De slang is een symbool in veel mythologieën en riten. Vaak heeft de slang een duaal karakter, van goed en kwaad en van leven en dood. Maar ook staat de slang symbool voor vernieuwing en verjonging. Je mag de slang natuurlijk ook gewoon een mooi reptiel vinden. En ben je ook nog eens gek op tatoeages? Dit zijn 20 prachtige slangen tattoos.

De meeste tattoos worden weloverwogen gezet en vaak hebben ze een diepere betekenis. Op dit moment zijn slangen erg in. Zo zie je in de winkels heel veel kleding met slangenprints, sieraden, laarzen maar ook tatoeages van slangen zijn hot.

Lees ook: 30x de leukste moeder-dochter tattoos

30x de leukste moeder dochter tattoos

De diepere betekenis van slangen tattoos

De slang staat staat in veel culturen en religies symbool voor bepaalde dingen. Op Wikipedia lees ik o.a. het volgende:

  • In bepaalde culturen geldt de slang als vruchtbaarheidssymbool, zoals de regenboogslang Julunggul van de Aborigines.
  • Het vermogen tot vervelling waarna de huidskleur feller en contrastrijker is en kleine wondjes zijn geheeld, maakt dat het lijkt alsof de slang zichzelf heeft vernieuwd. Daarom staat de slang ook wel symbool voor transformatie en wedergeboorte zoals bij de Egyptisch zonnegod Atoem, die zich in zijn slangengedaante elke ochtend vernieuwt.
  • En de Griekse ouroboros, de slang die in zijn eigen staart bijt en op die manier een eeuwige cirkel vormt. Ook genezing werd daarom toegeschreven aan de slang, zoals bij de esculaap van de Griekse god Asklepios. Daarom zie je de slang ook terug bij apotheken en huisartsen.
  • In de vroegchristelijke Physiologus wordt gerefereerd aan het afwerpen van de huid als symbool voor verjonging en het streven naar het eeuwige leven.
  • De giftigheid van de slang maakt hem ook een symbool van het kwaad. In de Bijbel duikt de slang op als een vertegenwoordiger van de duivel in het verhaal van Adam en Eva.

20 prachtige slangentattoos

Zoals je ziet, de slang heeft een diepere betekenis. Maar je mag hem ook gewoon mooi vinden natuurlijk. Een paar slangen tattoos heb je al voorbij zien komen. Maar er zijn er nog veel meer, kijk maar:

 

snake tatoeagesnake tatoeageslangen tattoo enkel

snake tattoo chest

slangen tattoos pols

slangen tattoos pols

snake tattoo finger

slangen tatoeage borst

snake tattoo back

En, welke slangentattoo vind jij het mooist?