Toen ik deze glazen zag dacht ik: die moet ik hebben, heerlijk voor mijn smoothies op het strandhuisje! Maar ja, daar heb ik geen blender, toch heb ik ze evengoed gekocht. Een smoothie met kersen, dat zou er wel lekker in kleuren?

Op zoek naar een recept voor een smoothie met kersen dus. Ik kom een hele gekke tegen, met kersen, komkommer en water. Die probeer ik een andere keer. Ook zie ik er eentje met jus d’orange, kersen en banaan. Klinkt goed! Maar, ik heb honger dus ik wil er eentje ook met havermout. Ik vind niets dat me aanstaat dus ik ga gewoon zelf wat bedenken.

Bevroren kersen of verse kersen?

Ik kies voor bevroren. Het ontpitten van de kersen vind ik best een gedoetje en waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. In het vriesvak bij de supermarkt liggen de doosjes bevroren en ontpitte kersen voor rond de 1,50 euro. Ik ben dol op kersen en aan mijn kersenboompje hangen al flink wat exemplaren. Maar die zijn nog groen, zoals je op de foto’s kunt zien.

Ingrediënten voor de smoothie met kersen (en dus havermout)

  • glas water
  • 1 cup kersen (uit de vriezer)
  • 1 banaan
  • 4 el havermout
  • 1 tl (raw) cacaopoeder
  • 1 tl honing

Ik mix eerst het water en de havermout om de structuur zo glad mogelijk te krijgen. Bij de 2e ronde doe ik alle overige ingrediënten erbij.

De kleur is alleen niet zo mooi als ik gehoopt zou hebben, dat komt natuurlijk door de cacaopoeder. Maar de smaak, die is er niet minder om 😉

Meer smoothie inspiratie nodig?

Via deze link kom je bij alle recepten voor smoothies op OHIMP.

O, en de glazen: die heb ik dus gekocht voor 1,95 euro bij Karwei. Ze hebben ook met grijze en zalmkleurige deksels. Ik zie ze overigens niet op de site staan…