Dit is een heel lekker recept voor een wortel pompoensoep met kokosmelk en een beetje jus d’orange. Supergezond en heel eenvoudig te bereiden.

Onlangs maakte ik een wortelsoep die wat pittiger van smaak is. Dat komt door de cayennepeper en gember die erin verwerkt zijn.

Mild pittige wortelsoep (goed tegen griep en verkoudheid)

De smaak is heerlijk en toen ik het recept op Facebook deelde kreeg ik van OHIMP-lezeres Desiree de tip om ook eens te variëren met pompoen en jus d’orange. Zo gezegd zo gedaan, en dus hierbij het recept voor een zeer smakelijke wortel pompoensoep.

Ingrediënten:

  • het sap van 1 sinaasappel (lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van sinaasappel)
  • 500 gram pompoenstukjes (ik koop een voorgesneden pompoen bij AH)
  • 500 gram wortelen (ook hier kies ik voor gemak en voor kant-en-klare worteltjes)
  • 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten of zelfgemaakt (of groentebouillon als je liever vegetarisch eet)
  • 200-250 ml kokosmelk (ik had alleen een pakje van 200 ml, ik denk dat 250 ml zelfs nog net wat lekkerder is)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • wat koriander

Doe alle ingrediënten met uitzondering van de koriander in een soeppan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 15-20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met wat korianderblaadjes en peper en zout.

Eet smakelijk!

wortel pompoensoep