Wil jij je geliefde verrassen met Valentijn? Wat dacht je van een heerlijke Valentijnstaart. Liefde gaat door de maag, en met deze taart met frambozen en bosbessen is succes gegarandeerd!

 Valentijnstaart in hartjesvorm

Waarom is dit een Valentijnstaart? Eigenlijk vooral omdat hij is gebakken in een hartjesvorm en daar hoef je niet ingewikkeld voor te doen. Ik kocht deze bakvorm namelijk bij de Action voor nog geen 4 euro. Hiermee maak je van iedere taart een Valentijnstaart! Maar probeer toch eerst dit recept maar, want hij is echt superlekker.

Hartjes bakvorm

Ingrediënten Valentijnstaart met bosbessen

 • 1 pak bastognekoeken
 • 1 el gemberpoeder
 • 95 gr boter
 • 4 eieren
 • 1 bekertje zure room
 • 85 gr fijne kristalsuiker + twee eetlepels voor de fruitsaus
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 500 gr roomkwark
 • 250 gr (diepvries)bosbessen
 • 250 gr (diepvries)frambozen
 • poedersuiker

Ook nodig: twee vellen bakpapier

Valentijnstaart maken

Vermaal de koekjes in een keukenmachine tot fijn gruis en smelt de boter. Meng het koekjesgruis met het gemberpoeder en de gesmolten boter. Leg een vel bakpapier op de bodem van de bakvorm en klem het papier vast met de rand. Vet de rand in met een beetje boter en druk het koekjesmengsel uit over de bodem. Dus aan de zijkant een beetje omhoog, zodat je een opstaand randje krijgt. Laat de bodem in de koelkast goed opstijven.

Valentijstaart beslag

Warm de oven voor op 180ºC. Klop in een kom de eieren, zure room, suiker, vanillesuiker en kwark tot een glad mengsel. Spatel de helft van de frambozen en de helft van de bosbessen erdoor. Giet dit mengsel in de vorm, op de koekjesbodem. Zet een bakplaat, bekleed met bakpapier onder het rooster in de oven. Tijdens het bakken lekt er boter uit de vorm, dit kan je hiermee opvangen. Bak de taart in ongeveer anderhalf uur gaar. Kijk regelmatig of de bovenkant niet te bruin wordt. Als dat zo is, dan kun je de bovenkant afdekken met aluminiumfolie tot het einde van de baktijd. Laat de taart na het bakken goed afkoelen.

Valentijstaart afkoelen

Doe intussen de rest van het fruit in een pannetje met twee eetlepels suiker en laat dit op laag vuur sudderen tot een fruitpapje. Giet door een zeef, vang het sap. Wat overblijft gebruik je niet meer. Laat de fruitsaus goed afkoelen.

Valentijnstaart decoreren

Is de taart helemaal afgekoeld? Zet hem dan nog even in de koelkast want deze taart is het lekkerst als hij echt goed koud is. Haal voor het serveren de ring van de bakvorm en knip het bakpapier langs de rand van de bodem weg. Zet de taart op een mooie schaal en bestrooi met poedersuiker. Druppel nu met een lepel de fruitsaus over de taart. Dat hoeft niet te netjes, het effect is juist fantastisch als je lekker los gaat.

En dan het leukste deel: de taart romantisch samen opeten. Heb jij geen liefje in de buurt? Geen probleem, de taart smaakt ook prima zonder ;-). Fijne Valentijnsdag!

PS. Meer Valentijnsinspiratie nodig? Kijk hier voor nog een recept en hier voor leuke Valentijns DIY.

Gerelateerde berichten: