Lijkt het op Berlijn? New York?? Of toch gewoon meer op Amsterdam… Kopenhagen, een wereldstad van formaat met een authentieke sfeer. Hotspots in Kopenhagen? Ze zijn er volop! Deze 7 vind ik top:

Tip 1: Torvehallerne Foodmarket

Grappig weetje: de Amsterdamse foodhallen hebben hun inspiratie bij de Torvehallerne vandaan gehaald! Je vindt er 2 hallen: de ene met hartigheden en de ander met zoetigheden. Je kunt hier heerlijke, lokale gerechten eten, zoals bijvoorbeeld smörrebröd. Meer over de Torvelhallerne en de typische Deense sneetjes brood lees je in deze blog.

Torvehallerne

Tip 2: Papirøen Street Food

Dit is een plek waar locals en toeristen samenkomen om te genieten van heerlijk en betaalbaar eten van over de hele wereld. Je kunt binnen terecht op een van de vele zitjes, maar ook buiten is het – mits lekker weer – goed vertoeven op de picknickbanken of loungestoelen aan de waterkant. Als het wat kouder wordt gaan de vuurkorven aan, wat natuurlijk ook voor een heel gezellig sfeertje zorgt.

Tip 3: The Laundromat Café

In het leuke wijkje Nørrebro barst het van de hotspots. Elmegade is een hip straatje waar veel locals shoppen en eten. Lekkere koffie, smoothies, pancakes en meer vind je bij The Laundromat Café, een heel leuk en kleurrijk restaurantje (zie ook de foto bovenaan dit bericht).

Tip 4: LêLê Kopenhagen Street Kitchen

Aan de Vesterbrogade vind je LêLê Kopenhagen. Aan deze straat zitten twee  LêLê vestigingen: het grote restaurant dat ’s avonds een club wordt, of de take-out (waar je overigens ook prima kunt zitten), LêLê Street Kitchen. Je eet er heerlijke, verse Vietnamese gerechten, zoals springpolls curry’s.

Tip 5: Hotspots in The Meat District

Als je op zoek bent naar hotspots in Kopenhagen kun je je hart ophalen in het wijkje Meat District. Het is hier helemaal upcoming en je vindt er meerdere leuke eettentjes, zoals Mother en Bob. Tip: pak de fiets en verken dit wijkje van A tot Z.

Weet jij nog leuke hotspots in Kopenhagen? Ik lees ze uiteraard heel graag!

The best hotspots in Copenhagen