leuke dingen doen op curacaoEerder dit jaar vierden Mia en ik 10 dagen vakantie op Curacao. Wat een HEERLIJK eiland! De temperatuur op Curacao is constant rond de 30 graden en qua eilandbeleving kun je echt alle kanten op. Leuke dingen doen op Curacao? Dit zijn onze 5 tips.

Naar Curacao kun je heerlijk op vakantie met het hele gezin.  De sfeer is er super gemoedelijk, je kunt er fantastisch eten, genieten van het lekkere weer en allerlei coole activiteiten doen, met kids.

Tip: door het kijken van het nieuwe tv-programma ‘Ontdek Curaçao’ herbeleven Mia en ik onze vakantie weer helemaal! De komende 5 weken kun je helemaal in Caribische sferen komen, lekker thuis voor de buis. Onderaan dit bericht heb ik uitgebreid beschreven wat je kunt verwachten en op welke tijden de herhaling is.

Leuke dingen doen op Curacao

Tip 1: ga op Aquafari

Ben je niet zo een duiker maar wel benieuwd naar de wereld onder water? Dan is een aquafari tocht echt iets voor jou. Op gele scooters tuf je langs de kust van Curacao, zonder dat je je druk hoeft te maken over je gasfles en duikbril. Kijk het werkt zo:

Tip 2: doe een avontuurlijke quad tour

Via Eric’s ATV, een van de beste quad tour aanbieders van Curacao doen Mia en ik de Eastern-Island quad tour. Mia zit achterop, de quad mag je namelijk pas besturen vanaf je 16e. We hebben in het begin pech met het weer want het komt met bakken uit de lucht. Maar niet veel later schijnt de zon weer volop en binnen no-time zijn we weer helemaal droog. Er gaan 2 begeleiders mee, wij worden vergezeld door Flow en Captain die naast quad specialisten ook bekende, lokale rappers zijn. Bij elkaar duurde de tour zo’n 3,5 uur en wij hadden dit echt voor geen goud willen missen. In deze blog lees je alles over onze quad tour. En check vooral ook even onze vieze gezichten aan het einde van deze video 😉

Tip 3: vaar met een catamaran naar Klein Curacao

Klein Curaçao is een onbewoond eilandje gelegen op zo’n 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van Curaçao. Je gaat er naartoe met een boot, veelal via een georganiseerd tripje. Je kunt er wandelen, zonnen en snorkelen. Maar ook een oude vuurtoren beklimmen en roestige scheepswrakken bekijken. Ik had onze dagtrip naar Klein Curacao niet willen missen! Lees meer…

Vuurtoren Klein Curacao

Tip 4: ga lekker chillen op het strand

Aan stranden geen gebrek op Curacao. Je kunt kiezen voor de zgn. man-made stranden, dat zijn stranden die zijn aangelegd en horen bij resorts en ketens. Maar je kunt ook de rust op zoeken en naar de (min of meer) verlaten strandjes op het eiland gaan. Dit vonden Mia en ik de mooiste stranden.

de mooiste stranden op Curacao

Tip 5: doe een ontdekkingstocht door het wijkje Scharloo

Als je door de wijk Scharloo in Curacao wandelt, dan kom je de meest mooie panden tegen, vervallen of niet. De muren zijn geschilderd in de typisch mooie kleuren die je kent van Curacao en ook kom je er prachtige street art tegen. Onze 5 tips om de wijk Scharloo in Curacao te verkennen lees je hier.

Scharloo in Curacao

Koningsdag op Curacao

Nog een extra tip: stel je bent rond Koningsdag op Curacao, bereid je dan maar voor op een feestje! Ook Curacao kleurt op 27 april oranje en qua sfeer is het er misschien zelfs wel leuker dan in Nederland. Kijk maar:

We experienced Kingsday in Curacao. They sure know how to party here 👑🎈 #curacao #ohimpontour #kingsday @curacaotb @libelletv

Een bericht gedeeld door bonniedubois (@bonniedubois) op

 

En, heb je ook zin in Curacao?

Beleef de heerlijke eilandsfeer de komende weken thuis voor de buis met het nieuwe tv-programma ‘Ontdek Curaçao’. Vijf weken lang droom je elke zaterdagmiddag weg bij tips en verhalen van locals, leuke activiteiten en de mooiste beelden van het zonnige eiland. ‘Ontdek Curaçao’ is iedere zaterdag om 12.00 uur te zien bij RTL4. De herhaling van het programma is op zondag om 16.30 uur. Of kijk de uitzending online via ontdekcuracao.tv. Wellicht ter inspiratie voor je volgende vakantie of om je in het herfstige Nederland onder te dompelen in Caribische sferen?

Leuke dingen doen op Curacao… wij willen wel weer hoor!

The instavideo of our great trip to Klein Curacao 🏝 (climbing the lighthouse, snorkeling, spotting surfdudes). Hope you like it as much as we did 😁 Don’t forget to turn the 🎶 on 🎥 #ohimpontour #snorkeling #kleincuracao #curacao

Een bericht gedeeld door bonniedubois (@bonniedubois) op