Als iets een handig drankje is, dan is het een groene smoothie. Door het drinken ervan krijg je in één klap  je dagelijkse behoefte aan groente en fruit binnen. Deze groene smoothie met kiwi, komkommer, spinazie en banaan bevat een heel scala aan vitamines, mineralen, vezels, antioxidanten en fytonutriënten.

Het drinken van een groen sapje staat je misschien niet direct aan en eigenlijk herken ik dat wel. Die blauwe wijnen die je tegenwoordig ziet, die trekken mij ook totaal niet. Toch is het drinken van een groene smoothie het overwegen waard. Het voedt je lichaam van binnenuit en dat zie je vervolgens aan de buitenkant. 9 van de 10 groene smoothies hebben bijvoorbeeld een gunstig effect op de huid. Wie wil dat nou niet?

3x groene smoothie recepten

In deze smoothie met kiwi gaan alleen maar voedingsmiddelen die enorm gezond zijn. En de combinatie ervan, maakt de smoothie ook nog eens superlekker.

Komkommer

Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten.

Banaan

Bananen werk bloeddrukverlagend en zorgen er bovendien voor dat je jezelf beter kunt ontspannen, door de vitamine B6 en magnesium bevatten. Lees hier meer over de gezondheid van bananen.

Waarom is banaan gezond?

Kiwi

Een kiwi bevat namelijk veel vitamine E: een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen veroudering [3]. Ook zorgt de grote hoeveelheid vitamine C in kiwi’s voor de aanmaak van collageen. … Een kiwi bevat veel kalium, waardoor het eten hiervan kan bijdragen aan de gezondheid van het hart.

Spinazie

Rauwe spinazie is een echte superfood. Het wordt zelfs beschouwd als een van de meest voedingsrijke levensmiddelen die we kunnen eten. Het is rijk aan foliumzuur, vitamine A, kalium, calcium, fosfor, zink, koper, magnesium, vitamine C en ijzer. Het is ook een goede bron van de B-vitaminen riboflavine, Niacine en B6.

Groene smoothie met spinazie en mango

Ingrediënten voor de smoothie met kiwi

(voor 3-4 glazen)

  • een halve komkommer (met schil, daarom gebruik ik voor deze smoothie een biologisch exemplaar die ik evengoed extra goed was. Onder de schil zitten blijkbaar net wat meer vitamines en ook zorgt het voor wat meer bite.)
  • 1 grote banaan (zonder schil)
  • 4 geschilde, rijpe kiwi’s
  • 2-3 handen spinazie
  • wat water of ijsblokjes (afhankelijk van hoe dik je de smoothie wilt. Ik gebruik een heel klein glaasje water. Vind ik hem te dik, dan kan ik er achteraf altijd nog wat extra water bij blenden).

groene smoothie met kiwi

Bereiding:

Was de komkommer goed en snijd hem in blokjes. Doe alle ingrediënten in de blenderkom en mix tot je een gladde smoothie hebt. Drink gelijk op of bewaar in een fles in de koelkast (maximaal 1-2 dagen).

De vijf belangrijkste voordelen van groene smoothies

  • Groene smoothies geven energie
  • Ze zijn goed voor de huid
  • Groene smoothies kunnen helpen bij gewichtsverlies
  • Ze zijn in de meeste gevallen simpel en snel te maken
  • Groene smoothies zijn een makkelijke manier om je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

bron

Geniet lekker!

groene smoothie met kiwi