Het barbecue seizoen is volop aangebroken dus ik vond het tijd om voor OHIMP dit keer een wel heel toepasselijke winactie uit te werken. Jullie maken deze keer kans op een gloednieuwe Weber BBQ! Om precies te zijn, de Weber Original Kettle 47 cm Zwart. En meedoen is zoals je gewend bent, weer heel makkelijk…
Ben jij ook zo dol op die heerlijke barbecue momenten? Gezellig met familie en/of vrienden genieten van lekker eten en drinken, de geuren van geroosterd vlees en groente? Dan is deze winactie echt iets voor jou. In samenwerking met Coolblue en Weber mag OHIMP deze keer iemand blij maken met een Weber Original Kettle BBQ. Deze barbecue heeft een doorsnede van 47 cm en biedt dus genoeg ruimte voor etentjes voor 8-10 personen.
Kijk, dit is hem. Nieuw in de doos
Mijn eigen Weber BBQ heb ik al twee keer aangestoken dit jaar. De eerste keer – om een beetje in te komen – heb ik simpele hamburgers gemaakt en wat vlees/groente spiesjes. De tweede keer maakte ik heerlijke Turkse kipvleugeltjes.
Lees hier mijn Weber recept voor gemarineerde kipvleugeltjes
Binnenkort volg ik trouwens een Weber kookworkshop. Ik ben benieuwd wat ik dan voor lekkers leer maken, daarvan hou ik jullie natuurlijk op de hoogte!
Onze Weber gaat dus weer volop gebruikt worden deze zomer. Ik heb al een aantal lekkere recepten verzameld, maar ben altijd op zoek naar meer inspiratie. Daar kun jij me vast bij helpen!
Winnen: een gloednieuwe Weber BBQ
Wil jij kans maken op deze Weber Original Kettle 47 cm Zwart? Laat mij dan in een reactie onder deze blog weten wat jouw favoriete barbecue recept is. Als het je lukt, mag het lekker uitgebreid hoor! Wie weet zie je jouw recept dan ook nog eens binnenkort terug op OHIMP.
De winnaar maak ik over ongeveer drie weken bekend. Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media.
Heel veel succes!
Ik ben niet zo,n geweldige kok,
maar hou van simpel en lekker
Gemarineerde speklap, goed gegaard, niet te hard gebakkken
jammie, jammie, . . . . . 😉
Lekker simpel: in look gemarineerde scampi met een beetje currypoeder, de scampi op een stokje steken, en lekker op de BBQ!
Mijn favoriet zijn aubergine rolletjes met warm gerookte zalm!
Wat heb je nodig:
2 aubergines
4 x 125 gram zalm met vel
1 ui
2 tenen knoflook
suiker
zout
peper
olijfolie
gerookte paprikapoeder
parmenzaanse kaas
verse basilicum
natte houtsnippers
Hoe maak je het klaar:
De zalm bestrooien met suiker, ruim zout en gerookte paprika poeder en laat dit even intrekken.
Pak intussen 1 aubergine in aluminiumfolie in en leg deze tussen de hete kolen op de bbq. De andere aubergine in 8 plakken snijden en deze bestrooien met ruim zout en laat in een vergiet uitlekken.
Leg intussen de zalm op aluminiumfolie en strooi de houtsnippers over de hete kolen en leg de zalm op het rooster en rook dit in ongeveer 15 minuten warm.
Haal de aubergine na een half uur uit het aluminiumfolie. Snij de aubergine aan 1 kant open en schep met een lepel het vruchtvlees eruit en hak dit fijn. Snipper de ui en de teentjes knoflook. Doe in een pan wat olijfolie en zet hierin de knoflook en ui aan, voeg hieraan het vruchtvlees en extra olijfolie toe en laat het zachtjes doorwarmen.
Haal na de 15 minuten de zalm van de bbq en zet opzij.
Haal de plakken aubergines uit de vergiet en dep deze droog, smeer ze lichtjes in met olijfolie en gril deze om en om.
Wanneer deze klaar zijn leg je 2 plakken aubergine iets over elkaar en schep hier wat van het aubergine/ui/knoflook mengsel op en draai hier wat zwarte peper overheen. Leg hierop een stuk warm gerookte zalm en rol de plakken op. Hierop gaat wat parmenzaanse kaas en maak het af met wat olijfolie en fijn gesneden basilicum.
Echt overheerlijk, het ziet er mooi uit en altijd een succes!
Mijn favoriet (en van de anderen) is nog steeds m’n ‘geheime’ Kip-saté recept. (soms zelfs zo geheim dat ik me rót zoek waar dat recept nu weer gebleven is. Ik heb het uitgeprint en gelamineerd, dus het blijft mooi schoon tijdens het bereiden van de marinade. Meestal maak ik een paar kilo klaar en doe de rest, gewoon of al op stokjes geregen, in de vriezer. Werkt perfect. Bij interesse zal ik het recept even opzoeken.
Wat ik echt superlekker vind: pittige garnalen! Hiervoor heb je nodig: 1 kilo grote garnalen (gepeld en schoongemaakt), een grote teen knoflook, 1 eetlepel grof zeezout, een halve theelepel cayennepeper, 1 theelepel paprika-kruiden, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels citroensap, en eventueel wat stukjes citroen als garnering. Wrijf de knoflook met het zout in een grote kom. Meng de cayennepeper en paprika erdoorheen, en roer het dan met olijfolie en citroensap samen tot een pasta. Voeg de garnalen erbij en schep door elkaar tot alles goed vermengd is.
Vet een rooster licht in met olie. Grill de garnalen 2 tot 3 min per kant, of tot ze roze zijn. En dan maar smullen 🙂
van reepjes spek een matje vlechten, insmeren met bbq saus daarop gehakt, wat geraspte kaas, lente uitje gesnipperde paprika en dan oprollen
heel langzaam gaar laten worden , dan even de hamburgerbroodjes op de gril en de rol in plakken snijden, jummie
Mijn all-time finger-li-cious favoriete bbq gerecht is …(tromgeroffel….)…Coca Cola BBQ Spareribs, genoeg voor 6 personen
Je hebt nodig
VOOR DE RIBBEN:
1,2 kg spareribs
900 cl. Coca Cola original
1 grote ui in 4-en gedeeld
6 teentjes geplette knoflook
6 laurierblaadjes
1 eetlepel zwarte peperkorrels
zout en verse peper naar smaak
VOOR DE SAUS:
40 gram ongezouten boter
1 kleine gesnipperde ui
2 teentjes gehakte knoflook
1 tl gemalen geelwortel (koenjit / kurkuma)
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl korianderzaadjes
mespunt gemalen nootmuskaat
scheutje olijfolie
4 el ahornsiroop of donkere bruine suiker
340 cl. coca cola
zout en peper naar smaak
BEREIDING
STAP 1 Bereid eerst de ribben. Plaats een grote pan boven de vuur en doe hierin de 900 cl liter Coca Cola, de ui, knoflook, laurierblaadjes en de peperkorrels. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de ribben in de pan en zorg dat ze geheel ondergedompeld zijn in de colamengsel. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat de ribben onder af en toe roeren ca. 1 uur pruttelen tot de botjes los komen te zitten.
