Na afgelopen weekend, met behoorlijk wat zonuren en dus bijbehorende borrelmomentjes is het tijd voor een maaltje boordevol vitamines. Ik maak een groentesoep uit de slowcooker die goed vult, met courgette, wortel, aardappel en voel me na het eten ervan weer als herboren.

Omdat ik geen zin heb (what’s new) om veel tijd kwijt te zijn aan het bereiden van de maaltijd maak ik deze soep in de slowcooker. De groente snijd ik in grove stukken, want ik ga de soep toch pureren. ’s Morgens zet ik de pan aan en als ik einde van de middag thuis kom geurt het huis heerlijk en hoef ik alleen maar de staafmixer te hanteren.

Ingrediënten voor de groentesoep uit de slowcooker

  • 1 courgette
  • 3 grote wortelen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 aardappelen (ik neem wat kleinere aardappelen met rode schil)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • bouillon (ik doe 2 biologische groentebouillonblokjes)
  • 500 ml water (ik doe niet teveel water omdat de groente zelf ook veel vocht afgeeft en ik de soep wat dikker wil maken)
  • Finish: peper en zout naar smaak, wat blaadjes koriander en ook lekker: een lepeltje room of Griekse yoghurt

Bereiding:

Was en snijd de groente in stukken (ik laat de courgette en aardappel in de schil). Doe alle ingrediënten in de schaal van de slowcooker, met uitzondering van de “finish”. Roer door elkaar en zet de slowcooker op stand low voor 6 uur. Na de kooktijd pureer je de soep met een staafmixer. Schep de soep in kommen en maak af met peper en zout naar smaak, een lepel room of yoghurt en wat blaadjes koriander.

Hoe een slowcooker werkt? Ik heb het hier uitgelegd.