Gerechten met honing en kaneel vind ik niet alleen lekker, het blijkt zelfs heel erg gezond. En gecombineerd kunnen honing en kaneel zelfs wonderen kunnen verrichten! Let op:

Honing en kaneel tegen een slechte ademhaling:

Het eerste wat veel mensen in Zuid Amerika ‘s morgens doen? Gorgelen met een theelepel honing en kaneel, gemengd in warm water. Het schijnt dat het de hele dag door voor een frisse adem zorgt.

Afvallen met honing en kaneel:

Er is van alles over te vinden op het internet. Honing en kaneel gecombineerd gaan de strijd met vet aan (letterlijk). Neem dagelijks in de morgen een half uur voor het ontbijt en in de avond voor het slapen gaan een kopje thee van honing en kaneel.
Recept : meng in een glas gekookt water 1 theelepel honing en een halve theelepel kaneel. Eventueel een schijfje citroen en gember toevoegen en vervolgens lekker warm opdrinken.

honing en kaneel thee

Honing en kaneel tegen huidinfecties en puistjes:

Leg een mengsel van 1 theelepel honing en 1 theelepel kaneel op de aangedane plekken. Dit zou o.a. eczeem, ringworm en alle soorten huid infecties verlichten.

Maak van drie lepels honing en een theelepel kaneelpoeder een pasta. Breng dit aan op de puistjes voordat je gaat slapen en was het de volgende dag met warm water af. Als je dit twee weken dagelijks doet, schijnt het wonderen te verrichten tegen acne.

Ook goed voor de huid: amandelen. Hier vertel ik je er meer over.