Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden.

In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb geurkaarsen gemaakt, muurhangers van witte klei, plantenhangers en dus deze gouden schelpen. Lekker knutselen, ik vind het ultiem relaxen.

DIY: kaarsenstandaard van hout maken

Kaarsen in huis zorgen voor gezelligheid. Ze branden natuurlijk extra mooi in een leuke kandelaar of standaard. En hoe leuk als je deze zelf gemaakt hebt. In dit artikel laten we zien hoe je heel eenvoudig zelf een kaarsenstandaard van hout kunt maken. Samen knutselen...

DIY: upgrade woonaccessoires met goudverf

Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden. In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb...

DIY – geurkaarsen maken in 5 stappen

Het is vrijdagavond als ik in huis gezellig wat kaarsen aansteek. Het voert me terug naar een paar jaar geleden, toen ik zelf kaarsen ging maken in oude koffiekopjes. Dat was een leuk klusje! Geurkaarsen maken, zou ik dat ook zelf kunnen? Dat kan ik zeker en het is...

Zelf een kerstslinger maken met witte klei

Je huis in kerstsferen hullen kan op allerlei manier. Met lichtjes, kerstbomen, kransen, sterren, noem maar op. Het leukste vind ik toch wel om zelf iets in elkaar te knutselen. En dat hoeft echt allesbehalve ingewikkeld te zijn! Kiki en Mia maakten laatst een...

DIY | Kerstboom van sloophout

In onze tuin prijkt sinds een paar dagen een kerstboom van sloophout. En... die hebben Mia en ik van A tot Z zelf in elkaar geklust! We hebben de boom versierd met vetbolletjes, zodat het als het ware een kerstboom voor de vogeltjes is geworden. Het maken van deze...

Zelf ging ik aan de slag met een paar schelpen. Ik vond deze schatten in Noorwegen, maar ook op ons eigen, Hollandse strand zijn natuurlijk genoeg schelpen te vinden. Ik kocht een tube goudverf en schilderde een paar lagen over elkaar heen. Dit exemplaar ligt nu in de badkamer met erin een paar van mijn favoriete sieraden.

Ook leuk: in de gouden schelpen kun je natuurlijk nog veel meer bewaren. Wat kleingeld, paperclips of wat dacht je van bijvoorbeeld je fietssleutels.

Mocht je het willen weten, het zwarte tafeltjeΒ met bloemen heb ik onlangs bij KARWEI gekocht.

Andere woonaccessoires opgeleukt met goudverf

Veel spullen in je huis kun je net even dat beetje extra geven door er wat goudverf op te smeren.

  1. Stoelpoten bijvoorbeeld.
  2. Of wat dacht je van legoblokjes?
  3. Maar ook randen van een glazen potje.
  4. Of wat dacht je van kiezelstenen?
  5. En wie verdient de prijs voor gouden eikel πŸ˜‰

Let op: als je deze DIY zelf gaat toepassen, gebruik jouw beschilderde schelpen (of andere items) dan niet om uit te eten. De verfstoffen zijn namelijk niet geschikt voor inname. Er bestaan wel speciale sprays die je over de verflaag heen kunt spuiten zodat het wel “foodproof” wordt.

Op Bol.com vind je een grote selectie goudkleurige verfjes. Maar uiteraard ook bij de bouwmarkten en hobbywinkels.