Tia Maria cocktail

Ben jij dol op cocktails, koffie en Tia Maria? Dan is deze winactie echt iets voor jou. OHIMP geeft namelijk 2 Tia Maria pakketten weg, die de basis kunnen zijn voor een aantal heerlijke cocktails. Ter inspiratie deel ik ook gelijk 4 lekkere Tia Maria cocktails.

Liggend op mijn strandbed nip ik aan mijn eigen Tia Maria cocktail en kijk ik uit over zee. Ik heb net gegeten en zie de zon in de zee zakken. Leven aan het strand met een cocktail in de hand, ik hou er van. De cocktails met Tia Maria zijn trouwens nieuw voor me. Als ik koffielikeur drink, dan is dat meestal puur. Maar toen ik voor moederdag dit Tia Maria pakket kreeg, was ik om.

4 heerlijke Tia Maria cocktails:

Tia O.J.
35ml Tia Maria
15ml Grenadine (limonadesiroop)
100ml Sinaasappelsap of Tonic Water
Sinaasappelschil

Tia Maria Cocktail

Vul een longdrink glas met ijs, schenk eerst 35ml Tia Maria in, dan 15ml Grenadine(limonadesiroop) en als laatste voorzichtig de sinaasappelsap in, voor een mooi gelaagd effect! Ook lekker: deze cocktail in combinatie met Tonic.

Tia Spritz
25ml Tia Maria
25ml Aperol
100ml Prosecco (of spa rood voor een Americano)
Schijfje sinaasappel

Geniet van deze variant op de klassieke Spritz! Vul een wijnglas met heel veel ijs. Schenk 25ml Tia Maria, 25ml Aperol en vervolgens 100ml Prosecco in het glas. Even roeren en garneer met een schijfje sinaasappel! SALUTE!

Ice tea met Tia Maria

Tia Iced Tea
25ml Tia Maria
25ml Barcelo Gran Anejo Rum
100ml Iced Tea
Schijfje citroen en blaadje munt

Naast koffie cocktails, is deze variant van een thee cocktail ook erg lekker. Schenk de ingredienten in een glas gevuld met ijs. Garneer met een schijfje citroen en een takje munt. Experimenteer gerust zelf met verschillende soorten thee. Mijn voorkeur gaat uit naar milde witte thee. Maar als je van Earl Grey houdt kan dat ook erg lekker zijn.

Ook lekker: (ijs)koffie cocktail met Tia Maria. Je vindt het recept hier.

koffie cocktail

Winnen: 2x een Tia Maria pakket

En, ook trek gekregen in Tia Maria cocktails? Dan is dit pakket echt iets voor jou. In het pakket zit een grote fles Tia Maria en 2 glazen. Meedoen is heel makkelijk: laat een reactie achter onder deze blog waarin je vertelt wat jouw favoriete cocktail is. Uiteraard mag je alleen meedoen als je 18+ bent.

De winnaar maak ik over ongeveer drie weken bekend. Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media.

tia maria pakket