Wil je graag wat kilo’s kwijt maar heb je geen zin om honger te lijden? Check dan deze 5 voedingsmiddelen om af te vallen eens.

Griekse Yoghurt

Griekse yoghurt heeft 2x zoveel eiwit als andere yoghurts. Griekse Yoghurt heeft langer nodig om je maag te verlaten én zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent!

Extra fijn: je lichaam verbrandt meer calorieën tijdens het verwerken van eiwitten dan met het verwerken van koolhydraten. Kies dan wel de low-fat versie met zo min mogelijk suiker/koolhydraten voor een betere vetverbranding.

Quinoa

Wist je dat deze volkorengraan eigenlijk het best kan worden vergeleken met een nootje! Het brengt per portie (1 kopje) 8 gram hongerstillende proteïne én 5 gram voedingsvezels naar binnen. Daarnaast ook ijzer, zink, selenium en vitamine E. Quinoa is net zo gemakkelijk te koken als rijst. Lekker, met wat kip en groente.

Kaneel

Sommige studies laten zien dat kaneel een stabiliserende werking heeft op je bloedsuikerspiegel. Dit zou zomaar je hongergevoel kunnen beinvloeden en dus onderdrukken. De voordelen van kaneel zijn voor iedereen heel makkelijk toe te passen, bijv. door wat door je koffie, thee of yoghurt te roeren.

Lees ook: afvallen met honing en kaneel

Hete pepers

Hete (rode en groene) pepers bevatten een stofje dat ‘capsaicine’ heet. Capsaicine onderdrukt ook het hongergevoel en lijkt de stofwisseling zelfs iets te verhogen. Misschien lekker in combinatie met de quinoa?

afvallen met groene thee

bron

Groene thee

Verschillende studies laten zien dat groene thee vetverlies in het lichaam stimuleert door extra buikvet aan te spreken. Groene thee bevat ‘catechines’ en dat is een stofje dat voor korte tijd je stofwisseling lijkt te verhogen.

Tip: lees alle ins and outs over afvallen met groene thee in deze blog.

Weet jij nog meer voedingsmiddelen om af te vallen?