tips voor raamdecoratie

Genoeg klusjes en projecten in huis om aan te pakken dit voorjaar. Ik begin met de raamdecoratie. Maar wat… Waar? En hoe dan?! 10 tips voor raamdecoratie:

De keukenmetamorfose is achter de rug. Maar mijn handen jeuken om gelijk van start te gaan met een nieuw metamorfose projectje. Zo zou ik:

  • mijn badkamer wel willen aanpakken. Bijvoorbeeld het bad eruit en daarvoor in de plaats een grote inloopdouche.
  • het hek en het schuurtje in de voortuin wel een opknapbeurt willen geven.
  • de houten vloer in mijn huiskamer wit willen schilderen.
  • Mia’s kamer grondig willen aanpakken. Ander bed, andere vloer en die kast met al haar baby-, peuter-, en kleuterspullen grondig willen uitruimen.
  • andere raamdecoratie willen ophangen, in de erker en aan de tuinzijde.

Genoeg te doen! En al schrijvend denk ik dat ik aan de slag ga met de makkelijkste: de raamdecoratie!

Want geeft toe, dit kan toch gewoon niet meer?

De linker rolgordijn moet ik met de hand oprollen, omdat het koordje afgebroken is. De middelste draait standaard scheef omhoog. En de rechter die “trekt door”. Over de vlekken die op de rolgordijnen zitten nog maar niet te spreken… En waarom hangt die tientallen jaren oude gordijnrails er überhaupt nog?!raamsituatie voor

10x inspiratie voor raamdecoratie

Zo eenvoudig is het eigenlijk nog niet, goede raamdecoratie bedenken. Want wat wil ik nu eigenlijk. Gordijnen vind ik wel mooi, maar die hangen zo in het zicht. Met rolgordijnen heb ik niet al te beste ervaring. Hoewel, mijn rolgordijnen hangen nu zo’n 10 jaar. Eigenlijk wel logisch dat ze aan vervanging toe zijn.

Op Pinterest kom ik weer genoeg inspiratie voor raamdecoratie tegen. Dit vind ik de leukste 10:

1) Tapestry gordijnen

tapestry raamdecoratie

2) Voorzetramen met kant

3) Jaloezieën 

jaloezieën

4) Flexibele “vouw”gordijnen

vouwgordijnen

5) Shutters

shutters

6) Gordijnen van oude sjaaltjes

gordijn van sjaaltjes

7) “Bohemian-style” gehaakt gordijn

Boho stijl raamdecoratie

8) Half transparant gordijn met bolletjes

gordijn met bolletjes

9) Antieke gordijnen van kant

antieke kanten gordijnen

10) Rolgordijnen

rolgordijnen

Ik ga voor…

Ik twijfel!

  • nummer 1 (de tapestry gordijnen) vind ik geweldig, maar eerder iets voor ons strandhuisje.
  • nummer 2 (de voorzetramen) vind ik erg mooi, maar doen alleen dienst tegen de inkijk. Ik wil het liever ’s avonds helemaal kunnen afsluiten. Dat geldt ook voor 9, de gordijnen van kant.
  • nummer 4 (flexibele vouwgordijnen) vind ik leuk en praktisch. Maar 3 overburen hebben ze ook al.
  • nummer 3 (jaloezieën) vind ik heel mooi. Wat ik aan Luxaflex  handig vind is dat je ze niet helemaal dicht hoeft te doen. Ideaal voor zonwering en privacy. Maar wel lastig schoon te houden misschien?
  • nummer 10, de rolgordijnen… Lekker praktisch.

Nummer 3 of nummer 10 dus? Als het de rolgordijnen worden dan ga ik dit keer voor wat meer kwaliteit. Rolgordijnen of Luxaflex, ik hang ze in ieder geval niet meer voor de glas-in-lood-ramen, maar eronder.

Welke raamdecoratie vind jij het leukst? Wat zou jij me aanbevelen?