Vroeger vond ik het ronduit goor, de smaak van gember. Maar daar is sinds een tijd verandering in gekomen. Ik ben nu zelfs dol op de smaak van verse gember. Gemberthee, gembershots en gemberlimonade. Laatst maakte ik gezonde gembersiroop uit de slowcooker en deze is erg goed gelukt! En… ik heb een superhandige bewaartip voor deze gembersiroop. 

gembersiroop uit de slowcooker

Zo gezond is gember

 • Gember heeft een positief effect op de spijsvertering, het maaggebied en de longen.
 • Gember zou pijnstillend werken.
 • Het bevat heel veel ontstekingsremmend stoffen.
 • Daarnaast lijkt gember effectief te zijn bij diabetes.
 • Waar gember zeker tegen helpt, is bij misselijkheid en bij griep.

Granola uit de slowcooker

Heerlijke granola, niet uit de oven, maar uit de slowcooker

Zo maak je gembersiroop uit de slowcooker

 • Snijd flink wat verse gember in stukjes. Je hoeft ze niet te schillen, ik heb ze wel even gewassen. Ik had denk ik wel 10 stukjes van 10 cm.
 • Doe de gemberstukken in de slowcooker en giet er een liter water overheen.
 • Doe er 4 eetlepels kokosbloesemsuiker overheen.
 • Roer het geheel goed door.
 • Zet de slowcooker 8 uur op low.
 • Na acht uur zet je een zeef op een andere pan en giet hier de gembersiroop doorheen.
 • Via een trechter schenk je de gezeefde siroop en schone flessen of weckpotten.
 • Deze laat je afkoelen en bewaar je in de koelkast of vriezer. Let op, als je het invriest dan giet je de pot niet helemaal vol want anders knapt deze.

 

gembersiroop uit de slowcooker

Handige bewaartip

De gembersiroop uit de slowcooker is overigens niet heel erg stroperig of dik. Hij blijft wat waterig omdat ik voor dit recept weinig suikers heb gebruikt. Ik probeer mijn suikergebruik wat te verminderen en gebruik daarom vaak kokosbloesemsuiker. Dit is een net wat betere suikervariant en de smaak is er niet minder om. De gembersiroop uit de slowcooker smaakt lekker pittig en combineert heerlijk met bruiswater.

En weet je wat nou die handige bewaartip is?! Je zag het vast al op de foto… maar ik heb via een trechter de siroop in ijsblokzakjes gegoten. En nu heb ik een vriezer vol met gembersiroopijsblokjes! Even in een glas doen, bruiswater erbij, en…

C H E E R S

Erwtensoep uit de slowcooker

Dé manier voor een stevige erwtensoep

Appelmoes uit de slowcooker

Heerlijk en zo makkelijk te maken

Siroop uit de gewone pan of de slowcooker?

Maak je deze siroop liever in een gewone pan? Dat is uiteraard ook mogelijk. De bereiding werkt hetzelfde maar 8 uur een pan op het gas zou ik niet aanraden. Dit zou ik beperken tot 1 a 2 uur. Tussendoor goed in de gaten houden of je siroop niet droogkookt.

Heb jij nog geen slowcooker maar wel interesse? Via deze link vind je heel veel verschillende soorten slowcookers. Ook kun je lid worden van onze Slowcooker Recepten groep op Facebook, voor superveel slowcooker inspiratie.