De luchtballon tattoo zie je de laatste tijd in allelei verschillende vormen, maten en kleuren voorbijkomen. Mensen die voor deze tatoeage kiezen houden vaak van reizen, of zijn gewoon gek op luchtballonnen. De 10 mooiste heb ik voor je verzameld.

Luchtballonnen waren verantwoordelijk voor de allereerste, bemande vluchten. In 1793 brachten Pilatre de Rozier en Francis Laurent een luchtballon naar Parijs. Dit ritje duurde nog geen 10 minuten, maar de eerste luchtoperatie was een feit.  Sinds die ballonvaart hebben honderdduizenden luchtballonnen ritjes langs de hemel gemaakt en dat levert vaak prachtige plaatjes op: vanaf de grond, maar ook vanuit de lucht.

luchtballon festival

Tip: check hier hoe redacteur Saskia haar eerste ballonvaart maakt.

Een luchtballon tattoo iets voor  jou?

Met hun mooie vormen en kleuren zijn luchtballonnen ook een mooie inspiratiebron voor verschillende tatoeages. Ik vind dit 10 hele mooie luchtballon tattoos:

Welke tattoo vind jij het mooist?

Mijn favoriet is de 3e, gezet met dunne lijnen en het ankertje aan een touwtje.

Alle 10 de voorbeelden van de “hot air balloon” tattoos zie je op deze foto, een handig formaatje om op je telefoon op te slaan of te pinnen op Pinterest.