STAP 2. Bereid ondertussen de saus. Breng de boter, ui, knoflook, de kruiden, olijfolie, ahornsiroop en Coca Cola in een zware sauspan aan de kook en zet het vuur lager. Laat de saus onder voortdurend roeren in ca. 25 min. indikken tot het stroperig is. Breng op smaak met zout en peper en laat het iets afkoelen. Pureer de saus in een blender tot een glad stroperig geheel..
STAP 3 En dan het moment suprême. Verwarm de BBQ. Belangrijk dat de BBQ goed is voorverwarmd. Haal de ribben uit de pan en dep ze goed droog. Bestrijk ze royaal met de saus en leg ze op de BBQ tot ze mooi bruin gebakken zijn aan beide zijden in ongeveer 8 minuten. Pak de ribben in met aluminiumfolie en laat ze even rusten anders worden ze taai.
Serveer de ribben. Eet smakelijk!
Wat een ongelooflijke heerlijke fantastische en super idee van jullie om een heerlijke prijs weg te geven.
Ik wil iedereen oproepen om deze actie te delen te liken en jullie een mooie recensie te geven zodat jullie echt goed op de kaart komen zodat iedereen niet meer om jullie heen kunnen.
Ja ja echt iedereen moet het weten Alexander en maxima zijn inmiddels ingelicht haha.
Succes en duimen..
Ik heb geen uitgebreide recepten, maar knoflookgarnalen blijven erg lekker! Grote gamba´s een nachtje in een bak met olijfolie, verse knoflook en chilivlokken marineren. Heerlijk met stokbrood en aïoli <3
Jaaa, ik doe mee! ik ben net verhuisd en een BBQ kan ik nog wel gebruiken :3 :3 :3
Dit makkelijke vispakketje met groente en zalm kan bijna niet fout gaan en is lekker uit de oven of van de bbq.
Ingrediënten:
2 zalm filets
1 limoen
1 bosui
1 teen knoflook
1 stukje gember
1 rode peper
Scheut sojasaus
1 eetlepel olie
1 eetlepel sesamzaadjes
125 gr taugé
75 gr peen julienne
Materialen:
Aluminiumfolie
Bereiding:
Snijd de knoflook, gember en de helft van de rode peper heel fijn en doe in een kommetje. Pers de limoen uit en roer samen met de sojasaus hierdoor heen en zet apart. Neem een stuk aluminiumfolie en smeer deze in het midden lichtjes in met olie. Verdeel hier een handje peen en tauge op. Leg hier de zalm op en giet wat van het sojamengel met de kruiden over de zalm. Snijd de bosui en de andere helft van de rode peper in ringetjes en verdeel over de zalm. Bestrooi met wat sesamzaadjes. Vouw het pakketje goed dicht en vouw ook de zijkanten op. Leg ongeveer 20 min in een oven op 200 graden of ca 8 tot 10 min op de BBQ.
En smullen maar ^-^
…En dit is het ultieme BBQ-lied:
https://www.youtube.com/watch?v=BaE-fzTroN4
https://www.youtube.com/watch?v=BaE-fzTroN4
Mijn favoriete bbq recept is de twonightsate! 2 nachten saté vrij vertaald. Ik haal dan bij de slager een mooi stuk vlees. Snij dat in kleine stukjes. En dat marineer ik met ketjap, honing, gember, knoflook, een pepertje, en saté kruiden. En dat moet je zeker 1 nacht in de koelkast laten staan, hoe langer hoe lekkerder in ieder geval. En dan op de bbq en genieten maar! Mijn broertje van 25 is verslaafd aan deze sateetjes!!
Dadels met spek, het zoete met het zoute… erg lekker!!
Mijn lievelingskostje is heel eenvoudig: Suikermaïs geroosterd op de BBQ en daarna boter en zout erop en dan je tanden erin zetten, mmm.
Knoflookbrood! Heerlijk!
Althans , dat vinden wij.
1 bol knoflook
100 ml olijfolie
1 el Italiaanse kruiden
150 gr roomboter
zout en peper
1 stobrood
Haal de tenen knoflook los van de bol, maar pel ze niet.
Verwarm in een steelpan (met dikke bodem) de olijfoliemet de knoflooktenen op een zacht vuur, gedurende 10 minuten. De teentjes moeten zacht en licht gekleurd worden. Laat ze vervolgens iets afkoelen. Knijp de tenen met behulp van je vingers boven een kom uit en meng de puree met de italiaanse kruiden, de boter en 2-3 el olijfolie, tot je een smeuige pasta hebt. Snijd het stokbrood in dikke plakken en bestrijk het met de pasta. Leg het brood weer op elkaar en verpak het goed in aluminiumfolie. Bestrijk de folie met wat olijfolie. Leg het brood op de BBQ en bak het onder af en toe keren in 15 minuten knapperig en warm.
De boter kan ook vervangen worden door verse roomkaas.
Jaaaa! Mijn BBQ staat op instorten en ik ben dol op vis van de BBQ! Lekker met wat kruiden uit de tuin in wat folie. Of kip/groentespiesjes met Griekse kruiden en tzatziki erbij….en dan gegrilde ananas met mangocompote toe….❤️
Ik vindt de gezelligheid belangrijker dan wat er aan eten is en hou het liever een beetje bij de simpele dingen zoals een speklapje, karbonaadje, worstje enz Zo is bbq-en voor iedereen betaalbaar en er is voor iedereen wat wils! Wat slaatje en stokbrood erbij en smullen maar
Dat zou een geweldig cadeau voor Vaderdag zijn.
Als heerlijk barbecuerecept, bijgerecht voor het vlees/vis van de bbq heb ik:
Een lekkere koude aardappelsalade, of wel Kartoffelsalat!
Nieuw oogst vastkokende aardappels koken tot ze beet gaar zijn
Maak een sausje met mayonaise, de helft mosterd (helft van mayo die je gebruikt), mix de mayo en mosterd met een klein beetje slagroom en voeg wat fijngesnipperde uitjes,wat bieslook.
Dag van te voren maken, dan smaakt deze echt heerlijk.
Lijkt me geweldig voor de kids die houden zo van BBQen het liefst willen ze lekker kip of een hamburger maar als mama deze wint gaan we wat lekkere recepten uit proberen.
Mijn favoriete barbecue recept is gemarineerde speklappen. Ik maak graag kans op deze barbecue voor de uitzet.
Ik volg je ook op Facebook (Lieke van Veen)
Mijn favoriete recept voor op de bbq zijn gemarineerde lamskoteletten. Met een pittig sausje en wat aardappelsalade ernaast en ik kan weer smullen.
