Net als zo ongeveer heel Nederland, ga ik wat bewuster om met vlees. Een vegetarier zie ik mezelf niet worden, maar het kan echt prima met wat minder vlees. Dus is de standaard nu minimaal 1x per week geen vlees en 1x per week vis. En dat bevalt prima. Maar eens in de zoveel tijd, dan gaan alle registers open. Dit keer ga ik voor spareribs met ketjap marinade uit de slowcooker. Succes gegarandeerd! 

Ingredienten spareribs met ketjap marinade

Let op: Ik heb een flink grote slowcooker, waar met gemak 4 flinke stukken spareribs in passen. Lukt dat bij jou niet? Dan gewoon alle ingredienten halveren.

spareribs met ketjap marinade

Ingrediënten spareribs met ketjap marinade

  • 2 kilo spareribs
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 100 ml ketjap
  • 1/2 el azijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el gezeefde tomaat
  • 2 el shrirachasaus (of een andere saus met pit)
  • 2 el mosterd
  • 1 tl gerookt paparikapoeder

Recept sambal uit de slowcooker

Het is weer heerlijk simpel. Meng alle ingredienten voor de marinade. Leg de spareribs in de pan van de slowcooker en giet de marinade er overheen. Zorg dat alles goed bedenkt is. Laat dit een paar uur (of beter nog, een hele nacht) marineren. Zet daarna de slowcooker aan op high. Na ongeveer 4,5-5 uur zijn ze gaar. Ik leg ze daarna nog even onder de gril in de oven, voor een knapperig korstje. Je kunt er een sausje bij serveren, maar eigenlijk hebben deze ribbetjes dat niet meer nodig. Lekker met patat en worteltjes. En dan maar weer een extra dagje vega de komende week….

Geen fan van ketjap? Deze zijn ook heel lekker:

Slowcookerrecept: spareribs met cola en chilisaus