Sieraden, ik ben er dol op. Toch zijn de vele oorbellen, kettingen en armbanden die ik in de loop der jaren heb verzameld, ook wel eens een bron van ergernis. Heb jij net als ik ook geen sieraden-organisatie-talent? Wie weet kun je dan iets met deze 5 superleuke zelfmakers voor sieradenhouders.

Een vaste plek hebben voor je accessoires is erg handig. Je kunt dan heel overzichtelijk alles bij elkaar hangen en opbergen en je hebt dan de minste kans iets kwijt te raken. Ik heb verschillende plastic boxen met vakken (gewoon van de Action) waar ik mijn sieraden in bewaar. Maar op de een of andere manier gaan ze toch vaak door de war. Daar komt bij, sommige sieraden draag ik dan misschien niet vaak, maar ze mogen toch best gezien worden. Daarom vind ik deze 5 sieradenhouders zo handig. En extra leuk: je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken!

Trouwens, op de afbeelding bovenaan dit artikel zie je 10 voorbeelden staan. De andere 5 houd je nog even van me tegoed! (anders werd dit artikel wel heel erg lang ;-))

DIY: upgrade woonaccessoires met goudverf

#1 Goudgekleurde schelpen

Vorig jaar rond deze tijd had ik het DIY virus helemaal te pakken. Op dit moment komt het er even niet van, maar terwijl ik deze DIY-ies verzamel, krijg ik er wel weer enorm veel zin in. Een jaar geleden maakte ik deze schelpen, waar ik de binnenkant goud van schilderde. En zo vormen ze een hele mooie bewaarplek voor een aantal speciale sieraden.

sieraden bewaarschelpen

#2 Hand van zelfdrogende klei

Mia en ik deden eerder dit jaar een projectje met zelfdrogende klei, geïnspireerd op de hand rechts met de rode nagels. Erg leuk om te doen. En de hand is een hele mooi bewaarplek voor Mia’s Buddha to Buddha oorbellen, haar Pandora armband en gewoonlijk ook haar Pandora ring, maar die heeft ze op dit moment om. Overigens… wij mogen nog wel even door oefenen met het maken van een hand van klei 😉

De DIY van de mooie rechterhand (en wat een prachtige sieraden liggen erop!!) lees je op de blog van Homemade Banana)

#3 Schilderijtjes van webbing

Mooi in al z’n eenvoud vind ik deze schilderijtjes van het o-zo-hippe rotan. Ze zijn heel eenvoudig te maken. Bekijk hier de how-to van idlehandsawake.

sieradenhouder webbing

#4 Kegeltjes van klei

Dit soort kegeltjes kun je maken van zelfdrogende, witte klei of van fimo klei. Op Etsy zie ik hele mooie exemplaren van keramiek, maar vaak zijn die nog best aan de prijs (rond de 50 euro). Het zijn hoe dan ook hele mooie ringhouders. De rechter zijn gemaakt door Somethingturquoise. In dit artikel legt ze uit hoe.

#5 Poezen schaaltjes

Voor wie er dol is op poezen én op sieraden, zijn deze schattige schaaltjes natuurlijk een must-have. Ze zijn gemaakt van fimo klei en op de blog van Filizity vind je de uitgebreide DIY beschrijving.

poezenschaaltjes

 

Ben jij niet zo van het knutselen?

Dit is een hoekje in Mia’s kamer, waar zij wat van haar zilveren sieraden bewaart. In de winkels zie je heel veel van dit soort glazen doosjes waar je sieraden goed in kunt opbergen. Ook de welbekende hand van porselein blijft handig.

DIY sieradenhouders