Mijn vriend en ik zijn gek op heerlijk, pikante spareribs
INGREDIËNTEN:
750 gram spareribs
200 ml ketjap
1 grote ui
4 tenen knoflook
2 bouillonblokjes
geraspte verse gember, ongeveer 1 cm
1 snufje zeezout
Marinade:
200 ml ketjap
70 gram tomatenpuree
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels honing
1 cm versgeraspte gemberwortel
1 theelepel sambal
BEREIDING:
Dag van tevoren: Zorg dat de spareribs in kleinere stukken gesneden zijn en leg ze in een grote pan. Vul de pan totdat ze helemaal in het water liggen. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan. Pers er een teentje knoflook in uit en voeg de bouillonblokjes, ketjap, 1 cm versgeraspte gemberwortel en zout toe. Schep het goed door elkaar. Breng alles aan de kook en laat het 1 uur zachtjes doorkoken met de deksel erop. Laat de spareribs afkoelen en laat ze in de pan met het vocht gedurende 1 nacht staan. Half uur van tevoren: Laat de spareribs uitlekken. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en smeer hier de spareribs flink mee in. Leg de spareribs op het rooster of de grill en keer ze regelmatig. Smeer na 10 minuten de spareribs nogmaals in en rooster ze nog 10 minuten.
Het zou erg leuk zijn als we deze nu eens kunnen eten in onze eigen tuin. Sinds kort hebben wij ons eerste huisje gekocht, en we hebben nu ook een tuin waar we heerlijk zouden kunnen bbqén. De plek is er, het recept is er, wij zijn er, enkel de bbq ontbreekt nog. Dus ik waag heel graag een kansje 😉
Groene asperge met spek. Kook de asperges kort laat ze afkoelen. Wikkel er ontbijt spek om heen. Op de bbq en smullen maar
Mijn all-time finger-li-cious favoriete bbq gerecht is …(tromgeroffel….)…Coca Cola BBQ Spareribs, genoeg voor 6 personen
Je hebt nodig
VOOR DE RIBBEN:
1,2 kg spareribs
900 cl. Coca Cola original
1 grote ui in 4-en gedeeld
6 teentjes geplette knoflook
6 laurierblaadjes
1 eetlepel zwarte peperkorrels
zout en verse peper naar smaak
VOOR DE SAUS:
40 gram ongezouten boter
1 kleine gesnipperde ui
2 teentjes gehakte knoflook
1 tl gemalen geelwortel (koenjit / kurkuma)
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl korianderzaadjes
mespunt gemalen nootmuskaat
scheutje olijfolie
4 el ahornsiroop of donkere bruine suiker
340 cl. coca cola
zout en peper naar smaak
BEREIDING
STAP 1 Bereid eerst de ribben. Plaats een grote pan boven de vuur en doe hierin de 900 cl liter Coca Cola, de ui, knoflook, laurierblaadjes en de peperkorrels. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de ribben in de pan en zorg dat ze geheel ondergedompeld zijn in de colamengsel. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat de ribben onder af en toe roeren ca. 1 uur pruttelen tot de botjes los komen te zitten.
STAP 2. Bereid ondertussen de saus. Breng de boter, ui, knoflook, de kruiden, olijfolie, ahornsiroop en Coca Cola in een zware sauspan aan de kook en zet het vuur lager. Laat de saus onder voortdurend roeren in ca. 25 min. indikken tot het stroperig is. Breng op smaak met zout en peper en laat het iets afkoelen. Pureer de saus in een blender tot een glad stroperig geheel..
STAP 3 En dan het moment suprême. Verwarm de BBQ. Belangrijk dat de BBQ goed is voorverwarmd. Haal de ribben uit de pan en dep ze goed droog. Bestrijk ze royaal met de saus en leg ze op de BBQ tot ze mooi bruin gebakken zijn aan beide zijden in ongeveer 8 minuten. Pak de ribben in met aluminiumfolie en laat ze even rusten anders worden ze taai.
Serveer de ribben. Eet smakelijk!
Een lekkere gekaramelliseerde eendenborstfilet!
Barbeknoeien ,zoals oma het altijd noemde, heerlijk! het liefst 5x in de week .Grote favoriet bij ons in de familie gekruide speklapjes van de gril en daarbij Ambrosia-salad. Blikjes fruit ( ananas, perzik en mandarijn) niet al het sap heb je nodig, crème fraiche en marshmallows. Lekker husselen en minstens een uur in de koelkast beetje opstijven. Mmmmm, van het weekend weer
Spare ribs volgens het 3-2-1 principe, met eigen samengestelde rub en de glaze van Turnpike smokers.
Geweldig!!!
Gehaktkuipje met spek en groente !
Je maakt van een gehaktbal een kuipje. Dat kan door bv een bierblikje er in te drukken (en er weer uit te halen). Je omkleed het gehakt met spek. In het kuipje doe je allerlei groenten die je lekker vindt. Paprika, champignons, mais etc. Daar overheen strooi je wat strooikaas. Je pakt het in in alumiumfolie en laat het op de bbq gaar worden. Heerlijk ! (zie foto op fb)
Maak als variatie op de BBQ eens lekkere pannenkoeken metkaas, spek of iets anders wat je lekker vind en mijn lievelingsgerecht zijn fruitpannenkoekjes na de BBQ Heerlijk om lekker te varieeeren met fruit, zoals ananas, ,kersen, banaan of aardbeien met slagroom Een roomvulling is ook heerlijk… En als laatste tip: Bak eens een lekkere pizza Eindeloos varieeeren en voor elk wat wils
Mijn recept is echt een goddelijk toetje. Je snijd een banaan open en wikkelt de onderkant in aluminiumfolie. Je vult de banaan met rolo en marsmallows. Sprankel wat likeur (43 bijvoorbeeld) erover en leg het de bbq tot de schil zwart wordt. Lekker met een bolletje (kokos) ijs.
Gevulde courgette. Heerlijk smullen en het valt altijd in de smaak!
Bij ons zal er altijd (ook) zalm op de bbq liggen. Heerlijk.
Mijn favoriete bbq recept is eigenlijk ons toetje! Pak een banaan en snij die door de schil heen in de lengte open. Vul de banaan dan met een paar scheppen bruine basterdsuiker en pak de hele banaan in in aluminiumfolie. Dan op de bbq tot de banaan helemaal zacht is: superlekker!!!
Als je alcohol drinkt is het ook lekker om dit met ammaretto te doen ipv bruine suiker, wel even flamberen: heerlijk!!!
Verder eet ik het liefst spiesjes die we zelf gemaakt hebben, bijv met kip, paprika, ui en spek of met biefstuk, champignon, ui en spek 😀
Gewoon gemarineerde spare ribs en kiekebillekes ….niet speciaal maar wel heel lekker
Ananas en kip in folie, zoooo lekker!
Hier zweren ze bij mijn varkenhaas in de ketjapmarinade, zo easy maar blijkbaar heel lekker. En daar gaat het toch om tenslotte
Wakker worden met deze actie op je bordje is een ochtendje op je bank zitten te horen krijgen dat je de loterij hebt gewonnen.
Ik ben zo dolgelukkig en opgetogen na het zien van deze heerlijk fantastische en zo welkome prijs die iedereen kan gebruiken en weet ook zeker dat iedereen jullie op de kaart willen zetten en liken en delen is voor mij een kleinigheid wetende dat er een mooie prijs in het verschiet ligt.
Gemarineerde kip. Nooit rechtstreeks op het rooster leggen maar op de bakplaat.
Maïskolf op de barbecue, heerlijk!
Niet te lang laten liggen en daarna een klein beetje boter eroverheen, smullen!
Ons favoriete recept voor op de BBQ:
Kaiserbroodje met gehakt !
Het klinkt misschien vreemd, maar elke gast die wij op de BBQ hebben gehad doet het nu zelf ook thuis maken. Niet alleen lekker voor de kids, maar ook voor volwassenen!
Snij een kaiserbroodje door en smeer daar (net zoals je een boterham smeert) gehakt op. Wij pakken altijd halfom/halfom gehakt. Leg op de BBQ en wacht tot het gehakt klaar is. Het broodje is dan vanzelf ook lekker knapperig.
SUPER LEKKER! Je moet het geprobeerd hebben!
Overigens…. onze BBQ is aan vervanging toe… dus daarom zou deze winactie écht MEGA goed uitkomen voor ons!
We willen natuurlijk wel blijven smullen van die broodjes gehakt van de barbecue ;-)….
Super leuk!!! Wij staan op het punt om naar een huis met een tuin te verhuizen, dus dit zou ideaal zijn!!
Als vegetariër ben ik stiekem vooral van de lekkere dingen rondom de BBQ (hoewel ik moet zeggen dat een maiskolfje op de BBB, of falafel of een lekkere bonenburger ook niet verkeerd is). Dus mijn favoriete recept voor er naast:
Zelfgebakken tomaat-ui brood (heerlijk recept uit een vega kookboek, kan je er als je wil een foto van mailen ;-)) met zelfgemaakte dipjes!
Zongedroogde tomaat met olijf dip:
1 pot groene olijven, 1 pot zongedroogde tomaten, sambal (of verse peper), knoflook en eventueel verse kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
Doe de olijven, tomaten en wat olie in de blender, voeg sambal, geperste knoflook en kruiden toe naar smaak.
Paprika-parmezaan dip
1 pot geroosterde paprika (lidl) 1 zakje geraspte parmezaan (lidl) een half stuk feta en sambal of verse peper, knoflook en eventueel verse kruiden (peterselie, bieslook, basilicum)
Ook deze stop je in de blender 😉
Gepofte aardappel, kan je eindeloos mee variëren!
Heerlijk forellen met kruiden en citroen in folie. Doe in de buik van de vis de volgende kruiden: dille, peterselie, koriander. Leg er ook plakjes citroen in. Wrijf de buitenkant in met peper en zout en leg de vis op een ruim stuk aluminium folie. Leg er nog wat schijfjes citroen bovenop en een paar takjes peterselie en een teentje knoflook. Leg de vis ingepakt in de folie op de bbq en draai deze regelmatig om gedurende een minuut of 15. Daarna lekker smullen met een koude pasta salade erbij
Mijn favoriet is salade van pasta met gegrilde groenten en zalm.
Mijn favoriet is nog altijd m’n home-made kipsaté volgens “geheim” recept 😉 . Héérlijk
Jaaaaa ik doe graag mee. Mijn favoriete recept voor op de bbq is de chicken coke!! Mmmm super simpel en mega lekker!
3 eetlepels bastard suiker
1 blikje coca-cola
1 eetlepel soya saus
2 uien
2 teentjes knoflook
Zout en peper
Kip 🙂
Alles bij elkaar mengen en 2 uurtjes laten marineren. En daarna lekker bbq’en. Ohhh zo heavenly lekker!!
Een voor thuis een voor op het strand. Heerlijk !!!
Ik ben gek op alles van de BBQ
Bv kipfilet met pesto of heerlijke spies met kip, paprika en ui er tussen.
Of heerlijke dunne speklapjes, kipvleugeltjes heerlijk.
Graag loot ik mee.
gevlinderde kip
heke kip plat maken, in bad, pekel voor een nachtje, daarna BBQ..heerlijk!
Simpel maar heerlijk. Marokkaanse Lams/rundvlees spiezen met wat peper/zout/koriander/ui. Less is more. That’s it. Gooi ze op de bbq en genieten maar.
Het lekkerste op de bbq was de makreel van mijn zwager, een Indisch recept dat hij nog niet wilde prijsgeven. Hij is half Indisch. Ik ben zowel gek op vlees als vis. Ik kreeg een halve makreel maar had wel een hele gelust haha
Gepofte zoete aardappel!
Schrob de schil van de zoete aardappel schoon en kook in de schil. Ca 20 min.
In folie wikkelen en op het hoge rooster leggen. Het is zo klaar. Met een lekker knoflooksausje, heerlijk.
Knoflooksaus:
2 teentjes knoflook klein hakken. Mayo ( Calvé met blauwe deksel) in een kommetje, knoflook erbij. Klein beetje water. Goed roeren en nog wat fijngehakte peterselie erbij.
Oranje drumsticks, mmmmmm!
Voor 1 kg ( biologische) drumsticks:
Maak een marinade van: 5 eetl.olijfolie, 2 eetl. vloeibare honing, 2 eetl. sinaasappelmarmelade, rasp én sap van een goed geboende, liefst biologische sinaasappel, 3 tenen knoflook uit de knijper, 1 eetl. paprikapoeder, en wat zwarte peper naar smaak.
Zout de drumsticks in en leg ze een uur of 3 in de marinade. Maak de barbecue klaar voor indirecte en matige hitte, ongeveer 175-220 graden. Gril de kippenbouten ongeveer 40 tot 45 minuten, boven indirect hitte. Zorg dat de deksel op de barbecue zit en gril het vlees tot het, ook bij het bot, niet meer roze is en er bij het inprikken helder vleessap uit komt. Draai de bouten af en toe een keer om.
Neem het vlees vervolgens van het rooster en laat het 3-5 minuten rusten.
Serveer warm of op kamertemperatuur. En smullen maar!
Een heerlijke spare rib!!
Wow, een Weber! Graag deel ik mijn favoriete nagerecht. Ik zie allerlei heerlijke gerechten langskomen, maar die van mij houdt de kinderen zoet én bezig: smores.
We hebben ze tijdens onze reis door Amerika leren maken en daarom is brengt het tevens vakantieherinneringen naar boven als we de kinderen ze zien maken boven de barbecue: een marshmellow verwarmen aan een sateprikker totdat ie van binnen gesmolten is en van buiten nog nét niet. Daarna de hete marshmellow tussen twee biscuitjes en een stuk hersheychocolade klemmen. De chocola wordt zacht door de hete marshmellow en de biscuitjes blijven krokant. Een simpel maar heerlijk nagerecht voor de zoetekauwen onder ons
Gemarineerde kip met ananas, daar krijg ik nooit genoeg van denk ik
Wanneer je kip marineerd met yoghurt zal hij heel mals en sappig blijven op de BBQ. Ik voeg dan verschillende smaken toe. Honing, kruiden etc.
Mijn kipsaté is altijd geweldig als het van de bbq komt
De lekkerste spareribs van het land gemaakt door mijn lieve man.
