Wil jij je haar net even wat sneller laten groeien dan dat de natuur voor je in gedachten heeft? Deze 10 voedingsmiddelen schijnen de haargroei te stimuleren.

Je bent wat je eet, en zo lijkt het ook te werken met de groei van je haar. Op internet kwam ik dit lijstje tegen, met voedingsmiddelen die de haargroei stimuleren. Van een aantal heb ik een hele lekkere smoothie gemaakt, dat recept vind je onderaan dit artikel. Doe er je voordeel mee!

1. Griekse yoghurt

Want: proteïne en vitamine B5! En dat is weer heel geschikte mix om je haar een handje te helpen qua groei. De yoghurt krijgt extra bonuspunten voor de vitamine D, wat recentelijk weer gelinkt is aan gezondere haarfollikels.

2. Pompoenpitten

In pompoenpitten zit een flinke dosis zink, vitamine A en vitamine B, wat ervoor zorgt dat je haar sterker wordt. Wat ook in dit krachtige zaadje zit: biotine, wat ervoor zorgt dat je lokken sneller groeien en minder snel afbreken.

3. Vijgen

Een ijzerbommetje, zo zou je de vijg ook wel kunnen noemen. IJzer stimuleert circulatie en haargroei, zo simpel is het. IJzer vind je natuurlijk ook in een hoop groenten (check 6).

4. Chiazaad

Chiazaad valt in de categorie superfood vanwege zijn hoge percentage aan omega-3 vetzuren, vezels, antioxidanten en proteïnen en mineralen. De combinatie van dat al zorgt voor sterke nagels en helpt je haar groeien.

5. Biologische eieren

Ontbijt je vaak met een ei? Blijven doen. Ei zit vol zink, zwavel en choline, die het beste in je haar naar boven halen: zink reguleert de olieproductie in de haarzakjes, zwavel versterkt je haren en choline verbetert de flexibiliteit waardoor je zo min mogelijk gespleten haarpunten krijgt.

6. Spinazie

Want: ijzer en foliumzuur (vitamine B)! Die twee samen vormen het winnende team voor je haar en de rest van je lijf.

7. Mosselen

Want: zink! Belangrijk mineraal voor het herstel (en de groei) van je haar. Dus als je merkt dat je te traag groeit, kan het aan het lage zinkgehalte in je lijf liggen. Goed excuus voor een tripje Zeeland.

Lees ook: hotspot in Domburg, het Badhotel

8. Spruitjes

Want: vitamine C. Vitamine C is heel belangrijk voor gezond, mooi, lang haar. En laten spruiten nou een superbron van vitamine C zijn. Fruit werkt natuurlijk ook altijd goed, vooral blauwe bessen zijn vitamine C bommetjes.

9. Bruine rijst

Bruine rijst zit bomvol biotine, een B-vitamine die helpt bij het verbeteren van de elasticiteit van het haar. Daarnaast vermindert biotine broosheid, voedt het de haarfollikel en stimuleert het celvernieuwing.

10. Linzen

Want: proteïne, zink en ijzer! Zink reguleert de hormonen die invloed hebben op je haargroei. En volgens recente studies is er een link tussen een tekort aan ijzer en haarverlies bij vrouwen.

smoothie voor haargroei

Smoothierecept voor lange lokken

Ik maakte een smoothie om de haargroei te stimuleren met de volgende ingrediënten, voor ongeveer 2 glazen:

  • 1 flink glas Griekse yoghurt
  • handje verse bladspinazie
  • 10 bevroren druiven
  • 2 eetlepels havermout (lees hier waarom havermout zo ontzettend goed voor je is).
  • een eetlepel chiazaadjes
  • optioneel: een halve, rijpe avocado (lees hier waarom avocado zo gezond is).

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde smoothie hebt. Proost!