Twee vrouwen van rond de 40 gaan een nacht genieten in een super-de-luxe hotel in Domburg. Zon, zee, lekker eten en… wellness! Alleen deze twee vrouwen hebben last van lichtelijke sauna-angst. Hoe zou het ze vergaan in Badhotel Domburg?

Noem ons preuts, noem ons angsthazen, noem ons watjes… Maar wij geven ons gewoon niet graag bloot! Laura en ik zijn uitgenodigd om te komen genieten in Badhotel Domburg, een heerlijke hotspot aan Zee. 

Al bij aankomst ervaren we een fijn relaxed gevoel. De zon schijnt volop en in de tuin van Badhotel Domburg zitten (of liggen) de gasten lekker te genieten van de mooie weer.

Badhotel Domburg

De kamers in Badhotel Domburg,

zijn super ruim en luxe ingericht. Warme tinten zorgen voor een ontspannen sfeer en onze kamer heeft uitzicht op de fontein in de tuin. Snel gooien we onze tassen neer en vertrekken naar beneden. We worden namelijk verwacht bij de SPA van Badhotel Domburg.

Genieten in de SPA

Domburg was in de negentiende eeuw al een mondaine badplaats. De helende werking van de zilte zeelucht trok tal van Russische vorsten, Duitse prinsessen en andere aristocraten aan. En nu dan die twee vrouwen uit Haarlem.

SPA Badhotel Domburg

We krijgen een rondleiding langs de faciliteiten in de SPA. Het ziet er prachtig uit en de kenmerken van Zeeland zie je overal in terugkomen. Zo is er een doucheruimte die een Zeeuwse storm imiteert, duizenden mosselschelpen zijn verwerkt in het interieur, er is een “boeren-relaxruimte” en er is zelfs een speciale zout-sauna die de heilzame werking van de zeelucht nabootst.

SPA Badhotel Domburg

“Wat is het rustig?” vraag ik aan onze gastvrouw.
“Ja, ik begrijp er ook niets van. Gister zat het nog bomvol, waarschijnlijk komt het door het mooie weer en gaan de gasten eerst naar het strand.”

Laura en ik zijn de enigen in de hele wellnessruimte van SPA Domburg! Nou ja, op twee vrouwen na dan die op een bed liggen te chillen, en niet op of om kijken.

Zo durven wij onze badjas wel uit te trekken!

IMG_9944.JPG

We maken diverse sauna-rondes en voelen ons na 2,5 uur steeds blijer en vrijer. Ik ben fan van de opgiet sauna oftewel de Finse sauna en Laura geniet van de infrarood sauna.

Bijna zijn we zover dat we in ons blootje in het zwembad een bommetje durven te maken, als hij daar binnenkomt. Een man!!!  Op z’n gemakkie trekt hij zijn badjas uit en neemt een warme douche, totaal niet bevangen door enige vorm van gene. Hij heeft nog groot gelijk ook… Toch trek ik me terug in de veilige haven van mijn zachte badjas. Laura gaat nog een laatste keer met de billen bloot en jumpt in het koude dompelbad.

Tijd voor lunch!

En daar zitten we dan in het Spa-Café in onze badjassen en badslippers, te genieten van een heerlijke salade (Laura), een biologische Hamburger (ik), groene smoothies en glazen witte wijn. Life is good!!

En het wordt alleen maar beter:

We maken ons op voor een uitgebreide gezichtsbehandeling. In een mooie serene ruimte staan twee “behandelbedden” naast elkaar. Zoë en Kelly zijn onze beauty-experts. We hebben het supergezellig, de meiden zijn pas 17 en hebben dezelfde interesses als onze dochters Mia en Sanne: Instagram, vloggers en Holland Next Topmodel. Maar als ze met de behandeling beginnen kunnen Laura en ik een uur lang niets anders doen dan slap worden en genieten van deze heerlijke behandeling.

SPA Badhotel Domburg

Met vette haartjes aan tafel bij Strand 90

’s Avonds eten we bij nog zo’n fijne hotspot aan zee: Strand 90. Het is het zgn. golden hour, het tijdstip dat de zon op zo’n stand staat, dat het licht het allermooist is om de meest prachtige foto’s te maken. We doen ons best:

Domburg Strand Domburg Strand

De zachte glans op onze huid is het resultaat van de heerlijke SPA-dag. Onze vette haartjes zijn sporen van de hoofdmassages die we van Zoë en Kelly kregen. Kunnen we zo wel aan tafel? Hopend dat onze zonnebrillen op ons hoofd het ergste vet verbergen genieten we van het lekkers dat er bij Strand 90 op het menu staat.

En verder?

Na het diner ploffen we neer op onze bedden en vallen in een diepe slaap. ’s Morgens ontbijten we bij Badhotel Domburg met fijne streekproducten en biologische sapjes. We wandelen nog even door het centrum van Domburg en drinken heerlijke koffie bij De Bier en Melksalon.

Laura & Bonnie

Badhotel Domburg

Of het nu winter, zomer, voor- of najaar is, aan zee vind ik het altijd lekker. Als je dan ook nog eens verblijft in een hotel waar het eten écht goed is en je kunt genieten van SPA faciliteiten… Kortom, Badhotel Domburg is een aanrader!

Badhotel Domburg

[map id=”12″]