Steeds vaker zie ik de puntkomma tattoo voorbijkomen, in allerlei varianten: klein, groot, donker zwart of juist in vrolijke kleuren. Mooi! Weet jij de diepere betekenis van de puntkomma tattoo?

Het zetten van een tattoo gebeurt meestal weloverwogen. Vaak heeft een tatoeage een diepere betekenis of is het een herinnering aan iets speciaals. Het tatoeëren van de puntkomma is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Dat komt, vanwege de diepere betekenis van de puntkomma tattoo. Ik ga je uitleggen hoe het zit.

De diepere betekenis van de puntkomma tattoo

Ook al ziet de tattoo van de puntkomma er nog zo mooi uit, het verhaal erachter heeft best wel een sombere lading. Dit leesteken is namelijk onderdeel van het Semicolonproject (semicolon = puntkomma), in het leven geroepen door een Amerikaanse vrouw wiens vader zelfmoord heeft gepleegd. Om andere mensen met suïcidale gedachten te ondersteunen, heeft ze dit project bedacht.

De achterliggende gedachte van de puntkomma is dat er altijd een reden is om door te gaan met leven, en er geen punt achter te zetten. Je verhaal stopt niet, maar gaat achter de puntkomma verder. Het project bestaat sinds 2013 en inmiddels verrijken mensen om meerdere beweegredenen, hun lichaam met deze tattoo.

Het verhaal is niet uit, ik ga door!

Dat is eigenlijk wat mensen duidelijk maken met een puntkomma tattoo. Een tatoeage met dit leesteken kan dus een diepere betekenis hebben, maar heel zwaar of beladen hoeft het niet perse altijd te zijn:

  • Ja, ik ben gescheiden; maar ik heb een TOPleven.
  • Mijn jeugd was niet geweldig; gelukkig heb ik nog een hele fijne toekomst voor me.

… om maar een paar voorbeelden te noemen.

14x puntkomma tattoo inspiratie

Meer tattoo inspiratie:

puntkomma tattoos