Deze heerlijke haaskarbonade ( http://foodfoozle.com/recepten/bbq/111-basilicum-citroen-haaskarbonade) van mijn eigen site maak ik nu steeds op de grill, omdat we in ons nieuwe huis eerst de tuin gingen opknappen. Helaas is de bbq stuk en moeten we nog een nieuwe kopen. Dus hoe gaaf zou het zijn als ik en deze kan winnen en mijn recept op jou site mag shinen
onze Weber is al jaren oud en aan vervanging toe ,onze favoriete gerechten zijn gemarineerde vleesribben, kippen onderboutjes(gemarineerd of met kippekruiden)en brochettes
Ik ben dol op spiesjes met garnalen, kerstomaat en knoflook (nog in de schil).en dan geserveerd met chilisaus.
leuk om lekker vlees en vooral kipsaté opklaar te maken
Gemarineerde lamsrack
Als het maar op een spiesje past……
spare ribs in ketjap met een twist van chili lekker pittig…
Wauw, al zoveel lekkers hier!
Ikzelf vind onze zalmpapillot heerlijk … een stuk aluminiumfolie waar je onderin de groenten legt die iets langer nodig hebben om te garen, wortelen bijvoorbeeld. Daarbij stukjes paprika, schijfjes tomaat, ui, wat je maar wil eigenlijk. Daarbovenop je stuk zalm, kruiden naar eigen smaak, een paar verse takjes bieslook of dille erbij en alles besprenkelen met beetje olijfolie en/of witte wijn.
Maak van de aluminiumfolie een zakje en zo kan ‘ie de bbq op.
Even garen en … smullen maar!
Succes iedereen!
En smakelijk!
Ik heb meerdere favoriete gerechten op de bbq. Maar dit is een klassieker. Portobello gevuld met een mengsel van prei, gorgonzola en zongedroogde tomaatjes. Jummie
Hoe maak je de lekkerste hamburgers voor op de BBQ:
•Zorg ervoor dat je goed gehakt gebruikt. Liefst van de slager maar altijd gewoon rundergehakt. Gebruik ook zeker geen mager rundergehakt. Je hebt een beetje vet nodig, wat in rundergehakt zit, om er een lekkere, sappige burger van te kunnen maken.
•Meng het gehakt losjes door. Wanneer je alle kruiden, het eitje en de rest van de ingrediënten bij het gehakt hebt gedaan meng je dit losjes door. Meng het gehakt niet teveel want daar wordt je burger niet lekkerder van. Door losjes alles door het gehakt te mengen wordt alles ook prima verdeeld.
•Tot slot: een van de belangrijkste dingen. Vouw de hamburger direct in je hand. Maak er geen bal van en druk die daarna plat maar direct in je hand losjes een hamburger vormen. Het hoeft geen perfect rondje te zijn het gaat immers om een zelfgemaakte hamburger. Duw met je duim in het midden een kuil van de burger zodat je een mooie platte hamburger krijgt.
Ik ben dol op vlees en kip, maar maak me daar meestal gemakkelijk van af en koop de gemarineerde versies in de supermarkt dus heb daar geen lekker recept voor. Mais is een ander verhaal, naast vlees heb ik die ook standaard op de bbq. Gewoon een hele verse maiskolf ontdoen van de bladeren. Insmeren met boter en honing. Niet te strak inpakken in folie en ongeveer 20 minuten op de bbq leggen, aan de rand danwel niet in het vuur en klaar is het. Voor de zoutliefhebbers kun je er nog wat zout over strooien, maar ik eet hem gewoon zo en het is heerlijk! Mijn bbq is vorig jaar tijdens mijn verhuizing gesneuveld dus deze bbq zou ZEER welkom zijn.
Hoi! Mijn favoriet blijft toch wel de sparerib.
Ik heb sinds kort een slowcooker! (Gewonnen op OHIMP).
Ultieme spareribs: Ik heb ern paar weken terug zelf een bbqmarinade gemaakt, lekker zoet door bruine basterdsuiker. Recept via Pinterest. De spareribs 4 a 5 uur laten marineren in de slowcooker, standje slow. En dan een klein halfuurtje met indirecte warmte ca. 250gr. op de bbq (regelmatig keren en tussendoor nog een keertje insmeren met de marinade) Sappig en mals, heerlijk!
Wat een zaaalige recepten die al gegeven zijn.. Maar ik wil het toch proberen met een heel simpel recept: zalm stukje met ontbijtspek eromheen gerold.
Heel simpel maar echt verrukkelijk!
Ik heb zelf nog nooit een barbecuerecept bereid. Maar ik vind simpele speklappen heerlijk op de barbecue. En banaan met chocolade in folie. En ach, eigenlijk heb ik nog nooit iets van op de barbecue gegeten dat niet lekker was, behalve (te droge) koteletten.
Zou hem graag aan onze Somalische schoonzoon geven, heeft er nog nooit een gehad ,
Voor onze schoonzoon, heeft een heeeel oude van iemand gekregen. Zou hem graag verrassen.
Het lekkerste recept… groenten met haloumi kaas. Wat heb je nodig?
– een zilveren folie bak
– balsamico
– aubergine
– courgette
– tomaat
– haloumi kaas
Hoe maak je het?
Snij de tomaat, aubergine en courgette in halve plakjes. Doe deze in de folie bak en zet hem op de (gesloten) bbq.
Bak ondertussen de haloumi kaas in balsamico op het vuur. De balsamico zal dikker worden. Haal de folie bak van de bbq en voeg de haloumi en balsamico toe. Smullen maar!
Ik ga voor een groot stuk Bavette en maak daar chimmy churry bij!!
Mijn beste recept voor de barbecue is Indonesische saté van m’n ex schoonmoeder recept. Veel knoflook en verschillende heerlijke verse kruiden onder andere laos knoflook kurkuma en ui. Je maakt als het ware een heerlijke bamboe met citroen erin om de malsheid van het vlees te bevorderen. 2 nachten in de koelkast laten marineren en dan heerlijk bakken op de barbecue. Maar helaas heb ik geen bbq dus zou ik hem graag met mijn lekkere recept willen winnen oh ja je kan Kippendijen of procoreur gebruiken voor de saté. Officiële recept is met procoreur. Mocht ik winnen krijg je van mij het recept 🙂 Fingers crossed.
lekker om gezellig met vrienden en familie lekker vlees en groente met maken en samen op te eten
Een goed stukje vlees, biefstuk of gemarineerde filet lapjes of een worst van de slager. En daarbij een champignonnen prutje. Die maak je van te voren. Champignons snijden, uitje fijn snipperen. Bakken in de koekenpan met kruiden naar wens. Aluminiumfolie in kleine vierkanten scheuren en het prutje hierover verdelen. Als de BBQ begint kun je de pakketjes opwarmen op de BBQ bij een stukje vlees.
.
