Sinds een tijdje overweeg ik een badkamermetamorfose. Bad eruit, grote inloopdouche erin. Waarom ook niet, ons bad wordt toch al jaren niet meer gebruikt! Totdat…

Laatst nog heb ik met pijn in mijn hart al Mia’s badspeeltjes van vroeger weggegooid. Ik ben echt een enorme bewaarster als het op dierbare herinneringen aankomt,  maar deze bak stond al ruim 7 jaar onaangeroerd in de kast. Erin: badbarbies, rubberen eendjes, emmertjes, Teletubbies die kunnen konden piepen, waterpistooltjes en een paar verkleurde My Little Pony’s. Een nadere inspectie leert dat ál het rubber keihard is geworden en dat ik niet hoef te verwachten dat Mia haar kinderen later met deze “troep” laat spelen. De hele bak dus HUP in de afvalbak.

“Maam, mag ik weer eens in bad?”
“Wat, ik heb net al je badspulletjes weggegooid!”
“Ik hoef natuurlijk geen speelgoed meer in bad mam, wat denken jij. Een bath bomb en iPad is genoeg.”

Lees ook: dit is waarom een bad met Epsom zout zo goed voor je is.

Met de iPad in bad?!

Dat lijkt me niet. Online shop ik een kek badplankje en een boek voor haar. Want een beetje badderen (iets wat de puber in mijn ogen net iets te weinig doet) en relaxen, dat juich ik alleen maar toe.

“Wat is een bath bomb?”
“Een bruisbal mam.”

bath bomb maken

bron

Ooo, aaa, dat. Op Pinterest kwam ik al meerdere keren een DIY bruisbal a la Lush tegen. Voor nu gaan we samen gezellig even naar de Lush winkel om voor Mia een roze glitter bath bomb te kopen en nou vooruit, voor mij een zwart lava geval. Van de prijs van deze badballen moet ik wel een beetje bijkomen, vandaar dat we het weekend erop gelijk zelf aan de slag gaan om badbruisballen te maken, daarover straks meer.

Over Pinterest gesproken. Deze badjes zien er wel heel aangenaam uit:

bad met bloemen

relaxen in bad

blauw bad

Hoewel, ook een beetje overdreven misschien. Ik bedoel, een bad met selderij stengels en tientallen citrusvrucht partjes??

overdreven bad

bad met sinaasappel

1,5 uur lang houdt Mia het vol

We richten het bad gezellig in, glaasje en kaarsje incluis, Mia zet een muziekje aan en vervolgens hoor ik anderhalf uur lang helemaal niets. Een keer kijk ik stiekem om het hoekje om te checken of ze nog boven water is. Ik zie een 100% chillende Mia, uiteraard is het boek aan de kant gegooid en heeft ze stiekem de iPad in de standaard gezet en ligt ze How I met your Mother te kijken. Na 1,5 uur kruipt ze schoon en blozend in bed om vrijwel gelijk in slaap te vallen.

Kijk, dit is ons plankje. Volgende keer maken we een foto van onze bad-inrichting met zelfgemaakte bath bombs.

badplank chroom

DIY: bath bomb maken

De bruisballen zijn inmiddels niet meer aan te slepen, dus het werd als snel de hoogste tijd om te kijken of we deze zelf kunnen maken. Ahum… check hier het resultaat.

DIY: “ronde” bruisbal maken… NAILED IT