planten

Dat planten als accessoire in je huis helemaal de trend zijn, dat wist je vast al. Jij wel. De puber echter had er nog geen idee van… Dit is Mia’s reactie:

Geïnspireerd door Pinterest – waar ik de leukste planten ideetjes verzamel op mijn “bord” Planting – begeef ik mij naar Ikea om daar eens flink huis te gaan houden op de groen afdeling. Ik ben er compleet in mijn sas en wel een uur bezig met het maken van combinaties van verschillende potjes en plantjes. Van de bon bij de kassa word ik minder happy, maar ik heb me dan ook niet kunnen inhouden en voor onze nieuwe keuken ook nog flink wat glaswerk ingeslagen (daarover snel meer!).

giraffe potje

Als ik thuis kom ligt Mia uitgestrekt op de bank. Koptelefoon op, iPad op schoot en iPhone in d’r hand.

“Hoi!”
“Hoi. Ik heb honger.”
“Maak dan wat lekkers voor jezelf.”
“Neuh, geen zin. Doe jij maar.”

ikea planten en klokje

Maar dat gaat natuurlijk niet, want ik wil direct aan de slag met het creëren van leuke planthoekjes. Ik rommel, ik schuif, ik verplaats, ik vervang, ik gooi aarde bij, ik gooi aarde weg en tadaaa!

plant collection

“Mie, kijk dan wat leuk geworden!”
“Ehh… wonen we nu in een jungle ofzo?”

Als ze dan uiteindelijk toch zelf haar broodje staat te smeren zie ik haar stiekem tussendoor een foto maken van een van de nieuwe plantenhoekjes. Zou ze het toch leuk vinden? Of zou het commentaar erbij zijn iets als #maffemoeders #wtf #jungle?!

bild klok