Een witte broek alleen voor de zomermaanden? Echt niet! Met deze tips draag je een lichte broek het hele jaar door.

Een vriendin uit België zei eens tegen mij: “Een witte broek? Dat dragen alleen schilders en Hollanders!” Dit voorval – en misvatting – dateert al van een paar jaar geleden, maar toch bekeek ik mijn nieuwe witte broek gelijk met andere ogen. Had ze gelijk?! Wat mij betreft niet. Ik ben en blijf fan van een witte jeans. En met mij velen anderen, zoals ik ze tegenkom op Pinterest en Instagram.

Zo style je een witte broek in de winter

Een witte broek hoef je heus niet alleen in de zomermaanden uit de kast te trekken. Op de juiste manier gestyled kan een witte broek (juist!) prima het hele jaar door. 

Zoals je op deze foto’s ziet kun je een lichte broek heel goed combineren met camelkleurige items. Een coltrui bijvoorbeeld.

Een lichte broek tekent wel iets meer, dus stel jij bent niet zo blij met je curves, dan kies je gewoon voor een wat langere trui.

De truien van nu zijn vaak wat oversized en daarom is het bij deze combinatie beter om voor een wat strakkere jeans te kiezen. Wil je combineren met een strak truitje, dan is een wat wijdere broek ook weer een goede optie.

Wat je vaak ziet is dat de trui aan de voorzijde in de broek wordt gestopt. Een riem in dezelfde kleur als de trui kan dan een mooie eye catcher zijn.

En dan de tas… het mooiste is natuurlijk als deze in de kleur van je outfit is. Dat zal vaak nog best lastig zijn, een tas, riem én trui in dezelfde kleur, je hebt misschien wel iets beters te doen… 

Extra tip: lichte broeken worden natuurlijk wel snel vuil. Vanish White blijkt echt een wondermiddel op het gebied van hardnekkige vlekken. En nee, ik heb geen aandelen en dit artikel is ook niet gesponsord 😉  

Welke schoenen draag je onder de lichte broek?

Of je nu graag hakken, laarsjes, loafers of sneakers draagt, het kan zoals je ziet allemaal onder een lichte broek.

Ook de “dad sneakers” zijn nog steeds een hele goede optie bij outfits als deze. Daar komt bij, ze zitten heerlijk! Dat is voor mij een voorwaarde bij elke outfit: als het maar comfortabel draagt.

En, is een witte winterbroek ook iets voor jou?