hoe kom je makkelijk en snel op Schiphol

Als jij op vakantie gaat met het vliegtuig, denk je dan ook: hoe kom je makkelijk en snel op Schiphol? Inmiddels ben ik erachter en deel ik mijn tip graag met je:

Eens per maand reis ik voor OHIMP en voor de vlogs op Libelle naar het buitenland. Dat doe ik nu zo een drie jaar en je snapt, met heel veel plezier! In het begin van deze “reishongerperiode” vroeg ik mij altijd af hoe ik het makkelijkst en snelst op Schiphol kon komen. Ik probeerde:

  • de trein: maar ja, met een koffer op de fiets eerst naar het station fietsen en daar vervolgens afhankelijk te zijn of de trein op tijd rijdt of niet… vond ik een behoorlijk gedoe.
  • de bus: stopt ook niet voor de deur, dus ging ik eerst met de auto naar de bushalte in de hoop dat daar in de buurt een gratis (en veilige!) parkeerplek zou zijn.
  • een lift van familie en vrienden: ik kan je verklappen, die zijn daar niet blij mee als je ’s morgens om 05.00 uur op de luchthaven moet zijn.
  • de taxi: op zich een prima optie maar, duur! En ook heb ik meegemaakt dat mijn taxi niet op tijd voor de deur stond waardoor ik me enorm moest haasten om mijn vlucht te halen. En over het vinden van een EERLIJKE taxi bij thuiskomst nog maar te zwijgen…

Mijn tip: zo kom je makkelijk en snel op Schiphol

Het grote toverwoord is: valetparking!

Hoe het werkt? Ik boek de service (zelfs de avond ervoor nog) vanuit huis via mijn laptop. Op de dag van vertrek rij ik met mijn eigen auto op de afgesproken tijd naar de vertrekhal (dus ja, echt tot aan de deur van de luchthaven, geen gedoe met shuttlebus of zoiets dergelijks). Daar wacht een chauffeur mij op. Hij checkt mijn auto op bestaande schade, neemt de kilometerstand op en overhandigt mij een contract. Ik ben klaar voor de reis en mijn auto staat veilig geparkeerd op het parkeerterrein van de valetparkingmaatschappij. Als ik terugkom van mijn reis bel ik met de maatschappij zodra ik het vliegtuig uitstap. Binnen een half uur staat mijn autootje weer keurig voor de deur van Schiphol en ben ik binnen 30 minuten thuis.

Kortingscode Valetparking

Wat kost valetparking?

Ook qua valetparking heb ik verschillende maatschappijen uitgeprobeerd. De ene maatschappij is de andere niet. Zo heb ik wel eens een chauffeur gehad waarvan ik me afvroeg of hij überhaupt wel 18 was en of hij mijn auto niet dat weekend voor privégebruik zou inzetten. Je kunt parkeertarieven trouwens ook eenvoudig hier vergelijken. Mijn favoriet – en ik heb echt geen aandelen – is Dutch Parking Service. De eigenaren zijn nette heren die zich vol passie inzetten om van hun bedrijf een betrouwbaar succes te maken.

De prijzen voor het parkeren via Dutch Parking Service zie je hier op hun website. Zij zijn wel 50% goedkoper dan parkeren op bijv. Schiphol P1 / P2 en P3.

15% kortingscode valetparking bij Dutch Parking Service

Ga je een reservering maken? Vergeet dan deze kortingscode niet:

DPSJD2018

Hiermee krijg je nl. 15% extra OHIMP korting!!

Hoe kom je makkelijk en snel op Schiphol?

Mijn tip is dus via valetparking van Dutch Parking Service. Dit bedrijf vind ik heel betrouwbaar en ik vind het sowieso handig om met mijn eigen auto te gaan. Bovendien ben ik dan kosten ook nog eens voordeliger uit dan dat ik met de taxi naar Schiphol zou gaan.

Maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw tips, om snel en makkelijk op Schiphol te komen.