Tijdens onze vakantie op Curacao maken Mia en ik een dagtrip naar Klein Curacao. Wat dat is, hoe het werkt en wat je er allemaal kunt zien en doen? Lees snel verder.

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland gelegen op zo’n 25 kilometer van het zuidoostelijke puntje van Curaçao. Je gaat er naartoe met een boot, veelal via een georganiseerd tripje. Je kunt er wandelen, zonnen en snorkelen. Maar ook een oude vuurtoren beklimmen en roestige scheepswrakken bekijken. Ik had onze dagtrip naar Klein Curacao niet willen missen!

Hoe werkt de boottocht

’s Morgens vroeg (7.00 uur!) verzamel je bij een meetingpoint, bij ons is dat … want wij maken de boottocht op een grote catamaran. Na het inchecken zoek je een plekje aan boord uit. Vol enthousiasme namen we plaats op het voordek maar een meisje die de tocht voor de 2e keer maakte fluisterde ons in dat we dat maar beter niet konden doen. Op het voordek vang je veel wind en ervaar je de deining van de golven to the max. Een tip waar we achteraf gezien enorm dankbaar voor waren. Alle mensen op het voordek hingen op de helft van de trip over de reling! De boottocht heen duurt zo een 2 uur en aan boord krijg je een prima ontbijtje, bestaande uit koffie, thee, fris en broodjes.

Eenmaal bij het eiland (turquoise zee, zandstrand, bootjes… wat een pracht!) kun je kiezen of je zwemmend aan wal gaat of met een speedbootje. Snorkelspullen krijg je uitgereikt van de bemanning en je strandspullen worden sowieso met het bootje gebracht.

Wat kun je doen op Klein Curacao

  1. Chillen! Leg je handdoek in het zand met een paar stenen erop (het waait flink op het eiland), smeer je goed in en geniet van het zonnetje en het uitzicht. Op de foto hieronder zie je mijn uitzicht: met op links maffe Mia, daarachter een paar snorkelaars en rechts “onze” catamaran.

  2. Snorkelen. Je kunt heel goed snorkelen bij Klein Curacao en je hebt een grote garantie om zeeschildpadden tegen te komen.

  3. Wandelen. Het is niet druk op het eilandje, de mensen die er zijn maken allemaal deel uit van georganiseerde tripjes. Geen cruiseschepen, maar kleine bootjes. Het strand is niet enorm groot maar het is er heerlijk slenteren, met je voetjes in het zand of door de zee.
  4. De vuurtoren beklimmen. Op het eiland staat een oude, verlaten vuurtoren die je kunt beklimmen. Vanaf het strand is het zo een 20 minuten lopen. Ik vond dit echt heel tof om te doen. In de vuurtoren was ik helemaal alleen wat op zich best spannend was. De vloer is verrot, de ramen zijn eruit dus je krijgt een heel desolaat gevoel.

  5. 2 scheepswrakken bekijken. Als je een kwartiertje doorloopt vanaf de vuurtoren kom je uit bij 2 scheepswrakken. Ze liggen daar in al hun eenzaamheid prachtig te wezen en als je de woeste zee aan deze kant van het eiland ziet, dan begrijp je waarom niet alle schepen het droog houden.

Verwacht op Klein Curacao geen beachclubs. Er is 1 strandtent maar die hoort bij een andere organisatie die dagtrips naar het eiland organiseert, en is dus voor ons niet toegankelijk. Eten en drinken word je aangeboden door je excursiebegeleiders.

Tips voor een dagtrip Klein Curacao

  • Tickets boek je van tevoren. Op deze site vind je de verschillende aanbieders voor een dagtrip naar Klein Curacao op een rij.
  • Vergeet je zonnebrand niet! Factuur 50 is er zelfs nog niet genoeg.
  • Neem een pet mee. De zon is er heel sterk en een pet biedt dan goede bescherming. Een hoed is vanwege de wind niet handig.
  • Neem een flesje water mee. Helemaal als je gaat wandelen. Ik was het vergeten en dat heb ik geweten. Bij de vuurtoren waait het minder hard en is het warmer dan aan zee.
  • Neem zeeziekpilletjes mee. Ook al heb je zeemansbenen, van het gekost van je buren wordt je sowieso misselijk.

Om 15.00 uur gaan we terug naar Curacao

De bootreis terug vind ik eerlijk gezegd aangenamer dan heen. Je vaart dan op de golven mee en de boot deint dan veel minder. Het meisje vertelt ons dat we nu juist beter voor kunnen gaan zitten. De grap is dat daar volop plek is, omdat iedereen bang is weer zeeziek te worden. We liggen heerlijk in de hangmatten en worden door de bemanning voorzien van biertjes, fris en hapjes.

In mijn 1 minuut durende video over Klein Curacao krijg je een goede indruk van het eiland en wat er te doen valt. Nogmaals… die vuurtoren!!

Een dagtrip naar Klein Curacao, ik vind het een aanrader!

Meer blogs over onze Curacao avonturen: