Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden.

In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb geurkaarsen gemaakt, muurhangers van witte klei, plantenhangers en dus deze gouden schelpen. Lekker knutselen, ik vind het ultiem relaxen.

Plantenpot van tegels | zo maak je ‘em

Wil je een originele plantenpot en heb je toevallig nog wat tegeltjes liggen? Dan is deze DIY echt iets voor jou. In dit artikel wat fijne tegel inspiratie en de werkwijze voor de plantenpot van tegels. Tegels, we love them. En lang niet alleen voor het betegelen van...

Budget DIY met Action schaaltjes

Op social media komt de ene na de andere DIY voorbij. Sommige zijn zo leuk dat wij ze natuurlijk moeten uitproberen. Iets wat je nu veel op TikTok ziet zijn DIY's met Action materialen. Vaak lekker goedkoop dus! Wij hebben er 1 uitgeprobeerd waar je twee kommen voor...

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

DIY: 5x creatief met een oude koffer

Met het opruimen van de zolder, schuur of berging kom je nog wel eens iets tegen. Een oude koffer bijvoorbeeld. En dan bedoelen we echt een oude koffer. Niet één met wieltjes, een cijferslot en 5 verschillende opbergvakken. Maar een eigenlijk onpraktische koffer met...

DIY | Valentijn cadeau

Nog een paar dagen en dan staat Valentijn weer voor de deur. You either hate it or you love it. Sommigen vinden het commerciële onzin en anderen pakken uit met romantische cadeaus. Wij zien het als een goed excuus om jezelf te verwennen, uit eten te gaan of cadeaus te...

Zelf ging ik aan de slag met een paar schelpen. Ik vond deze schatten in Noorwegen, maar ook op ons eigen, Hollandse strand zijn natuurlijk genoeg schelpen te vinden. Ik kocht een tube goudverf en schilderde een paar lagen over elkaar heen. Dit exemplaar ligt nu in de badkamer met erin een paar van mijn favoriete sieraden.

Ook leuk: in de gouden schelpen kun je natuurlijk nog veel meer bewaren. Wat kleingeld, paperclips of wat dacht je van bijvoorbeeld je fietssleutels.

Mocht je het willen weten, het zwarte tafeltje met bloemen heb ik onlangs bij KARWEI gekocht.

Andere woonaccessoires opgeleukt met goudverf

Veel spullen in je huis kun je net even dat beetje extra geven door er wat goudverf op te smeren.

  1. Stoelpoten bijvoorbeeld.
  2. Of wat dacht je van legoblokjes?
  3. Maar ook randen van een glazen potje.
  4. Of wat dacht je van kiezelstenen?
  5. En wie verdient de prijs voor gouden eikel 😉

Let op: als je deze DIY zelf gaat toepassen, gebruik jouw beschilderde schelpen (of andere items) dan niet om uit te eten. De verfstoffen zijn namelijk niet geschikt voor inname. Er bestaan wel speciale sprays die je over de verflaag heen kunt spuiten zodat het wel “foodproof” wordt.

Op Bol.com vind je een grote selectie goudkleurige verfjes. Maar uiteraard ook bij de bouwmarkten en hobbywinkels.