Appelmoes uit de slowcooker… ik had geen idee dat het zo makkelijk en zo lekker zou zijn. En het recept, dat deel ik natuurlijk graag met jullie.

Soms trek ik een potje open. En soms denk ik: “huh, waarom zou ik dat niet zelf maken?!” Dat heb ik bijvoorbeeld met pannenkoekenbeslag, een roetje en nu dus ook met appelmoes. En echt, het is een fluitje van een cent. Nou ja, op het schillen van de appels na dan. Maar al schillend kun je hier ook nog een leuke bezigheid van maken, door te kijken of je een heeeeele lange appelschilsliert kunt maken. Ik moet zeggen, dat ik er inmiddels best bedreven in ben geraakt 😉

Dit is trouwens een heerlijk recept voor jam om zelf te maken:

Aardbeien-perzik jam uit de slowcooker

Slowcooker overuren

Op dit moment draaien mijn slowcookers overuren. Ik heb het weer helemaal uitgevonden. Wat is het toch een leuke bezigheid en wat smaakt het eten uit de slowcooker toch lekker. In de meeste gevallen dan, want soms mislukt er ook wel eens wat (zoals deze zuurkoolschotel). Met kerst maakte ik deze fantastische pulled pork. Het was een recept uit de Delicious, maar dan slowcookerproof gemaakt:

Slowcookerrecept | pulled pork met sinaasappel en tijm

Appelmoes uit de slowcooker

Ik zei het al, het maken van appelmoes uit de slowcooker is echt supermakkelijk.

Ingrediënten:

  • een kilo appelen – ik gebruikte voor deze appelmoes Elstar appelen, die waren in de aanbieding. De Elstar appelen zijn ook wat zoeter van smaak dus je hoeft ook echt maar heel weinig suiker toe te voegen.
  • 2 eetlepels suiker – ik gebruikte kokosbloesemsuiker. Deze is net wat beter en ik vind de smaak veel lekkerder.

That’s it!

Zo maak je de appelmoes uit de slowcooker

Schil de appelen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appelen in blokjes en doe ze in de slowcooker. Deze hoef je niet in te vetten en ook hoef je geen water toe te voegen, de appelen bevatten voldoende vocht van zichzelf. Bestrooi de appel met de 2 eetlepels suiker, roer even door en zet de slowcooker voor 3-4 uurtjes op high.

Na de kooktijd kun je de appelmoes met een aardappelstamper fijnstampen. Of je pureert het met een staafmixer voor een gladde moes. Ik doe dit wel in een andere pan, om de slowcooker niet te beschadigen.

Vind je dat je na de bereidingstijd nog teveel vocht hebt, haal dan even de gekookte appelen door een zeef. Bewaar dit sap, want het is echt enorm lekkere appelsap.

Een lekker ontbijtje met appelmoes

Die avond doe ik lekker een paar eetlepels van de verse appelmoes bij mijn andijviestamppot. Heerlijk, dat zoetige in combinatie met de spekjes. De volgende ochtend maak ik een heerlijk ontbijtje met een laagjes Griekse Yoghurt, granola (ook uit de slowcooker) en appelmoes. Smullen!

appelmoes uit de slowcooker