Nog een paar dagen en dan staat Valentijn weer voor de deur. You either hate it or you love it. Sommigen vinden het commerciële onzin en anderen pakken uit met romantische cadeaus. Wij zien het als een goed excuus om jezelf te verwennen, uit eten te gaan of cadeaus te geven. En dat laatste hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar naar dit DIY Valentijn cadeau. Voor minder dan een tientje heb je hem bij elkaar. En het is ook super simpel!

DIY cadeau benodigdheden

Wat heb je nodig?

  • Dun wit papier
  • Een printer
  • Schaar
  • 4 fotolijstjes van 10×15 cm
  • Superlijm
  • Sterk dubbelzijdig tape
  • Led lampje met afstandsbediening
  • Stevig zwart papier
  • Naald
  • Zwarte stift

Dat is alles wat je nodig hebt voor dit DIY Valentijn cadeau. Na wat geknutsel heb je een persoonlijke fotolamp. Bijna alle materialen zijn te krijgen bij de Action. Ook het led lampje, deze heeft verschillende kleuren. Dat geeft een heel gaaf effect! We hebben ook een TikTok gemaakt van deze DIY. Dan zie je gelijk hoe het moet!

diy oester verven
diy valentijn cadeau

Stap 1: Voorbereiden

Allereerst even over het papier. Dat kan best een zoektocht zijn. Wij hebben twee varianten getest. Heel dun papier met textuur, gekocht bij de Action. En overtrekpapier. Dat is vooral online veel te vinden. Beide soorten werken goed. Het papier van de Action laat iets minder licht door. En op het overtrek papier worden de foto’s een beetje blurry. Maar dat geeft juist een leuk effect. Zie onderstaand de foto’s. Het witte lampje is met papier van de Action en het zwarte lampje met overtrekpapier.

Voordat je begint aan deze DIY moet je vier leuke foto’s verzamelen. In een Word bestand maak je ze 10x15cm en dan kan je gaan printen. Knip ze netjes uit en dan heb je de eerste stap al gehad.

Stap 2: Plakken

Normaal zet je een foto in een lijstje vast met het karton aan de achterkant. Maar als je dat nu doet komt er geen licht doorheen. Dus moeten we even creatief zijn. Je kan de foto vastmaken aan het glas door op alle hoekjes een klein beetje superlijm te doen. Dit zie je uiteindelijk niet! En een kleine tip, doe handschoenen aan. We learned the hard way. Vervolgens maak je het glazen plaatje op dezelfde manier vast. Een klein beetje lijm in de hoekjes van het fotolijstje en het glas erin plakken.

DIY cadeau
DIY cadeau

Stap 3: Vastmaken

Nu je vier lijstjes met foto’s hebt is het tijd om ze aan elkaar te maken. Er zijn vast allerlei verschillende manieren om dit te doen. In dit geval gebruiken we dubbelzijdig tape. Je hebt maar een klein stukje nodig. Plak een paar stukjes op iedere rand en maak de lijstjes vast. Het is belangrijk dat je ze goed uitlijnt, anders wordt de lamp instabiel.

Stap 4: Optioneel

Je lamp is nu zo goed als af. Maar, wil je hem helemaal perfect maken dan kan je nog een paar dingen doen. Het overgebleven karton van de fotolijstjes kan je op maat knippen zodat het als bodem kan dienen. Dat kan je weer vastplakken met superlijm en daarop kan je het lampje bevestigen. Doe je dit niet, dan kan je het lampje gewoon neerzetten en je lijst constructie eromheen plaatsen.

Deze stap is ook optioneel, maar maakt de lamp extra speciaal. Knip een zwart papiertje zodat hij precies boven op het lampje past. Maak er met een naald gaatjes is, lekker veel. Plak het papiertje vast en klaar. Hiermee krijg je een soort galaxy effect! Als je besluit om deze stap te doen moet je wel een led lampje met afstandbediening kopen. Anders wordt het moeilijk aanzetten. Eeehh en als de batterijen op zijn… Dan is het gewoon tijd voor een nieuwe DIY ;). Zoals deze, ook heel leuk om cadeau te doen!

Valentijnsdag, commercieel of geschiedenis?

Nu hoef je niet meer na te denken over een leuk en betaalbaar Valentijn cadeau. Maar is het nou echt commerciële onzin of komt het ergens vandaan? Ben jij daar ook benieuwd naar? Hier wordt het allemaal uitgelegd. Nu we weten dat Valentijnsdag al eeuwen bestaat kunnen we gewoon ongegeneerd uit eten gaan toch? Hoe denken jullie over Valentijnsdag?