AirBnB appartement in Berlijn

Niets lekkerder dan tijdens je citytrip na een dag hoppen thuiskomen in een “eigen” AirBnB appartement. Je verkeert tussen de locals, regelt zelf de inhoud van je koelkast en als je mazzel hebt krijg je van de eigenaar de leukste insider hotspots gedeeld. Jacq en ik deden het en vonden het té gek in ons appartement in Berlijn.

Centraal gelegen op de Kurfurstendamm in het hart van Wilmersdorf ligt ons appartement. Het hele gebouw is prachtig en blijkt een architecturale “Bauhaus” klassieker, ontworpen door de beroemde architect Erich Mendelsohn, in 1928-1929 voltooid. Ons appartement zie je hieronder, links in de hoek.

We komen ’s avonds aan en met de bus en U-bahn zijn we binnen 3 kwartier “thuis”. Elena heet ons welkom en leidt ons rond.

Rondleiden, zo kan je het wel noemen.

Want ons AirBnB appartement in Berlijn is wel 90 m2 groot! Twee slaapkamers, twee badkamers en ook twee keukens. Eigenlijk zijn het twee appartementen ineen, van elkaar te scheiden door mooie schuifdeuren. Superhandig natuurlijk als je bijv. met twee gezinnen of twee stellen bent, en je hebt zo nu en dan behoefte aan wat privacy. Aan de ene kant kijk je uit over klassieke tennisbanen en aan de andere kant heb je supermooi uitzicht over de Kurfurstendamm en het theater.

Het hele gebouw en de appartementen zijn onlangs verbouwd. Hierbij zijn al de oude details in tact gebleven, zoals de stalen constructies (op de foto bovenaan zie je deze) en diverse tegels in de badkamer en keuken.

Leuk, de retro meubelstukken in het appartement.

Uitzicht op klassieke tennisbanen

Ik vind ze geweldig, de historische gravel tennisbanen in het midden van het complex. Niemand minder dan de voormalige Duitse kanselier en Nobelprijswinnaar Willy Brandt sloeg hier vroeger een balletje.

Helaas zijn ze niet meer in gebruik,  maar het zou me niets verbazen als ook zij binnenkort in ere hersteld worden.

Kijk, dit bedoel ik nou.

Hoe lekker om in je “eigen” appartement in Berlijn wakker te worden. Relaxt op te staan en te genieten van een ontbijtje dat je bij de supermarkt op de hoek gekocht hebt voor nog geen 5 euro? Wij nemen trouwens goed de tijd om wakker te worden want we slapen zo diep. Het is hier heerlijk rustig de bedden zijn top en de kussens willen we eigenlijk in onze koffers proppen en mee naar huis nemen. 

Over Wilmersdorf

Wilmersdorf is gevuld met musea, theaters, tuinen, cafés, boekwinkels en high-end fashion winkels. Een stukje de Kurfurstendamm oplopen en je waant je op de Champs Elysees met de Chanel en Gucci shops. Andere buurten, zoals Kreuzberg zijn heel gemakkelijk te bereiken met:

  • De bus (1 minuut lopen)
  • U-Bahn (3 minuten lopen)
  • De S-Bahn (7 minuten lopen).

Berlijn is trouwens super fietsvriendelijk.

En wat denk je dat er voor ons klaar staat bij de fietsenstalling van het appartement?! Twee fietsen!! En we hebben het gedaan hoor, 1 dag kris kras door Berlijn gefietst. Hierover later meer, maar dat het een aanrader is dat is zeker.

fietsen in Berlijn

Ook een eigen appartement in Berlijn?

Shai en Elena zijn zulke goede hosts. Het appartement is geweldig en van hun insider tips hebben we goed gebruik gemaakt (ook hierover later meer). Het appartement van Shai en Elena boek je hier via AirBnB.

Meer lezen over het weekendje Berlijn: