Een paar maanden geleden deed ik het nog, mijn haar kleuren met een pakje verf uit de supermarkt. Laag over laag zorgde ervoor dat mijn haar inmiddels niet meer glanzend bruin was, maar mat zwart. Een kleurstylist van Rob Peetoom overtuigde mij van het nut van een échte kleurspecialist. 

En dus ga ik langzaam aan weer van een matzwarte tint naar glanzend bruin. Eerst nog donkerbruin, maar na 3 bezoekjes aan de kleurspecialisten van Rob Peetoom kom ik al snel uit bij de gewenste kleur, glanzend middenbruin. Mijn doel: terug naar mijn roots -> donkerblond. “Daar gaan we wel een jaartje de tijd voor nemen, anders gaat het ten koste van je haar” adviseert de kleurstylist van Rob Peetoom.

Ik vind het altijd fijn om bij Rob Peetoom te zijn.

Alle salons van Rob Peetoom heb ik inmiddels gehad. Maar Haarlem en de Elandsgracht zijn favoriet (zie ook deze eerdere blog over het bezoek van Judith en mij aan Alexander Peetoom en Vincent Langendijk, na mijn eerste kleurbehandeling).

Vincent Langendijk

Bij beide vestigingen krijg ik het gevoel dat ik met gekwalificeerde vakmensen te maken heb. De stylisten hebben échte aandacht voor jou als klant, overleggen met elkaar en vertellen je precies wat ze willen gaan doen en checken of je het daarmee eens bent. Ok, het kost iets meer geld en tijd, maar dan heb je ook wel wat.

Rob Peetoom Elandsgracht

Toen waren daar de maanden met wat minder geld en minder tijd.

En besluit ik voor gemak te gaan en de thuiskapster te laten komen. Of mijn haar werkt niet mee óf zij heeft haar dag niet: maar ik heb naderhand rood haar (een kleur die mij totaal niet staat), uitgebleekte plukken in mijn borstel (en dus minder haar in mijn lengtes), horizontale witte strepen, doorgelopen vlekken (niet alleen in mijn haar, maar ook op mijn voorhoofd, oren en nek) en oranje stippen, met soms wel een doorsnede van 10 cm.

verf disaster

Ik kan wel janken en zit letterlijk met mijn handen in het haar. What to do? Met hangende pootjes bel ik Alexander en biecht mijn “avontuurtje” op. “Kan je morgenochtend gelijk langskomen?” Zegt hij geruststellend. “Ja graag!!”

Verwonderd kijken de kleurspecialisten van Rob Peetoom naar mijn haar.

“De bedoeling is leuk, maar de uitvoering is minder”. zegt kleurspecialist Danny subtiel. Puck d’r ogen worden groot als ze een van de oranje vlekken in mijn nek spot, ze kijkt me meelijwekkend aan. Leuk is het niet, maar toch moeten we er om lachen. Vooral nu ik weet dat ik in goede handen ben.

rspecialisten van Rob Peetoom

De dames nemen mij onderhanden.

Het is weer vertrouwd genieten. Ik nip van mijn theetje, tik een blogje op mijn iPhone, zet de massagestand van mijn stoel aan en voel me verbonden met de vele andere folie-vrouwen die er rondlopen. Alle kappers hebben haren tot in de puntjes verzorgd en ook hun looks zijn om over naar huis te schrijven. Dit zegt Mia als ik haar een foto app: “WOW, zijn die mensen daar allemaal cool ofzo?”

kleurspecialisten Rob PeetoomIk vind ze niet alleen cool, ik hou van ze!!

Danny en Puck lappen mij weer helemaal op. De Chemistry Shot en Extreme anti-snap van Redken geven mijn haar weer glans en met een blij gevoel geef ik Alexander “een hug”.

redken

Een paar maanden geleden wilde ik van mijn zwarte haar af en terug van middenbruin naar donkerblond. Het resultaat is iets sneller dan verwacht behaald en mag er wat mij betreft wezen, wat vind jij? (links is voor en rechts is na ;-))

voor na Rob Peetoom

Deze winactie is afgelopen

Win een complete behandeling bij Rob Peetoom

Is jouw haar ook toe aan een serieuze onderhoudsbeurt?

Van Rob Peetoom mag ik 1 van jullie blij maken met een complete behandeling waarbij je dus net als ik een goed, persoonlijk kleuradvies krijgt. De behandeling geniet je op de Elandsgracht in Amsterdam. Meedoen is heel makkelijk:

Even mijn Facebookpagina liken én onderstaand tooltje invullen (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen als je gewonnen hebt, voor het toesturen van de prijs). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Veel succes!

Wil je meer haar & beauty inspiratie opdoen? Ga dan naar:

blog.robpeetoom.nl

www.facebook.com/RobPeetoomHairMakeupBeauty

Voor informatie betreft Rob Peetoom:

www.robpeetoom.nl