Geweldig zo,n stoere Weber BBQ. Vlees en vis grillen is echt mannenwerk denkt iedereen.Maar die kennen Ashley Barbosa Meinderts niet .Zij is 15 jaar..drinkt graag een chocomel, is modegek en dol op Netflix. Maar zet haar achter een BBQ en haar oerinstincten komen tevoorschijn. Voor haar vrienden en familie gaat ze achter een BBQ helemaal los En zeker met deze prijs voelt ze zich een èchte grill-Queen.En Ashley heeft voor deze actie de wijze woorden gezegd
Goed vlees zoals Picanha Rib Eye en ander kwaliteisvlees heeft geen culinaire poespas nodig. Inwrijven met wat zout, peper en misschien een beetje knoflook is meer dan voldoende.
Wat een top winactie!
Mijn favoriete bbq recept is een Zeebaars in zoutkorst met gegrilde groente (courgette, paprika etc)
Zo maak je het:
1 grote, hele zeebaars met kop en staart schoongemaakt (vraag de visboer dit te doen)
Vul de vis met takjes dille en citroenplakjes. Klop het eiwit kort los en meng met het zeezout. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag zeezout, leg de vis erop en bedek de vis met de rest van het zout. Zet de schaal 30 min. in de bbq en sluit het deksel Laat de vis daarna buiten de bbq nog ± 10 min. nagaren.
Deze winactie komt als geroepen. Een nieuwe bbq is wat wij nodig hebben en een Weber is natuurlijk de bbq der barbecues. Mijn favoriete recept van de barbecue is eigenlijk heel simpel maar zo ontzettend lekker. Als ik mij te goed hebt gedaan aan al dat lekkere vlees en vis wil ik altijd nog een toetje. Wat echt heel erg lekker is zijn stukken ananas van de barbecue. Je wikkelt een part van een ananas in een zilverfolie met flink wat basterdsuiker en laat dit 5 a 7 minuten liggen op de bbq. En smullen maar.
Als variatie op al die vleesrecepten, een hele eenvoudig maar wel lekker recept!
Een gepofte aardappel.
Aardappen met schil in aluminiumfolie wikkelen en een tijdje op de barbecue gaar laten worden.
Als hij goed is (even erin prikken) dan door midden snijden en bestrijken met wat kruidenboter! Heerlijk bij al dat vlees.
En die barbecue, daar zou ik graag mijn zus mee verrassen die heeft er nog geen.
Mijn favoriete gerecht op de bbq is saté en dan van geitenvlees. Het vlees een nachtje marineren in de ketjap met in stukken gesneden citroen, wat teentjes knoflook en rode peper. En de volgende dag rijgen en dan op de bbq. Heerlijk met een lekker satésaus of ketjapsaus. Buikspek of eend op de bbq komt hier ook regelmatig voor.
Maar aangezien onze bbq weggeroest is en we een nieuwe moeten kopen, komt deze winactie goed van pas.
Ik heb geen favoriet recept, want ik heb geen barbeque! Ook nog nooit een gehad haha. Dus ik lees graag mee hier voor de favoriete recepten van anderen en hopelijk win ik de barbeque, zodat ik ze ook een keer kan uitproberen. Dus duimen maar!
Ooh doe graag mee! Maar heb eerlijk gezegd geen recept om te delen. Ik heb nog nooit gebarbecued. Maar we hebben inmiddels ons appartementje verruild voor huis met tuin. Dus een bbq staat op de wishlist. Om bijv. jouw recept voor gemarineerde kipvleugeltjes uit te proberen of chickslovefoods recept spiesjes met witvis in citroenknoflookmarinade.
Mijn favo BBQ recept zijn gemarineerde braadworstjes, marineren in olijfolie, ketjap, verse knoflook, gerookte paprikapoeder, knoflookpeper, zwarte pepper en kerrie
Wij zijn echte carnivoren.Ja kan’t ook niet helpen. Wij kunnen zo genieten van een goed stukje vlees op de bbq. Überlekker is krokante oosterse buikspek
Nodig : kg buikspek.
• ¼ kop sojasaus (liefst lichte)
• ⅓ kop rijstwijn
• 2 el bruine suiker
• 2 tn knoflook
• 1 kop zout
marineren in een (platte) schaal en de marinade tot aan het zwoerd laten komen
nachtje laten staan en dan droog deppen.40 min. op de Weber en dan kun je gaan genieten van een heerlijk stukje bbqvlees. (Onze bbq heeft de najaarsstorm niet overleefd en een zomer zonder….grrrrr moet er niet aan denken)
Smakelijk en een fijne zomer (met veel bbq-dagen)
ik ga voor een banaan in schil met stukjes chocolade erin (banaan in de lengte insnijden, chocola erin stoppen, aluminium folie er om heen en klaar)
Heel makkelijk wat er hoeft niets gaar te worden
Wij vinden het leuk om diverse soorten BBQ spiezen te maken. Veel verschillende groenten, stukjes biefstuk, garnalen, vis, kip en tofu. Lekker veel variatie!
Wij marineren de stukken vlees, vis, garnalen en tofu. Daarna maken we hiermee de spiezen, samen met groente als champignons, (bos)ui, paprika, prei, aubergine, courgette, tomaat, etc.
Het leuke is dat geen spiesje hetzelfde is. Lekker veel combineren en proberen. Heerlijk. Alleen zou een echte Weber het nog lekkerder maken, dus ik ga keihard duimen om deze mooie prijs te winnen.
mijn favoriete bbq recept is dat iedereen vollop geniet van alle heerlijkheden die op tafel komen
Speklapjes van de Lidl
Lekker hard laten worden
YUMMIE
Goedkoop en simpel
Zelf heb ik nog geen BBQ maar ik geniet van de heerlijke saté en spare ribs die mijn buren vaak voor me maken, mocht ik winnen dan kan ik ook eens wat voor hen betekenen, wel zo aardig als elke keer een bedankje.
Heerlijk stukje ossenhaas aan stukjes snijden. Dan marineren met saté mix. Extra ketjap erbij doen. Ongeveer uurtje laten staan. Vlees aan stokje steken. Dan heb je de lekkerste saté ever!!!!
Knoflokgamba’s
Ik gebruik altijd de grote,ongepelde gamba’s uit de vriezer.Laat ze ontdooien en zodra ze ontdooid zijn doe ik ze in een kom.
Schenk er veel olijfolie bij in,knijp er een halve citroen erboven uit,peper en zout en uiteindelijk pers ik 2!! bollen knoflook erboven uit.
Laat het een volle dag (of nacht) intrekken en smullen maar!
Leg ze op de bbq en grill ze niet te lang,pellen en heerlijk smullen!
Turkse lamskoteletjes met turks brood en een frisse salade!!
ik maak altijd satespiesjes die ik marineer in ketjapsaus met kerrie kruiden moet je van houden maar hier valt het wel in de smaak maar dit jaar nog niet kunnen bbqen omdat onze stuk is dus deze zou wel goed uitkomen
Dit zou onze 1e barbeque worden. Albert mijn man is gepensioneerd en heeft nu tijd en zin.
Er zal veel vis en groente op de barbeque komen, maar de kleininderen lusten uiteraard ook worstjes en we zullen zeker recepten gaan zoeken.
