gin-tonic recept

Sinds een paar jaar is gin-tonic, hét drankje in cocktailland. De basis van een gin-tonic recept is supersimpel, maar met een beetje variatie maak je hem nog lekkerder. En leuker! Waar de G&T vandaan komt en hoe je hem het beste kunt klaarmaken lees je hier. 

Het maken van een gin-tonic gaat heel eenvoudig. Je mengt gin, tonic en ijs in een glas en voilà. Wel even letten op de juiste dosering en de eventueel passende garnering.

G&T recept

bron

Gebruik dit gin-tonic recept voor de perfecte cocktail

De basis voor elk gin-tonic recept is:

  • veel ijs (gecrushed of blokjes)
  • 35 ml gin
  • 100 ml tonic (ongeveer een half flesje)

Zo maak je de G&T: 

  1. Vul het glas tot aan de rand met ijs
  2. Schenk vervolgens de gin erbij.
  3. En vervolgens de tonic.
  4. Even roeren en… proost!

gin tonic recepten

bron

Het garneren van gin-tonic

Wanneer je de G&T garneert met een stukje fruit zoals meloen, citroen of grapefruit, dan voeg je deze eerst toe en schenkt vervolgens de tonic erover uit. Droge garneringen, zoals rozemarijn, peperkorrels of kaneelstokjes voeg je als laatste toe.

Elke gin combineert het lekkerst met een eigen garnering. Zo mixt Hendrick’s gin heerlijk met komkommer en Gin Mare met rozemarijn. Qua tonic combineert de zgn. Fever-tree tonic het best.

gin tonic

bron

Hoe is gin-tonic ontstaan?

De cocktail werd in de achttiende eeuw geïntroduceerd in het leger van de Britse Oostindië Compagnie in India omdat het een geneeskrachtige werken zou hebben. De jeneverbes in de jenever (door de Engelsen Ginniver genoemd, later Gin) was bijvoorbeeld het medicijn de zwarte pest te bestrijden. Aan de jenever werd kinine toegevoegd, omdat dit een bewezen antistof voor malaria is. De Britse officieren temperden de bittere smaak van de kinine met een mengsel van water, suiker en limoen en zo is de eerste gin-tonic cocktail ontstaan.

bron

gt recept

bron

G&T o’clock op OHIMP

De komende tijd deel ik op OHIMP de lekkerste gin-tonic recepten. Ik vind het namelijk hét perfecte zomerdrankje! Weet jij nog een heerlijk G&T recept? Laat het me weten in een reactie onder deze blog. Wie weet zie je jouw recept dan binnenkort wel terug op OHIMP.

CHEERS!!

gin-tonic recept