Het is weer eens tijd voor een gezellige “Weekend Finds”! Wist je trouwens dat dit een van de best gelezen/bekeken rubrieken op OHIMP is? In deze artikelen verzamel ik een stuk of 10 foto’s die me inspireren. Interieur, DIY, tattoos… van alles komt er aan bod. Deze week kwam ik geinige tegeltafeltjes tegen, plukte ik een gedroogde berenklauw en ben in een heerlijk serie op Prime gedoken. Dat laatste is trouwens een hele goede lockdowntip! Maar er is meer… 

tegeltafel
tegeltafeltje

Foto 1 & 2 | tegeltafeltjes

Way back, in het jaar 2000, bedacht ik me dat ik het leuk zou zijn om mijn grote eettafel te betegelen met grijze vierkantjes. Het resultaat was geweldig en precies wat ik voor ogen had. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een bevriende tegelzetter de klus heb laten klaren, maar het is ook echt heel gemakkelijk zelf te doen, zoals je op deze 2 foto’s ziet. Vooral kant-en-klare tegelmatjes lenen zich perfect voor deze DIY. Best een interessante lockdowntip toch?

Weekend finds 24

Met o.a. anti-bitch serum

Weekend finds 23

met o.a. een retro gallery wall

thuiswerkspreuk
prime tip

Foto 3 | thuiswerkspreuk

Al sinds maart vorig jaar werkt menigeen van ons vanuit huis. Ik in ieder geval wel, met in de zomer af en toe een werkdag op kantoor. Hoewel thuiswerken ook echt wel wat voordelen kent, zijn er natuurlijk ook nadelen. Deze quote, brengt alles weer in perspectief. Iets met dankbaarheid??

Foto 4 | thuiswerk lunch moment

Kijk, dit is zo’n voordeel van thuiswerken. De dochter is aan het home-schoolen. We eten een heerlijk broodje quacemole. En ik kijk even snel een aflevering van Nashville op Prime. Genieten! Nashville stond een tijdje terug op Netflix. Ik was er net aan begonnen toen ze hem eraf haalden. Gelukkig staat hij nu op Prima en kan ik weer verder kijken. Hele fijne serie en wat mij betreft een prima lockdowntip.

DIY | 5x sieradenhouders maken

5x superleuke sieradenhouders

gedroogde money plant
gedroogde berenklauw

Foto 5 | gedroogde Judaspenning

Droogbloemen hebben de laatste jaren een flinke comeback gemaakt. De gedroogde Judaspenning is een van mijn favorieten. Die kun je natuurlijk kopen, maar nog leuker is het om ze zelf te drogen. In ze zomer is de Judaspenning (ook wel Lunaria Annua genoemd) een vrolijke plant met witte of paarse bloemetjes. Na de bloei ontstaan er groene schijfjes, de zaaddozen, die vervolgens bruin kleuren en uiteindelijk uitdrogen in de creme kleur.

Foto 6 | gedroogde Berenklauw

Ook de gedroogde Berenklauw is een waar pronkstuk in je interieur. Onlangs plukte ik er in het wild zelf een aantal. Dit kun je natuurlijk alleen doen als de Berenklauw helemaal goed uitgedroogd is, anders is hij heel giftig en kun je er brandwonden van krijgen. Voor de zekerheid droeg ik toch maar handschoenen… Dit zijn de 2 kleintjes. Ik heb ook nog een hele grote geplukt, maar daar moet ik eerst even plek voor maken.

Nieuwe Novilon vloer

Bekijk hier de voordelen van de nieuwe vloer in ons strandhuisje

uitbouw inspiratie
glas in lood

Foto 7 & 8 | openslaande deuren inspiratie

Deze zomer staat het bij huize Dubois hoogstwaarschijnlijk in het teken van verbouwen. De vloerbalken zijn rot en moeten vervangen worden. Een helse klus dus dan kunnen we het maar beter gelijk goed gaan aanpakken: nieuwe vloer, keuken en aanbouw. Veel zin in! En dus ben ik me volop aan het orienteren. Wat voor vloer gaat het worden? Een houten, geschilderde vloer? Of toch iets anders. Ik neig heel erg naar Novilon. Dit bevalt in ons strandhuisje ook zo goed en is perfect voor vloerverwarming. En qua uitbouw.. dat vraagt om nieuwe openslaande deuren. Ik ben helemaal in de ban van deze 2 voorbeelden. Beiden hebben een ruitverdeling. Erg mooi en past heel goed bij de stijl van ons huis (1928). Maar… een achterpui van geheel glas is natuurlijk ook prachtig. Kortom, genoeg om nog over na te denken.

DIY | kaarsen draaien

maak heel eenvoudig zelf deze gedraaide kaarsen

groene houten vloer
groene houten vloer

Foto 9 & 10 | houten groene vloer

Prachtig, deze gekleurde vloeren. Het is wel lef hebben! Witte houten vloeren vind ik ook erg mooi. Maar, voor onze nieuwe vloer kom ik dus waarschijnlijk uit bij een Forbo vloer. Deze zijn er ook in houtpatronen. Ik kies echter denk ik voor een egale vloer, deze beige vind ik heel erg mooi. Maar een Novilon of Marmoleum vloer leent zich natuurlijk ook echt voor kleur. Wat dacht je van de lilac Marmoleum vloer?!

Foto 11 | scheid afval

Mia moest voor een huiswerkopdracht een tijdschriftenspread incl. kop maken, over een maatschappelijke trend. We kwamen uit bij afvalscheiding en vonden deze geinige foto. De dubbelzinnige kop is geworden: scheid afval… Ben benieuwd wat voor cijfer ze gaat krijgen.

Foto 12 | gekke oudjes

Deze foto vind ik geweldig. Op welk moment is de foto genomen. En door wie? Is de vrouw een bekend persoon? En de arm van de man om haar middel, is die liefkozend bedoeld? Als je goed kijkt heeft de man op links ook nog een dame vast. En op rechts zie je ook nog een vrouw. Is het een bejaardentehuis? Misschien wel een dikke middelvinger naar COVID-19.

scheid afval
dikke middelvinger