Nu grote wens. Kunnen we ook eens mensen uitnodigen
Ik ben niet zo goed op vlees, maar ik hou wel heel erg van groente spiesjes met courgette, paprika en champignons… heerlijk met zeezout erop..
Facebook: An Na
Mijn kinderen vinden marshmallows heel lekker van de bbq. Mijn vrouw maak ik heel blij met een stukje vis. Zelf ben ik nogal een vleeseter… Ja ik weet het…het mag bijna niet meer in deze tijd. Maar ik maak mezelf blij met allerlei lekkere spiesjes (waar soms best een stukje groente op mag) of spareribs…
Het is bij ons thuis toch een mannendingetje denk ik….zoonlief vindt dat ook heerlijk.
Wij komen net terug van Jamaica en daar zijn wij groot fan geworden van Jerk Chicken. Dit is gemarineerde kip die op de bbq wordt klaargemaakt. Dit ga ik thuis zeker proberen! Het liefst natuurlijk op een weber om lekker lang te braden. Als toetje is m’n favoriet een banaan in schil opensnijden. Vullen met chocola en wat kruskovac (Kroatisch likeur) erover. In aluminiumfolie op de bbq en daarna lekker uitlepelen!
Griekse souflakies nu alleen nog een barbeque
Stukjes varkens of kip met uien en paprika gemarineerd op een saté prikker, een lange saté prikker
Een barbecue met een plak gegrilde halloumi op een halve gegrilde perzik. Gegrilde groente (aubergine en courgette), gegrilde maiskolf en natuurlijk de kipsaté met zelfgemaakte pindasaus
Mijn favo recept voor op de BBQ is :
Zalmpakketjes voor op de BBQ
Ingrediënten per pakketje
1/2 moot zalm
1/4 rode ui
2 Cherry tomaatjes
1 takje dille
Citroen
2 tl kruidenroomkaas
Peper en zout
Bereidingswijze
Bestrooi de zalm met peper en zout en een beetje citroensap. Snij de rode ui in reepjes en halveer de Cherry tomaatjes. Pak een stuk aluminiumfolie (of bakpapier voor in de oven) en leg de vis hierop. Leg de ui en tomaat om de vis heen & een schijfje citroen op de vis en de kruidenkaas. Maak het geheel af met een takje dille….de zalm pakketjes zijn in ongeveer 8 minuten klaar op de barbecue.
En voor de muzikale inspiratie:
” Kees Diks – Het Barbecue Lied ”
https://www.youtube.com/watch?v=BaE-fzTroN4
Groetjes Fenny
Ik ben gek op banaan, dus mijn top BBQ recept is een bananentoetje::
Ingrediënten
1 banaan per persoon
30 gram chocolade in blokjes per banaan
10 tot 15 gram boter per banaan
Bruine rum
Kaneel en/of vanille ijs
Bereiding
Snij de holle zijde van de banaan over de lengte in, waarbij je wel de banaan snijdt, maar niet de schil aan de bolle zijde
Verdeel de blokjes chocolade in de gespleten banaan
Stop er hier en daar ook een klein klontje boter in
Besprenkel de banaan met een beetje rum
Leg de bananen met de bolle kant op het barbecuerooster en sluit het deksel
Na 15 minuten zijn de bananen klaar
Serveer de hele banaan in de schil op een bord met 1 of 2 bolletjes ijs
Ik ben dol op zalm van de barbecue, maar het allerlekkerste blijf ik toch een heerlijke, goed gekruide/gevulde hamburger op een bun vinden. Hierbij daarom een heerlijk recept voor “gevulde hamburgers” om je vingers bij af te likken :)!!!
Allereerst de ingrediënten:
500 gram rundergehakt (Black Angus_
5 EL Stockyard’s Burger Seasoning mix
1 ei
4 hamburgerbroodjes
sla
tomaat
augurkjes
Ralph de Kok’s White BBQ Sauce
ketchup
Vulling 1: Mangochutney
1 blikje mango op siroop (Del Monte)
6 plakjes jalapeñopepers (uit een potje of vers)
1 volle EL bruine suiker
Vulling 2:
Rode uienchutney
30 gr Gorgonzola
1 blikje halve peen op siroop (Del Monte)
Rode uienchutney:
3 rode uien
2 volle EL bruine suiker
150 gr boter
5 EL balsamicoazijn
1. Smelt de boter zachtjes in een koekenpan op een laag vuurtje op de zijbrander van de barbecue.
2. Snijd de rode uien in dunne ringen en doe deze in de koekenpan. Laat 5 minuten zachtjes stoven.
3. Voeg de bruine suiker en de balsamicoazijn toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een chutney.
4. Meng de ingrediënten voor de mangochutney door elkaar en laat zachtjes pruttelen in een koekenpan op de zijbrander tot een mooie chutney is ontstaan (circa 25 minuten).
5. Gril de peertjes op een gietijzeren bakplaat tot de peertjes mooi gekarameliseerd zijn.
6. Snijd een deel van de gegrilde peren in kleine stukjes voor in de vulling. De overige gegrilde peren in plakken snijden voor op het broodje.
7. Meng de Burger Seasoning-kruiden door het gehakt en kneed er een eitje door.
8. Doe een deel van het gehakt in een ‘burger-press’ en vul met de verschillende vullingen. Dek af met en beetje gehakt en pers tot een stevige burger.
9. Gril de hamburgers op een heet rooster, ongeveer 5 minuten per kant.
10. Rooster op het laatst de gehalveerde hamburgerbroodjes kort op het rooster.
11. Bouw de broodjes met sla, tomaat, augurk, cheddar, white sauce en ketchup. (en eventueel verder aftoppen met wat van de overgebleven peertjes of uienchutney).
Lekker smullen :)!!!
Kipsaté. De kip marineren in sambal, knoflook, ketjap en bier. Aan stokje rijgen en zelfgemaakte pindasaus, heerlijk!
Coca-Cola BBQ Ribs! Overheerlijke, malse spareribs;
Neem een grote pan en doe hier 1,5 liter Coca Cola, de ui, knoflook, laurier en peperkorrels in. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen peper aan de ribben toe. Zorg dat de ribben geheel ondergedompeld zijn en voeg anders water toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Draai de ribben af en toe om en laat het zachtjes ‘trekken’ tot de botjes los komen te zitten. Dit zal ongeveer 1 uur zijn.
Breng de boter, ui, knoflook, ketchup, mosterd, bruine suiker, worcestersaus en Coca Cola in een zware sauspan aan de kook en zet het vuur lager. Laat de saus indikken door deze ongeveer 25 minuten, onder voortdurend roeren, zachtjes te laten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper en laat het iets afkoelen. Daarna met een blender de saus pureren.
Belangrijk dat de grill of BBQ goed is voorverwarmd. Haal de ribben uit de pan en dep ze goed droog. Bestrijk ze royaal met de saus en leg ze op de BBQ tot ze mooi bruin gebakken zijn aan beide zijden. Dit zal ongeveer 8 minuten duren. Daarna de ribben inpakken met aluminiumfolie en even laten rusten.
