Winkelen via je laptop, mobieltje of tablet… met z’n allen doen we niet anders en bezorgen we de pakketdiensten een hoop kopzorgen. Maar hoe gemakkelijk is het winkelen bij online shops wel niet. Klik, betaal en vaak de volgende dag worden je spullen al bezorgd. Dit zijn een aantal van mijn favoriete online shops.

Vooral rond kerst gaan we met z’n allen helemaal los. En ook ik heb in die periode weer flink online gewinkeld. Eigenlijk doe ik het al jaren. Wat mij betreft is het in die periode veel te druk in de winkels. Hoewel ik het shoppen in de stad ook wel kan waarderen hoor. En vaak wil je nu eenmaal eerst iets in het echt zien.

Voordelen van online shoppen

Het online winkelen heeft wat mij betreft een flink aantal voordelen:

  • Je kunt online heel goed prijzen vergelijken. Zo weet je heel snel waar jouw product naar keuze het voordeligst verkrijgbaar is.
  • Buiten komt het met bakken uit de lucht. Maar jij MOET shoppen… NU! Dat kan, heel gemakkelijk online. Sommige winkels bezorgen zelfs dezelfde dag of op zondag! (Zoals mijn favoriete winkel nummer 2 ;-))
  • Spullen die zwaar of te groot zijn, worden gewoon aan huis bezorgd. In de meeste gevallen wordt het ook nog op de gewenste plek gezet. Fijn toch?!
  • Ken je dat, dat je naar de winkel gaat en dat het artikel dat jij wilt uitverkocht is? Met online shoppen heb je daar geen last van. Ja natuurlijk is het mogelijk dat het product uitverkocht is, maar bij de meeste winkels kun je “Geef me een seintje als het product weer op voorraad is”  aanklikken en wordt je direct op de hoogte gesteld als het artikel weer verkrijgbaar is. Met een paar klikken zit het vervolgens in je winkelmandje. (Zie mijn favoriete winkel nummer 3).

Toch zijn er heus wel nadelen aan online shoppen. Zelf ben ik bijvoorbeeld best vaak te lui om een artikel dat niet bevalt terug te sturen, vooral als het een artikel van een paar euro is. Zonde, en dat terwijl het retourneren echt een fluitje van een cent is.

Mijn 5 favoriete online shops (en mijn meest recente aankopen)

Dit zijn 5 winkels waar ik heel graag shop. Het zijn “reuzen”, maar hun klantenservice, bezorgdienst en assortiment zijn dan ook ruimschoots op orde en betrouwbaar. Overigens is de volgorde willekeurig hoor!

Nummer 1 – Wehkamp

Hoe lang bestaat Wehkamp al wel niet? Zo lang ik me kan herinneren winkel ik hier al. Vroeger gaf je via de telefoon je bestelling door (net zoals ik dat deed bij Yves Rocher bijvoorbeeld) maar tegenwoordig is het click & buy. En wat een assortiment! Onze bank is bijvoorbeeld van Wehkamp, maar ook wat tuinmeubelen. Het fijne aan Wehkamp is dat ze allerlei merken verkopen, zowel voor kleding als voor bijvoorbeeld serviesgoed.

Mijn laatste aankoop bij Wehkamp is beddengoed van hun eigen merk Wehkamp’s Own. Ik had geluk, 2 halen 1 betalen. Dat kwam heel goed van pas in mijn nieuwe slaapkamer:

Slaapkamermetamorfose | Eindelijk af (na 3 maanden!)

Nummer 2 – Coolblue

Kleding en lichaamsverzorging kun je er niet shoppen, maar wel álles op het gebied van elektronica. Denk je aan een apparaat met een stekker, dan denk je aan Coolblue. En ik heb het vaak genoeg gemerkt, ze zijn bijna altijd de voordeligste! Onze elektrische tandenborstels en slowcookers heb ik bij Coolblue vandaan.

Het fijne aan Coolblue vind ik hun bezorgopties. In de meeste gevallen is de bezorging helemaal gratis. Maar wil je het bijvoorbeeld op dezelfde dag bezorgd hebben, dan betaal je 4,95 extra. Nou, dat vind ik niks als je je bedenkt dat veel online shops dit standaard rekenen.

Mijn laatste aankoop: een Philips Ambilight TV. Daarover ook snel meer. Hij wordt vanavond bezorgd!

Nummer 3 – Zalando

Als ik voor Mia of mezelf kleding wil shoppen, kijk ik altijd óf bij Wehkamp óf bij Zalando. Beide winkels hebben een enorm assortiment en verkopen ook kleding van heel veel merken. Denk aan Mango, Zara, Topshop, Sissy Boy etc. Bij Zalando stel ik heel vaak alerts in, als mijn maat bijvoorbeeld niet meer verkrijgbaar is.

Mijn laatste aankoop bij Zalando zijn deze Dr. Martens.

Outfitpost #46: Dr. Martens schoenen en hoedje van opa

Nummer 4 – Bol.com

Bij Bol.com hoef je allang niet meer alleen te shoppen voor boeken. Ze verkopen er werkelijk waar van alles! Van planten tot plantenpotten, lichaamsverzorging, serviesgoed etc. Ook hier is de bezorging lekker snel en de klantenservice prima. Mijn laatste aankoop bij Bol.com waren 2 heerlijke boeken (waar ik nog steeds in moet beginnen. Deze van John Irving ga ik als eerste verslinden). En deze agenda.Miljoenen artikelen

Nummer 5 – Albert Heijn

Iedereen heeft waarschijnlijk zijn eigen, favoriete supermarkt. Ikzelf ben op dat vlak wat minder merktrouw. Hier in de buurt zitten de Vomar, Aldi en AH en meestal wissel ik het een beetje af. Maar ik vind wel echt dat je bij AH de meeste keuze hebt. Wat een schappen! Ook vind ik de groente, fruit en vlees van prima kwaliteit.

Online shoppen bij AH doe ik niet extreem vaak, maar af en toe vind ik het wel superhandig. Zoals bijvoorbeeld met kerst. Ik vul online mijn boodschappenlijstje in en laat het dan lekker bezorgen. Soms op piekmoment betaal je hiervoor, maar als je een rustig moment uitzoekt is het vaak gratis.

Doe jij ook aan online shoppen?

Ben jij ook overtuigd van de voordelen van online shoppen? En… heb ik nog fijne winkels gemist? Vast wel… ik ben benieuwd naar jouw favorieten!