Er valt geen pijl op te trekken. De ene keer heb ik dikke wallen onder mijn ogen en de andere keer word ik wakker met een (min of meer) stralende oogopslag. Toch zijn er genoeg dingen die je kunt doen om wallen aan te pakken. Een goede oogverzorging bijvoorbeeld. Ik heb de Vichy oogserum (de “Minéral 89 Ogen”) getest, en ben heel blij met deze nieuwe aanwinst.

Als ik op mijn buik heb geslapen of alcohol heb gedronken, dan kan ik er de klok op gelijk zetten. Wallen. En dat niet alleen, het lijkt dan ook wel of ik meer rimpeltjes heb. Vooral van alcohol is het bekend dat het een schadelijk effect op de huid heeft. En dat niet alleen natuurlijk, maar goed… er moet ook geleefd worden 🙂

15 tips tegen dikke vochtwallen

Het belang van een goede oogverzorging

De huid rond de ogen is een van de eerste plaatsen waar je huidveroudering ziet. De tand des tijds is onvermijdelijk, maar we kunnen wel proberen het iets te vertragen. Het vinden van goede oogverzorging is nog best een ding. Veel producten doen niet wat ze beloven of blijken – in ieder geval voor mij – niet geschikt. Producten met parfum bijvoorbeeld, zijn voor mij een no-go.

Het is overigens niet zo dat je altijd een aparte oogcrème, -gel of -serum nodig hebt. Als je al een goed geformuleerde dag- nachtcrème of een goed serum voor je gezicht gebruikt, kan dat product ook heel effectief zijn rond de ogen. Maar is jouw huid rondom de ogen droger (wat eigenlijk meestal wel het geval is), dan is een beetje extra oogverzorging juist essentieel.

review mineral 89 ogen

De Vichy oogserum Minéral 89 ogen

De Vichy oogserum belooft een versterking van de huid door de barrièrefunctie te verbeteren. Het maakt de huid gladder. En wallen en donkere kringen worden zichtbaar verminderd. Ik gebruik het product nu een week, ’s morgens en ’s avonds. Het is dus eigenlijk nog net iets te vroeg om al goede resultaten te zien, maar over het product zelf ben ik heel erg tevreden:

  • Minéral 89 ogen heeft een hoge concentratie mineraliserend thermaal water.
  • Bevat hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong.
  • Pure cafeine.
  • Is dermatologisch getest en hypoallergeen.
  • Bevat geen parfum en alcohol.
  • Is heel erg betaalbaar (rond de 14 euro).

Verder vind ik het pompje erg fijn en kan ik het perfect doseren per oog. Het trekt snel in en laat geen vettig laagje achter.

Ben je ook benieuwd naar dit product?

Lees hier meer over Minéral 89 ogen. Heb jij nog oogverzorgingstips? Ik lees ze graag!

review Vichy oogserum