Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden.

In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb geurkaarsen gemaakt, muurhangers van witte klei, plantenhangers en dus deze gouden schelpen. Lekker knutselen, ik vind het ultiem relaxen.

DIY: oorbellen maken van fimo klei (+ win shoptegoed)

Heb jij ze ook al eens voorbij zien komen, die leuke oorbellen gemaakt van Fimo klei? Ilja's dochter Kiki kwam ze voor het eerst tegen op Pinterest en niet veel later was het oorbellen maken met Fimo klei haar favoriete tijdverdrijf geworden. Nou ja, tijdverdrijf. Een...

Weekend finds 22: mooie paaseieren inspiratie

In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe...

DIY: paaseieren versieren zonder verf

Het is bijna Pasen en de verschillende paas DIY-ies vliegen me om de oren. De meeste mensen gaan in de weer met paaseieren versieren met verf. Maar stel dat je helemaal geen zin hebt om te gaan kliederen met verf, dan heb ik hier de truc om paaseieren zonder verf te...

DIY: kaarsenstandaard van hout maken

Kaarsen in huis zorgen voor gezelligheid. Ze branden natuurlijk extra mooi in een leuke kandelaar of standaard. En hoe leuk als je deze zelf gemaakt hebt. In dit artikel laten we zien hoe je heel eenvoudig zelf een kaarsenstandaard van hout kunt maken. Samen knutselen...

DIY: upgrade woonaccessoires met goudverf

Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden. In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb...

Zelf ging ik aan de slag met een paar schelpen. Ik vond deze schatten in Noorwegen, maar ook op ons eigen, Hollandse strand zijn natuurlijk genoeg schelpen te vinden. Ik kocht een tube goudverf en schilderde een paar lagen over elkaar heen. Dit exemplaar ligt nu in de badkamer met erin een paar van mijn favoriete sieraden.

Ook leuk: in de gouden schelpen kun je natuurlijk nog veel meer bewaren. Wat kleingeld, paperclips of wat dacht je van bijvoorbeeld je fietssleutels.

Mocht je het willen weten, het zwarte tafeltje met bloemen heb ik onlangs bij KARWEI gekocht.

Andere woonaccessoires opgeleukt met goudverf

Veel spullen in je huis kun je net even dat beetje extra geven door er wat goudverf op te smeren.

  1. Stoelpoten bijvoorbeeld.
  2. Of wat dacht je van legoblokjes?
  3. Maar ook randen van een glazen potje.
  4. Of wat dacht je van kiezelstenen?
  5. En wie verdient de prijs voor gouden eikel 😉

Let op: als je deze DIY zelf gaat toepassen, gebruik jouw beschilderde schelpen (of andere items) dan niet om uit te eten. De verfstoffen zijn namelijk niet geschikt voor inname. Er bestaan wel speciale sprays die je over de verflaag heen kunt spuiten zodat het wel “foodproof” wordt.

Op Bol.com vind je een grote selectie goudkleurige verfjes. Maar uiteraard ook bij de bouwmarkten en hobbywinkels.