Alvast smakelijk eten 😉
Mijn favoriet voor op de barbecue is vlees, kipsateh, spareribs, vispakketjes.. het maakt me niet uit ik lust alles vlees, vis of gevogelte als t maar veel is
Mijn favoriet? Beer can chicken! Kip heerlijk insmeren met oosterse kipkruiden van Euroma. In het blik (of de houder) een goede citroenige radler, bijvoorbeeld die van Grolsch. Let op, 0,3 liter vocht is ruim voldoende. Lekker op de bbq (half uur per kilo kip) met gesloten deksel (en open gaten in het deksel!) en 15-20 minuten voor het eind rondom de kip grove stukken paprika, courgette en aubergine leggen. Smullen maar!
Ik marineer vlees altijd zelf, door het voordat het de bbq opgaat te laten intrekken in de kruiden. Zoals bijvoorbeeld speklapjes met gerookt paprikapoeder, kipkruiden (Ja echt), en peterselie bijvoorbeeld. Kipblokjes marineer ik graag in ketjap voordat ze aan de spies gaan, met sambal voor de liefhebber. Je kan eindeloos combineren met alle kruiden die je lekker vindt, veel beter dan het voorgemarineerde uit de winkel. Als salade ga ik meestal voor gemengde sla met tomaat, komkommer, eventueel wat olijfjes en feta met een kruidige dressing. Heerlijk!
Mijn favoriete gerecht zijn zalm vispakketjes
Couscous met gegrilde groenten & spicy gamba’s
1.Breng 250 ml water aan de kook. Voeg dit samen met de couscous in een pannetje en leg er 2 takjes basilicum-munt in (deze haal je er straks weer uit). Laat dit voor 5 á 10 minuten afgedekt staan.
2.Steek de barbecue aan. Maak de gamba’s schoon, roer ze door de harissa en rijg ze op een spies.
3.Maak de venkel schoon en snij in grove stukken. Smeer de venkel en de paprika in met (kokos)olie en leg ze op de barbecue of grill totdat ze gaar zijn en er strepen van de grill op zitten.
4.Terwijl de venkel en paprika op de barbecue liggen snij je de verse kruiden fijn, snipper je het uitje en voeg je beide samen met het citroensap en de olijfolie toe aan de couscous. Breng op smaak met wat peper zout.
5.Als de venkel en paprika klaar zijn snij je ze in stukjes en roer je ze door de couscous. Leg nu de spiezen op de barbecue. Ze zijn klaar als de gamba’s roze gekleurd zijn.
Verdeel de couscous over de borden en leg de spiesjes met pittige gamba’s er bovenop. Zo nodig afmaken met het groene van de venkel en smakelijk eten.
gevulde appel als toetje, heerlijk
Heerlijk spiezen met groente en varkenshaas of sate.
Dat word smullen.
Heerlijke gemarineerde spare ribs en kippenboutjes zijn erg heerlijk op een bbq
Nou….ik ben geen vlees eter…en ik heb n pizza steen die ook op de bbq kan maar we hebben geen barbeque haha. Dus ijn vriend zal heeeel blij zijn als ik deze win haha. Hij zn vlees ik n zelfgemaakte pizza
ik vindt een gemarineerde spiering top klaargemaakt gekocht
Mooi ding! Dat is wat er nog ontbreekt in onze tuin!
Mijn favoriete BBQ recept is de surf en turf spies met biefstuk en garnalen.
Ingrediënten voor 4 spiesjes:
200 gr biefstuk (puntjes), 1 citroen, 8 grote rauwe garnalen,2 eetlepels teriyakisaus, 1 teen knoflook, 1 eetlepel olijfolie, snufje tijm
– Eerst snijd je de biefstuk in stukken.
– Daarna meng je deze met teriyakisaus.
– De garnalen meng je met een knoflooksausje (t. knoflook, olie, tijm)
– Dan pak je een citroen en snij je in plakje en je doet ze door de helft.
– Tot slot rijg je de biefstukpuntjes, citroen en garnalen om en om aan
de prikkers.
– bakken (5 min.) garnalen moeten gaar zijn, biefstukjes mogen
rosé zijn.
Een frisse salade erbij en wat (zoete) aardappeltes maken het helemaal af.
Ik hou van een lekker toetje op de barbecue. Snijd een banaan in de lengte Open. Stop in de gleuf rolos of Karmel snoepjes. Eventueel kun je er nog drank in Gieten bijvoorbeeld Amaretto offeren. 10 minuutjes op de barbecue en heerlijk met een bolletje ijs
het lekkerste en meest favoriete stukje vlees voor de BBQ is natuurlijk de ribsteak/hertenrack met marinade van rozemarijn/honing met ietwat peper.
Maak de marinade van 4 el honing en 2 el verse rozemarijn. Naar smaak zwarte peper toevoegen. Laat het vlees hier een uur in baden en draai dit daarna om. Om de smaak goed in te brengen in het vlees tijdens de BBQ is het verstandig zilverfolie in te smeren met de marinade, het vlees te verpakken en ingepakt circa 10 minuten op de BBQ op te warmen. Pak het vlees uit en breng het vlees (regelmatig draaiend) op temperatuur en maak het gaar.
Smullen maar
Een heerlijke en simpele: maïskolf!
heel simpel, maar het allerlekkerste vind ik dunne repen courgette, gemarineerd in truffelolie, beetje zeezout en zwarte peper erover gemalen, beetje knoflook erover en vers citroensap en dan eventjes om-en-om grillen op de BBQ….eigenljik te simpel, maar zo lekker!
Heb niet echt een recept maar mijn favoriete BBQ gerecht is gemarineerde zalm met huid uit de winkel! En nu duimen om te winnen.
Tof! Ik heb regelmatig BBQparty’s bij mijn vriendin. Of met een club friends of met een paar gezinnen samen. Ik heb de BBQ mood wel te pakken!
Het lekkerste vind ik haar bananen met chocolade. Zó lekker!!!
Ik win dolgraag zelf een BBQ, dan kan ik met mijn vier mannen ook eens een BBQ organiseren in onze eigen tuin. Stoken maar! Onze drie boys zijn en blijven fan van marsmallows. De ideale afsluiter.
Ik ben dol op vis en mijn favoriete recept is garnalen met knoflook en Italiaanse kruiden. 1 kg garnalen. Marinade (2 uur in koelkast): 2 theelepel parika poeder, 4 teentjes geperste knoflook, 1 eettepel gedroogde Italiaanse kruidenmix, 2 eetlepel limoensap, 60 ml olijfolie, 1/2 theelepel zwarte peper, 2 theelepel gedroogde basillicum en 2 eetlepel bruine suiker.
Mijn favoriete recept is eenvoudig: gemarineerde kipsaté met pindasaus, makkelijk te maken (dankzij Conimex) en altijd lekker! Ook lekker met ketjapsaus trouwens….
Heel makkelijk en erg lekker:
een banaantje in de lengte opensnijden, wat stukjes pure chocola erin (evt met wat nootjes), in aluminiumfolie op de BBQ…even wachten en…. lekker uitlepelen! hmmmm 🙂