“Mam, mag ik een tatoeage?” Al vanaf d’r 14e zeurt Mia om een tatoeage. Veel te jong natuurlijk. Maar ja, ik ben dan ook niet echt het goede voorbeeld. Laatst had ze een interessant voorstel… “We kunnen anders ook kijken naar moeder dochter tattoos?”

Tattoos, ik kan het niet helpen. Ik hou er van! 7 heb ik er inmiddels, maar voor een moeder dochter tattoo vind ik zeker nog wel een plekje!

Maar eerst moet Mia nog even (minimaal) 16 worden

Elke dag krijg ik wel een WhatsAppje van haar:

Ken je die-en-die? Nou die is 15 en heeft al een ‘sleeve’. Mag ik echt niet nu al?!”
Nope!
En ken je die-en-die? Zij is ook pas 15 en heeft een hele mooie op haar onderarm. We kunnen toch wel iets eerder?”
Neehee!”

Geloof me, 16 vind ik zelfs nog veel te jong voor een tatoeage. Maar met 16 jaar heb je bij veel tattoo studio’s geen toestemming meer nodig van je ouders. En ik ken mijn pappenheimertje… Dus ga ik liever samen met haar op pad dan dat ze thuiskomt met een plaatje, gezet bij een of andere louche studio.

30x de leukste moeder dochter tattoos

Samen struinen Mia en ik Pinterest af naar mooie moeder dochter tattoos. Jeetje wat zijn er veel voorbeelden te vinden! Het wordt nog lastig kiezen…

Moeder dochter tattoos met hartjes

Infinity moeder dochter tattoos

Of deze, met de Keltische knoop:

Infinity moeder dochter tattoos

Een verwijzing naar de moeder dochter relatie met dieren

kolibrie moeder dochter tattoo

Ben jij fan van tatoeages met teksten?

Dan vind je deze vast mooi:

Of deze, in je eigen handschrift gezet:

mom daughter tattoos

moeder dochter tekst tattoos

De tekst van de moeder van de tattoo hieronder vind ik wat zwaar. Maar aangezien ze ook een puntkomma tattoo heeft (lees hier wat dat betekent), denk ik dat ze het niet altijd even makkelijk heeft gehad.

mom daughter tattoos

Veren tattoos

Prachtig ook, deze tattoos met sterrenlichamen.

Hoewel ik bij beiden vind dat de maan niet superstrak gezet is..

Groot fan ben ik van “girlie tattoos”

Hier heb ik de mooiste girlie tattoos op een rijtje gezet. Maar deze vind ik ook heel schattig:

moeder dochter tattoos

En hoe leuk is deze!! Van de levensboom en de appels. Zoveel symboliek. Een hele leuke foto vind ik het en daar komt bij, volgens mij zijn deze dochters ook nog piepjong 😉

moeder dochter tattoos

Dit zijn mijn favoriete moeder dochter tattoo voorbeelden:

En naar een variant op deze sleutel-hart tattoo gaat Mia’s voorkeur uit:

Tips en suggesties welkom!!

Wij zoeken nog even verder maar hebben dus beiden al een paar favorieten. Ik moet zeggen dat ik de tekening hier rechtsboven van het hart en de sleutel wel heel erg mooi vind. Na het bepalen van de vorm moeten we nog nadenken over de plek en het ontwerp. Sowieso is dit proces naar een moeder dochter tattoo al goed voor de ‘bonding’ 😉

Deze artikelen schreef ik eerder over tatoeages:

Of neem ik kijkje op mijn Pinterest tattoo inspiratation bord.

moeder dochter tattoos inspiratie