Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden.

In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb geurkaarsen gemaakt, muurhangers van witte klei, plantenhangers en dus deze gouden schelpen. Lekker knutselen, ik vind het ultiem relaxen.

DIY | bohemian spiegels maken

Elk jaar in april kunnen we weer naar ons geliefde strandhuisje in Zandvoort. Een deel van de voorpret is altijd bedenken wat we kunnen veranderen in het interieur. Vorig jaar waren het de gordijnen. Deze keer wordt het de lege muur in de keuken. Dit is de plek waar...

DIY | Bloemen drogen voor een superschatting droogbloemenboeket

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ook ik heb toegegeven aan deze trend, want hoe gezellig is zo'n bosje! Ik kocht een paar bosjes droogbloemen bij het tuincentrum. Best aan de prijs, maar ach, dacht ik, zo'n bosje droogbloemen blijft vast lang mooi. Daar had ik...

DIY | terracotta potjes dierenprint

Terracotta potjes. Ze zijn kaal al leuk, maar met een dierenprintje nog veel leuker! Tijdens het opruimen kom ik er een paar tegen die ideaal zijn voor de stekjes die nodig verpot moeten worden. Ik ga de potjes pimpen met dierenprints. Deze DIY is echt supersimpel en...

DIY | kandelaar Yin Yang

Met de pas ingestelde avondklok zijn de kaarsen niet aan te slepen bij ons thuis. We doen er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken. Inmiddels hebben wij heel veel kaarsen, maar geen kandelaars meer om ze in te zetten. En even snel naar de winkel kan ook niet...

DIY | kerstversiering met gedroogde sinaasappelschijfjes

Voor wie dol is op kerst. Voor wie dol is op knutselen. En voor wie dol is op sinaasappelgeur... Eat your heart out met deze heerlijke DIY met gedroogde sinaasappelschijfjes! Vitamine C voor het lichaam én de mind Sinaasappels zijn gezond, dat weten we natuurlijk...

Zelf ging ik aan de slag met een paar schelpen. Ik vond deze schatten in Noorwegen, maar ook op ons eigen, Hollandse strand zijn natuurlijk genoeg schelpen te vinden. Ik kocht een tube goudverf en schilderde een paar lagen over elkaar heen. Dit exemplaar ligt nu in de badkamer met erin een paar van mijn favoriete sieraden.

Ook leuk: in de gouden schelpen kun je natuurlijk nog veel meer bewaren. Wat kleingeld, paperclips of wat dacht je van bijvoorbeeld je fietssleutels.

Mocht je het willen weten, het zwarte tafeltje met bloemen heb ik onlangs bij KARWEI gekocht.

Andere woonaccessoires opgeleukt met goudverf

Veel spullen in je huis kun je net even dat beetje extra geven door er wat goudverf op te smeren.

  1. Stoelpoten bijvoorbeeld.
  2. Of wat dacht je van legoblokjes?
  3. Maar ook randen van een glazen potje.
  4. Of wat dacht je van kiezelstenen?
  5. En wie verdient de prijs voor gouden eikel 😉

Let op: als je deze DIY zelf gaat toepassen, gebruik jouw beschilderde schelpen (of andere items) dan niet om uit te eten. De verfstoffen zijn namelijk niet geschikt voor inname. Er bestaan wel speciale sprays die je over de verflaag heen kunt spuiten zodat het wel “foodproof” wordt.

Op Bol.com vind je een grote selectie goudkleurige verfjes. Maar uiteraard ook bij de bouwmarkten en hobbywinkels.