review HP Pavilion laptop

Mia’s nieuwe laptop is een pláátje om te zien. Maar, doet hij ook wat wij er van verwachten? Kan ze haar schoolwerk er goed op doen, werkt internet snel, kun je er op gamen en – ook niet onbelangrijk – is er lekker op te Netflixen? Deze week in de Mama Mia test: de convertible HP Pavilion laptop.

In deze HP Pavilion review hoef je geen eindeloos geoever over technische details te verwachten, daar hebben wij namelijk geen kaas van gegeten. Wij zijn vooral ontzettend benieuwd naar de zogenaamde convertible functie: deze laptop kun je helemaal dubbelklappen en vervolgens als tablet gebruiken! En moet je kijken, alleen het uitpakken van dit apparaat is al een feestje.

coolblue bezorging

Mia wil gelijk aan de slag met testen en springt op tafel…?

HP Pavilion review

Geschikt voor schoolwerk?

Laatst schreef ik al over mijn fanatisme als het gaat om Mia’s schoolverslagen en werkstukken. Geloof me, Mia vindt mijn bemoeizucht vreselijk, maar als ze er uiteindelijk een 9 door haalt ziet ze het door de vingers. De HP Pavilion wordt geleverd zonder Microsoft Office maar dit is online zo besteld en heel gemakkelijk geïnstalleerd. Misschien is het de nieuwigheid van haar laptop, maar binnen no-time heeft Mia drie A-4tjes voor een opdracht Engels volgetikt. En met haar noise-canceling headset op heeft ze ook geen last van haar “zeurende” moeder.

laptop

Is de HP Pavilion laptop snel?

Nou dan toch maar even wat technische specificaties. Wij hebben de HP Pavilion X360 14-ba191nd met een een Intel Core i5-processor. Deze heeft 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Maar goed, is dat snel? Wij vinden van wel. De laptop is binnen 15 seconde helemaal aan en vervolgens kun je er meerdere dingen tegelijk op doen. Als ik het internet test beland ik automatisch in Internet Explorer, een browser die ik eigenlijk echt niet meer gebruik. Google Chrome en Safari zijn zo geïnstalleerd en vervolgens is het heerlijk browsen.

HP Pavilion laptop

Kun je op deze laptop gamen?

Volgens de omschrijving is deze laptop geschikt voor Studie, Onderweg, Foto’s bewerken, HD-Films kijken, Internet, e-mail en tekstverwerken en minder geschikt voor gamen. Nou, daar gaat Mia niet in mee hoor, met dat laatste. Waarschijnlijk speelt zij geen zware multiplayer games, maar de lichte spelletjes zijn heel erg goed te doen. Haar favorieten:

  • Paradise City Island
  • Sims
  • Disney Magic

Mam, hebben we mijn oude Nintendo nog?” Ze is helemaal in haar sas met deze games en ik zie weer even het kindje van vroeger terug en niet de o-zo-wijze puber.

Een absolute PLUS van deze laptop

Geweldig vinden wij het convertible scherm, je kunt deze laptop helemaal omklappen tot een tablet. Maar dan met een 14 inch scherm, lekker wat groter. Je kunt dan horizontaal en verticaal kijken. Kijk, mijn me-time momentje voor de zaterdagmiddag:

HP Pavilion laptop

Zijn er dan ook nadelen?

Eigenlijk amper. Maar als we er dan toch twee mogen opnoemen:

  • Het scherm zouden wij het liefst nog iets lichter kunnen zetten dan de maximale helderheid.
  • Voor een laptop is de HP Pavilion niet zwaar (1,63 kg). Maar als je hem als tablet bijvoorbeeld in bed gebruikt om te Netflixen, dan voel je dat gewicht op een gegeven moment wel.

Ben je benieuwd naar meer specificaties en toepassingen van deze HP Pavilion laptop? Of misschien overweeg je hem zelfs wel aan te schaffen? Kijk dan hier even voor meer informatie.
Advertisement