij namelijk meer dienst als veredelde douchebak. Afvallen in bad, misschien een mooie bijkomstigheid. Maar wij vinden badderen (lekker, met een zelfgemaakte bruisbal) vooral lekker ontspannend.

Lees ook deze puberperikelMaaam, mag ik weer eens in bad?

hoe werkt afvallen in bad