smoothie met spinazie en mango

Heerlijk, de dag beginnen met een smoothie. Meestal maak ik een smoothie met havermout als hoofd ingrediënt. Maar vandaag had ik zin in iets anders: een groene smoothie met spinazie en mango. Zo klaar en supergezond:

De dag start bij mij 9 van de 10 keer met een smoothie. Vaak een simpele basis van amandelmelk, banaan en havermout. Het vult goed en ik krijg er veel energie van. Maar een beetje variatie op z’n tijd is ook wel leuk en daar komt bij dat ik de laatste tijd een beetje moe ben en dus wel wat extra groente kan gebruiken. Daar is een groene smoothie natuurlijk helemaal geschikt voor.

Het fijne aan een groene smoothie is dat je veel groente binnen krijgt, zonder dat je het echt proeft.

Nou maakt het mij niet veel uit of ik de spinazie zou proeven of niet, want ik ben er gek op! Zo’n potje Hak spinazie bijvoorbeeld, lepel ik met liefde koud uit. En de grap is, dat mijn voorkeur voor koude spinazie uit een potje nog erfelijk blijkt ook: Mia is er net als ik dol op! Niet alles is trouwens erfelijk, ik krijg haar niet aan de groene smoothies, wat ik ook probeer.

groene smoothie met spinazie en mango

Ik hoor mensen wel eens zeggen: de substantie van spinazie staat me niet aan!

Dat kan, die blaadjes laten een soort droog gevoel op je tanden achter. Vind jij dat ook? Dan heb ik een tip voor je waardoor je toch lekker veel spinazie kunt nemen: verwerk spinazie in een smoothie! 😉 Want dan heb je daar helemaal geen last van.

Ingrediënten voor de smoothie met spinazie en mango (1 a 2 glazen)

  • glas water
  • 1 mango (ik gebruik 1 cup bevroren mango)
  • 1 rijpe banaan
  • 2 handjes verse bladspinazie
  • wat blaadjes munt (dit is echt een heerlijk fris extraatje, geloof me)

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde smoothie hebt.

Tip: blend als eerste het water, de spinazie en de munt en voeg daarna het fruit toe. De blaadjes vragen om net wat meer blendkracht dan het fruit en op deze manier wordt je smoothie echt superglad.

Groene smoothie met spinazie, mango, banaan en munt