“Valentijnsdag is pure commercie, daar zijn wij nuchtere Nederlanders niet van.  En hoezo hebben we een speciale dag nodig om onze liefde te verklaren?!” Dit zijn niet mijn woorden hoor, maar die van mijn zoon Jimmy. Zouden mijn romantische rozen meringues  hem op andere gedachten kunnen brengen?

Zelf ben ik best een romanticus. Want hoe leuk is het wel niet om bloemen of een kaart te krijgen. En hoe spannend als je niet zeker weet van wie! Hoor jij net als Jimmy meer bij het nuchtere kamp? Dan is het tijd voor een rozig dagje. Daarmee kom je zeker weten in de mood voor Valentijnsdag.

Hul je in rozen

Een roos is het ultieme Valentijns-liefde symbool. Stap 1 om in de stemming te komen is om die rozen aan te trekken. Geen rozentruitje in de kast? Geen nood, er is online genoeg beschikbaar. Denk jij bij een rozentrui aan je oma, of die stijve overbuurvrouw? Niet nodig. Er is rozenkleding waarin je je prima kunt vertonen. Kijk maar:

rozen kleding valentijn

Valentijnsrecept: rozenthee en rozen meringues

Rozenkleding aan? Tijd voor een kopje thee. Rozenthee natuurlijk. Daar hoef je niet veel moeite voor te doen. Ik kocht die van mij (rozen-vanillethee van Dilmah) gewoon bij de Appie. En bij de thee neem je een lekkere rozen-pistache meringues, zelfgemaakt uiteraard:

  • Klop 5 eiwitten stijf.
  • Voeg langzaam 250 gr fijne kristalsuiker toe (gebruik je liever geen suiker, hier lees ik een makkelijk suikervrij recept, die probeer ik de volgende keer).
  • Voeg 1 theelepel rozenwater toe (te koop bij de grote supermarkt of Turkse winkel).
  • Schep bolletjes van het eiwit op een bakplaat, bekleed met bakpapier, of maak rozetjes met een spuitzak.
  • Bestrooi met fijngemalen ongezouten pistachenoten.
  • Bak 2 tot 2,5 uur in de oven op 110°C.

En serveren voor je lief, dat doe je natuurlijk op je meest romantische bordje. Voor Jimmy pakte ik een iets neutraler exemplaar.

meringues recipe

Smeer met rozen

Rozen zijn niet alleen mooi om aan te trekken en lekker door de merengues, ze zijn ook heel goed voor je huid. Je huid wordt er zacht en stevig van. Wat dacht je van deze supervoedende rozenhandcreme ? Gemaakt van 100% natuurlijke producten. Echte rozen dus. Daarmee ruiken je handen heerlijk rozig en worden ze ook nog eens mooi zacht. De creme trekt lekker snel in, dus je kunt je Valentijn direct na gebruik aanraken 😉

lavera handcreme rozen

Trouwens, ook met de rest van het rozenwater van de merengues kun je huid en haar verwennen. Kijk hier  maar eens voor een rijke lijst met tips.

En Jim? Die is klaar voor Valentijnsdag…

Bij mij thuis zit de stemming er goed in na alle rozenrituelen. De meringues zijn schoon op en ik weet niet of het komt doordat hij er zoveel heeft gegeten? Maar ik hoor net dat mijn 16 jarige puber romantische plannen heeft gemaakt met zijn vriendin voor Valentijnsdag!! Hij heeft er zelfs zijn werk voor afgezegd. Zou hij nou ook een romanticus zijn geworden, of gewoon geen zin hebben om te werken…