Mia en ik hebben weer een aantal fijne producten getest. Dit keer een shampoo, conditioner, handcreme en “body butter” van Green People. Lees verder voor onze bevindingen.

Green People is in 1997 opgericht door Charlotte Vøhtz. Zij was op zoek was naar producten die haar 2 jaar oude dochtertje konden helpen met haar eczeem. Charlotte had zelf een achtergrond in de medische/ farmaceutische sector en was ook bekend met de goede werking van kruiden. Dit heeft geresulteerd in heel veel mooie producten die gemaakt zijn op basis van plantaardige ingrediënten. Zo wordt er nooit gebruik gemaakt van SLS, parabenen of synthetische kleur- en geurstoffen. Alle producten zijn dus 100% natuurlijk en sowieso niet getest op dieren.

organic producten voor het lichaam

 

Green People handcreme

Ik durf het gerust toe te geven, ik heb een handcreme en lipglossverslaving 😉 Op verschillende plekken in huis heb ik allerlei potjes en tubetjes staan: bij m’n laptop, op de bank in mijn favoriete hoekje, in de gang bij de jassen, naast mijn bed… Maar ook in m’n auto, sporttas en handtas is een voorraadje vet aanwezig. Ik kan er nu een nieuwe favoriet aan toevoegen! De handcreme van Green People is een rijke niet al te vette handcrème om de huid te voeden en te kalmeren.

handcreme green people

Een aantal facts op rij:

 • Een redding voor hard-werkende handen en de gevoelige huid.
 • Diep hydraterend en beschermend tegen vochtverlies.
 • Rijk, niet vettend, en geeft een beschermings laagje aan de huid.
 • Lichte kalmerende geur.
 • Biologische ingredienten zoals Olive, Hemp, Beeswax, Lavender & Rose Geranium.
 • Ook geschikt bij eczeem en psoriasis.

huidverzorging

Green People Body Butter

Dit product vind ik persoonlijk ronduit fantastisch. Het is een best wel vette substantie en enorm weldadig voor mijn huid. Bij de beschrijving staat: “Deze diep voedende body boter is voor de normale, droge en rijpere huid.” Nou, mijn huid is altijd erg droog en tja… ook best wel rijp 😉 De body butter is voedend en hydraterend en ik gebruik hem het liefst als ik ’s avonds heb gedoucht zodat het de hele nacht z’n werking kan doen.

body butter

Een aantal kenmerken:

 • Met biologische ingredienten zoals Rosehip & Kokosnoot
 • Voor de normale , droge en rijpere huid
 • Diep voedend en hydraterend
 • Creeert een beschermende laag om een beschadigde huid te herstellen
 • Ook als massage balsem te gebruiken, als cuticle creme voor de nagelriemen en na het ontharen

Moisturising shampoo en conditioner

De Green People shampoo en conditioner zijn getest door Mia. Deze 2 specifieke producten zijn namelijk vooral voor “curly” en wat dikker haar, precies zoals Mia dat heeft. Uiteraard zijn er ook andere “smaken” verkrijgbaar, voor verschillende haartypes.

green people shampoo en conditioner

De shampoo is voorzien van natuurlijke olien die ervoor zorgen dat je haren klitvrij zijn. De shampoo geeft glans en heeft als belangrijkste ingrediënten Aloe Vera, Kamille, Neroli, Sinaasappel. Ook de conditioner is geschikt voor droog en pluizig haar en heeft ook een antiklit werking. De belangrijkste ingrediënten hier zijn Marshmallow, Neroli, Sinaasappel.

En wat vindt Mia ervan

De shampoo is heel zuinig in gebruik en Mia is nou niet echt bekend met het begrip zuinig. Gevolg: een lekker schuimend koppie. De shampoo heeft geen kunstmatige geuren maar evengoed ruikt hij heel erg lekker. De conditioner maakt het haar inderdaad heel erg goed doorkambaar. Mia doet dat altijd met een speciale borstel onder de douche. Goedgekeurd!

Zelf kennismaken met de producten van Green People?

De hele lijn vind je terug in de webwinkel van Biocareonline, waar overigens nog veel meer biologische lichaamsverzorgingmerken terug te vinden zijn. Zoals de INIKA make-up, waar ik hier al eerder over schreef.

review green people producten