Het Yin Yang teken is een geliefd symbool voor een tatoeage. De vorm is mooi en qua creativiteit kun je er alle kanten mee op. Bekijk hier mooie Yin Yang tattoos en lees meer over de betekenis van dit teken.

De begrippen Yin en Yang horen bij het Taoïsme, een filosofische stroming ontstaan in China. Volgens het Taoïsme is alles in perfecte harmonie met elkaar, maar verandert het ook de hele tijd. Niks staat stil en Yin en Yang vormen hierin een basisprincipe. Het zijn tegenpolen die zonder elkaar niet kunnen bestaan. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen dat het warm is als je het niet kunt vergelijken met kou.

Yin Yang tattoos - inspiratie

Deze principes van balans, harmonie, dynamiek en verbondenheid worden allemaal weergegeven in het Yin en Yang symbool, officieel Tai Chi genaamd. Yin (het donkere deel) en de Yang (het lichte deel) zijn even groot, en draaien om elkaar heen. In de donkere Yin is een klein stukje lichte Yang te vinden en omgekeerd.

img_1515.jpg

Bron

Yin Yang tattoos voor liefde en vriendschap

Een belangrijk element van Yin en Yang is dus dat ze niet alleen elkaars tegenpolen zijn, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Ze zijn dus met elkaar verbonden. Met Yin Yang tattoos kun je dus heel goed verbondenheid tussen twee losse dingen aangeven en op deze manier leent het teken zich perfect voor een vriendschapstattoo.

Maar het kan ook mis gaan…

Op Pinterest zie ik veel mooie voorbeelden van Yin Yang tattoos voorbijkomen. Maar eerlijk gezegd zie ik er ook een paar die niet mooi gezet zijn, waardoor ze eerder de vorm van een embryo of walvis krijgen. Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak… Wat vind je bijvoorbeeld van deze:

Yin Yang tattoo fail

Yin Yang tattoo fail

Bij deze vind ik de rechter mooi (hoewel de vorm toch echt niet strak rond en symmetrisch is). Maar de linker… ik weet het niet. Nogmaals, over smaak valt niet te twisten hoor 😉

Yin Yang tattoo fail

Ga dus altijd op zoek naar een tattoo artist die écht goed is in het zetten van deze vorm. Laat eerst een ontwerpje maken  en zorg ervoor dat je hier 100% achter staat. Ik vind het altijd fijn als de tattoo vervolgens eerst via transferpapier op mijn huid gezet wordt, zodat ik goed kan bepalen of de vorm en grootte me daadwerkelijk aanstaan.

Yin Yang voet tattoos

yin yang voet tattoo

(Denk dat hier iemand ijverig in de weer is geweest met een fineliner. Maar het idee is leuk!)

yin yang voet tattoo yin yang voet tattoo yin yang voet tattoo

En, welke Yin Yang tatoeage vind jij het mooist?

Deze artikelen schreef ik eerder over tatoeages:

Of neem ik kijkje op mijn Pinterest tattoo inspiratation bord.

Deze afbeelding heb ik voor je gemaakt om eventueel te bewaren op Pinterest.

Yin Yang tattoos - inspiratie